הסבה מקצועית

הסבה מקצועית

אני בן 33 ומעוניין להחליף מקצוע ממדריך טיולים לתחום המחשבים. אין לי רקע במחשבים ואני אנני מחשיב עצמי כאדם ריאלי במיוחד. האם יש טעם לנסות? איך מתחילים? האם הקורסים המוצעים יספיק לי למצוא עבודה או שמא רק התארים האוניברסיטאים הם הנדרשים? עוצו עצה... תודה מראש

למה דווקא מחשבים?

אין לך רקע במחשבים ומדבריך עולה ספק אם יש לך נטיה לתחום - אז למה אתה מעוניין בהסבה דווקא לתחום זה? מבחינת שיקולים פרקטיים - כדאי לך לברר קודם כל אם יש לך הכישורים הנדרשים ע"מ לעסוק בתחום בהצלחה (ובהנאה). תחום המחשבים הוא רחב מאד וכולל מקצועות שונים: תכנות, ניתוח מערכות, ניהול רשתות ואחרים. לתחומים אלו דרישות שונות. איזה מהתחומים מעניין אותך? מומלץ לברר לעצמך מספר נושאים לפני שתחליט על הסבה: היכן היכולות שלך, מה מעניין אותך, איזו סביבת עבודה מתאימה לך, איזה סוג של קשר עם אנשים רצוי בשבילך וכיו'ב. אז תוכל לברר אילו מקצועות עשויים לענות על מרבית הרצונות שלך. אם מדעי המחשב (תואר ראשון) הם התשובה - לך על זה. ואולי - עיצוב אתרים באינטרנט, או מקצוע מתחום אחר. בכל מקרה, לשאלתך: כיום יותר קל למצוא עבודה בתחום לאחר תואר.

צודקים

,אם כן 1.אף על פי שאין לי רקע בנושא, הסיבה שחשבתי לפנות לתחום זה היא דווקא בגלל שיש לי משיכה ועיניין מסויים לתחום(אחרת היה עולה בראשי דבר אחר מן הסתם) וכמובן השיקולים הפרקטים -כלכליים. 2."לברר אם יש לי הכישורים הנדרשים ע"מ לעסוק בתחום..." -האם הכוונה ללכת ליעוץ או שיש דרכים נוספות לברר זאת? 3. גם לגבי סביבת העבודה קיימת אצלי מידת גמישות גבוהה מאוד, פן אם זה עם אנשים נוספים או לבד-אהנה/אסתדר בשני הסיטואציות. 4.כמובן שהתחום רחב, משאלות ששאלתי אנשים והיכרות עם עצמי צימצמתי מעט את האפשרוית כלומר עיצוב אתרים ודומה לכך, תיכנות אלו תחומים שפחות מתאימים בשלב זה. הכיוון יותר לניהול רשתות גם מפני שהדרישות לקבלה לקורסים אילו אינן מצריכות רקע במחשבים, וזו נראת לי התחלה טובה(בסיס)-האומנם???????

למעלה