הסבה

tamir2006

New member
הסבה

בן 26, בעל תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאונ' חיפה. לא רואה עתיד במקצוע הזה, ולכן חושב על הסבה מיידית. ההתלבטות שלי היא בין שתי אפשרויות: 1. ללמוד עוד משהו (תואר/לימודי תעודה) בתחומים דומים, שהם יותר "נחשבים" בשוק , ויותר מכניסים. כמו למשל הטרנד החדש של עובדים סוציאליים-יעוץ אירגוני, התנהגות אירגונית וכו'. השאלה עד כמה זה ישפר את ההכנסה הריאלית שלי, והאם אוכל בכלל למצוא עבודה. אינני יודע בוודאות מה זה יעוץ אירגוני, ולא מסוגל להבין את הנהירה לתחום הזה. 2. ללכת למוד לימודי תעודה או תואר ראשון מחדש בתחום אחר. אם כבר אבחר באופציה הזאת, אלך כמראה על לימודי מחשבים. אני יודע שיש מסלול מזורז של שנתיים (2 טרימסטריים) במכללה לישראל. שם ניתן ללמוד מדעי המחשב, בלי להתמקד בקורסי מתמטיקה מחקרית כפי שנהוג באוניברסיטאות המחקר. מומלץ?? לא מומלץ?? איך נתפסת המכללה בשוק העבודה?? איזה עוד מוסדות ללמודי מחשבים מומלצים?? הכוונה למוסדות שניתן ללמוד בהם גם לא לבעלי רקע מתמטי אנליטי עשיר . מוסדות שממקדות את התארים שלהם בפן המקצועי , ופחות בפן המתמטי לוגי מחקרי. תודה

הסבה מקצועית

הי תמיר, באוניברסיטת תל אביב יש ספרית מקצועות, בה ניתן לקרוא על כל המקצועות ולקבל מידע רב. הכניסה בתשלום סימלי. כמו כן, הדרך הטובה ביותר ללמוד על מקצועות הוא לשוחח עם כמה שיותר אנשים העוסקים בתחום. אם אינך מכיר אנשים בתחום, מומלץ לפנות לאוניברסיטה, לבקש שמות של בוגרים ולשוחח איתם. מאחר ועבודה סוציאלית אינה בחירה סטנדרטית אני משערת שמצאת עניין רב בתחום. אתה מציין שתי אופציות שונות מאד ללמודי המשך ואני שואלת- מהם השיקולים הנוספים שלך להמשך לימודים מלבד הכנסה או מציאת עבודה, וזאת כדי שהבחירה באמת תתאים לך, למי שאתה, למה שמעניין אותך ומושך אותך. המקום בו אתה נמצא הוא מקום מוכר- אנשים רבים שבוחרים עיסוק מתוך עניין ואז בשל הקושי למצוא עבודה, מוצאים את עצמם עוסקים בתחום שונה בתכלית.חלקם מרוצים מהשינוי וחלקם מאד מתוסכלים מפני שהבחירה השניה נוגדת או מתנגשת עם מי שהם. מאחלת לך לבחור תחום שישלב את נטיות ליבך וכן את הצורך להתפרנס. בהצלחה! אילת

למעלה