הסבל ....הוא ...

הסבל ....הוא ...

בדיוק האמונה שיש עושה על מה שנעשה מעצמו .....כאשר אנו עולים עם תיק לרכבת ...אנו יכולים להוריד את התיק לרצפה ..הרכבת תישא אותו ..אך אנו מתעקשים לשאת את התיק על גבינו ...אתה ינוקא דוגמא נפלאה לזה ...וזה הסבל האנושי ,,,לקחת משהו על הגב ...שלא נדרש ..וזו רק אמונה ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
דוגמה יפה מאוד :

שים לב שיש כאן בעצם 3 שלבים בתהליך :

1. אני מודע לכך שיש לי תיק על הגב (=עומס , סבל) , אני מודע לכך שעליתי לרכבת וחל שינוי בסביבה , אני מודע לכך שבאפשרותי להיות בהרמוניה עם הסביבה ולהניח את התיק.

2. אני בוחר להיות בהרמוניה עם הסביבה , ובוחר באפשרות להניח את התיק.

3. אני מבצע את השינוי מניח את התיק בפועל , וכעת אני בהרמוניה עם הסביבה ולא סובל.

כך שישנם 3 שלבים -

1. מודעות.
2. בחירה.
3. שינוי הרמוני.

בשלבים 1 ו2 יש אני !!! אני מודע ואני בוחר !!!
רק בשלב 3 שהוא השלב החיצוני ביותר , אין אני - האני שהיה עם התיק על הגב , שינה את צורתו !!!

זה בדיוק מה שכתבתי קודם -
בפנימיות - יש אני . יש מהות מודעת ובוחרת.
בחיצוניות - אין אני , הצורה משתנית כל הזמן.

זו דוגמא נפלאה ...

להבדל בין הסבל ..להוויה ...בהוויה יש מציאות פשוטה של להוריד את התיק ..כדי שיהיה נוח ..ואילו אצלך הכל זה היגיון וניתוחים ...זה הסבל בהתגלמותו הקיצונית בהצמדות למיינד ...אתה כל כולך במיינד ולא מחובר לגוף ..ולתחושות ..כל כולך זה היגיון שכלתני ...ואתה טובע בו ואתה לא יודע איך לצאת מזה ...אור ואהבה

ינוקא1

New member
אל תפחד מפרטים.

החוכמה היא לנתח , ואז לאחד.

החוכמה היא לראות גם את הפרטים , ואז לראות כיצד כל פרט נכנס בתוך התמונה הכוללת , וחוזר חלילה - עד אינסוף.
כך מתאפשר תהליך.

אחדות ללא הפרדה היא עצירה ותקיעות. תקיעות זה סבל.
כבר הזכרתי את הפתגם של הסינים - "במקום שיש תנועה אין כאב , במקום שיש כאב אין תנועה".

זו הסיבה שיש בעולם שובטמה ויש ינוקא - דווקא כדי שיווצר תהליך.

גם הזוגיות , אגב , באה להדגים עקרון זה.
"לא טוב היות האדם לבדו" - כי אם הוא לבדו אז הוא נשאר תקוע.
הזוגיות קיימת כדי שכל הזמן דרך האינטראקציה עם האחר יצופו דברים מבפנים , יווצרו הבדלים , ותיווצרנה דרכים חדשות על מנת לגשר עליהם.
יווצר תהליך ותתגלה שלימות מתוך המוגבלות.

ודווקא זה חיבור לגוף !
חיבור לגוף זה לא רק "אור ואהבה" ! חיבור אמיתי לגוף ולאחר הוא גם לצער וכאב ולכעס.
לא לפחד מהם , אלא לראות אותם כדרך להגיע לאחדות גבוהה יותר.

(אם תבין זאת , אז בפעם הבאה שתהיה בעולם ההתנסות שלך בזוגיות תהיה מוצלחת יותר).

רבה !

גם אני .....קצת מעסיק אותך ....

מול המחשב ....אך אם אני עושה עכשיו סדנא לחקירת האני ? בצפון ..אתה לא תגיע כי זה לא יענין אותך ..? לזה אני מתכוון כשאני אומר שבפורום למדיטציה הדברים שאתה כותב עליהם לא במקום ...אור ואהבה ...

ינוקא1

New member
אני לא הכי צריך את זה.

אבל אני כן מרגיש שהיום בבוקר הגעת למקום הנכון !

מעכשיו אשתדל לא להטריד אותך.

ינוקא1

New member
"אם יתן איש את כל הון ביתו באהבה בוז יבוזו לו

(מתוך שיר השירים)

אולי אינני כותב "אור ואהבה" בסוף כל משפט , אבל כל מה שאני כותב נובע מאהבה אמיתית.
כולל כשאני כביכול "קשה".

שיהיה לך לילה טוב.

lightflake

New member
לא ראיתי שאתה "קשה" מהבחינה הזו

מה שאני רואה זה שאתה עדיין לא מבין כלל על מה מדובר פה אבל מדמיין שאתה מלמד את שובטמה... בכלל, מה יש ללמד פה? עוד תיאוריות? לא הספחקו התיאוריות הקיימות? אתה באמת חושב שאתה המצאת תיאוריה טובה משלל התיאוריות של שלל הוגי הדיעות של עולמנו? האם זה בכלל משנה משהו? האם עוזר במשהו להאמין בתיאוריה מסויימת על העולם כדי להיות כאן ברגע הזה? שזו המהות של מדיטציה...

אפילו היהירות הזו שלך היא לא אתה, למיטב הבנתי אתה כרגע קורבן של אגו גדול ועד שלא תראה בעצמך שאתה הסובל העיקרי ממנו, לא תתחיל אפילו לנסות לעצור את זה... כי כרגע נראה שאתה עדיין ממשיך לחזק אותו
אני באמת מאחל לך שיום אחד תראה את זה ותגיד: אההההההה!!!

אור ואהבה

ינוקא1

New member
היא ממש לא.

אבל זה בסדר - אני רגיל לכך שלרוב האנשים קשה להבין על מה אני מדבר , והם חושבים שזה אגו נפוח.
זה בכל התחומים בהם אני עוסק.
אך פעם אחר פעם נוכחתי שצדקתי.
כך שאינני מתרגש מהודעות חיוביות ומתחשבות כאלו.

יום טוב.

כשקראתי את ההודעה לראשונה, הרגשתי שאכפת לו, שהוא שם בצד את הכעסים והשיפוטים, שהוא מדבר מתוך מקום עמוק ושלם יותר בתוכו.
סליחה אם אי פעם פגעתי בך במשהו שכתבתי - מעכשיו אשים לב יותר

ינוקא1

New member
זה בסדר , תפגע

האמת היא שלנקוט עמדה ברורה במה שאתה מאמין ולא להיות תמיד "בסדר עם כולם" , זה משהו שיאזן אותך.
לדעתי

כשאפשר, אני מעדיף שלא לפגוע.

תודה על כוונתך הטובה.
איננו מכירים אך אני בטוח שכוונתך טובה ואני מעריך זאת...

למעלה