הסבה

אמיקה

New member
הסבה

שלום, אני עו"ד, יש לי גם תואר במנע"ס. שוקלת הסבה לפסיכולוגיה. תוכלו לפרט מהם התחומים השונים בענף הרחב הזה? כ"כ מהן דרישות הקבלה ללימודי פסיכולוגיה לבעלי תואר ראשון?

פסיכולוגיה

החוג לפסיכולוגיה הוא אחד מהחוגים היותר סלקטיביים. גם בעלי תואר ראשון חייבים בבחינה פסיכומטרית. הקריטריון הנוסף הוא ממוצע ציונים לתואר ראשון או ממוצע בגרות- הגבוה מבין השנים כדי לעסוק בפסיכולוגיה דרוש תואר שני לפחות, על פי חוק הפסיכולוגים. לימודי התואר הראשון הם כלליים במהותם, ובלימודי התואר השני מתפצלים לתחומי התמחות: פסיכולוגיה קלינית, חינוכית, שיקומית, ביופסיכולוגיה, ניארופסיכולוגיה, ארגונית-תעסוקתית, רפואית, קוגניטיבית, התפתחותית ועוד.

אמיקה

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ניזונה גם מתשובתכם לשרון ומוסיפה להקשות (
) : - 1. האם יש מסגרת כלשהי המכינה למתא"ם (משהו כמו קורסי הכנה לפסיכומטרי)? 2. כאמור, יש לי שני "תואר ראשון" - הממוצע שאותו עלי להציג הוא שיכלול של השניים ? אחד משניים ע"פ בחירתי? וגם לא הבנתי - איך ניתן להשוות בין ממוצע בגרות לממוצע תואר ראשון, יש איזשהו חישוב שמביא את השניים לאותו מישור? 3. עוד בעניין התארים ביחס לדרישות הקבלה : - יש חשיבות למהות התואר ? ז"א - האם "כדאי לי" להציג את התואר במשפטים או במנע"ס? 4. איפה אוכל למצוא מידע על תחומי הפסיכולוגיה הרבים שציינתם? 5. לפני לימודי עברתי אצלכם איבחון - האם "בוגרי" מכון הדסה זכאים לבקר במכון להתרשמות מעוד מקצועות ללא הגבלת זמן, או שעלי לעבור הכל מהתחלה/להוסיף תשלום ? סליחה מראש על מבול השאלות..

למעלה