הסבה מקצועית

דורונרו

New member
הסבה מקצועית

שלום נרשמתי עכשיו לפורום,לצערי לא ידעתי על קיומו וחבל. תחביבי העקרי הנו טיולים ואני מטייל המון,צברתי המון ידע והכרות עם שבילי הארץ. במקצועי אני הנדסאי ועובד בתפקיד ניהולי בדרג ביניים . זמן רב שברצוני לעשות הסבה מקצועית וללמוד בצורה הכי טובה ומקצועית להיות מורה דרך \ מדריך טיולים. בכך אשלב אהבה ומקצוע. הכיוון שאני רוצה להתמקצע בו הוא טיולים בחו"ל אולם אינני פוסח או גורע מרצוני גם לעסוק בזה בארץ. אשמח לקבל ייעוץ היכן ניתן ללמוד זאת ומה אפשרויות התעסוקה לאחר מכן. תודה דורונרו

pinzo01

New member
דורונו , אין קשר בין להיות מורה דרך

למלוה טיולים בחו"ל מורה דרך ההכשרה היא אך ורק ארצית ז"א בישראל בחו"ל אסור לך להדריך אפילו אם אתה מורה דרך או מרצה בכיר או בעל תואר פרופ' בכל תחום אקדמאי שקשור לאותה ארץ בה אתה מטייל !!! למה ? כי זה החוק בעולם שמשרד התיירות הישראלי לא הפנים במשך עשרות שנים (וכמובן שהיו כמה חכמולוגים ישראלים שנכנסו לכלא אם בתאילנד או בספרד ) כדי להיות מורי דרך אתה צריך להיות בוגר 12 שנות לימוד ידע בשפות זרות וכמובן ללא עבר פלילי/תעודת יושר מהמשטרה לאחר מכן אתה עובר בדיקה במכון הדסה ונרשם לקורס המתאים לך אם במשרד התיירות או בכל מוסד אקדמאי מוכר שמקיים את הקורס ,אורכו של הקורס כ-18 חודש 3ימי לימודי ערב +יום סיור מלא (מהבוקר עד הערב ) בשבוע לגבי העבודה היא מאוד תלויה בקשרים ובכישורים שלך ,זו עבודה שאתה אמור לשווק את עצמך ולתת קבלות בכל יום טיול ז"א אפילו אם ב99 טיולים היית 100% ומעלה ברגע שבטיול ה-100 פישלת אתה "שרוף אצל אותו סוכן כך שיש בעבודה הזו לפעמים כפיות טובה ודורסנות אך גם הנאה מרובה בהצלחה

דורונרו

New member
אז מה לגבי חו"ל

אז מה לגבי חו"ל ליווי קבוצות,וכדומה? הבנתי שמורי דרך זה רק בארץ,האם אני צודק? איזה מוסד אקדמי מקיים את הקורס? תודה

ליווי והדרכה

ליווי קבוצות יש לעבור קורס בכדי להתמצא מה לעשות ואיך, אולם לרוב חברות יקחו את מי שעבר אצלם את הלימוד. תעודת מלווה קבוןצות בוטלה לפני מספר שנים. רשאי להדריך באירופה מי שנושא את תעודת IATM והחל מאמצע 2004 גם בברצלונה, לפי הסכם בין משרדי התיירות בארצות אירופה למשרדי האגודה בלונדון , ההרשאה להדריך היא בכל אירופה פרט לאתרי תיירות סגורים שיש בהם הדרכה מקומית (מוזיאונים, אתרי ארכיאולוגיה, אתרים לאומיים וכדומה). הוראת דרך בארץ ("מורה-דרך" הוא התואר האמיתי, "מדריכים" אינם מוסמכים להדריך) אפשר ללמוד בבתי הספר לתיירות או במוסדות אקדמים שיש בהם לימודי הוראת דרך, העיקר שבסופו של דבר המבחן יהיה של משרד התיירות לקבלת הדיפלומה ותעודת מורה דרך המוסמך על ידי משרד התיירות, היחידי המוסמך להסמיך מורי דרך.

דורונרו

New member
מאיר תודה לתשובתך

אשמח לקבל הכוונה לגבי מוסד אקדמאי או לחלופין איזה מוסד הינו המקצועי והטוב ביותר ללמוד הוראת דרך ומלווי קבוצות לחו"ל כמו כן מהי תעודת IATM ואיך מגיעים לזכאות לשאת תעודה זו. בכוונתי לללמוד את הנושא לעומקו ובצורה היסודית ביותר שניתן. תודה רונן

למעלה