הסבה מקצועית?

וטרינריה

מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 וטרינריה אונ' עברית, פקולטה לחקלאות, רחובות.ההרשמה בי"ם 02/5882882 כתובת: ת.ד. 12 רחובות 76100 טלפון:08/9489190 מועד הרשמה: 31.3.03 - 26.1.03 סגירת ההרשמה קבועה מראש ותסתיים במועד זה. מועד תחילת הלימודים: 26.10.03 גובה שכר לימוד: 8,873 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ד משך הלימודים: ארבע שנים שעות לימוד: בשעות היום. ראו גם הסבר בסעיף תוכנית הלימודים. דרישות מוקדמות: תואר ראשון תעודה בסיום: דוקטור לרפואה וטרינרית D.V.M מועד אחרון לפסיכומטרי: 14/15.4.03 תנאי קבלה: רשאי להציג את מועמדותו רק מי שממלא אחר כל התנאים הבאים: א. תואר בוגר בארץ במוסד אקדמי מוכר בציון ממוצע 85 לפחות, באחד מהתחומים: חקלאות, ביולוגיה, רפואה, רפואת שיניים, מדעי הרפואה הבסיסיים, רוקחות. תלמידי שנה ג' לבוגר בתחומים אלה רשאים להרשם גם הם. קבלתם מותנית בהצגת אישור זכאות לתואר בוגר עד לתאריך שיקבע. ב. הקורסים הבאים נכללו בתוכנית הלימודים והציון בכולם חיובי: אימונולוגיה. אמבריולוגיה. אנדוקרינולוגיה. ביוכימיה. ביולוגיה (ביולוגיה של התא, זואולוגיה, ביולוגיה כללית וכו'). גנטיקה (טיפוח, השבחה, גנטיקה מולקולרית). כימיה (כללית, אורגנית, אנליטית או פיסיקלית). מיקרוביולוגיה. מתמטיקה. סטטיסטיקה. פיסיולוגיה של בעלי חיים או אדם. פיסיקה. מועמדים החסרים אחד מהקורסים שברשימה רשאים לפנות לוועדת הקבלה לבדיקת חלופות אפשריות. בי"ס מתכוון לקיים קורס קיץ בהיסטולוגיה ואמבריולוגיה למועמדים שלא מצליחים להשלים קורסים אלו במהלך לימודי הבוגר. קיום הקורס מותנה במספר נרשמים וכרוך בתשלום. ג. בחינה פסיכומטרית בציון 600 לפחות. מועד אחרון להרשמה ראו לעיל. ד. "פטור" באנגלית. ראו במדריך לנרשם בפרק "רמת אנגלית". ה. "פטור" בעברית - לבעלי תעודת בגרות שאינה ישראלית. ראו בפרק "רמת עברית". ו. אזרחות ישראלית. ז. בחירת מועמדים: מספר המקומות בביה"ס מצומצם מאוד ולפיכך מתקבלים רק מועמדים בעלי נתוני הקבלה הגבוהים ביותר. ציון הסף לקבלה משתנה משנה לשנה בהתאם למספר הנרשמים, לציוניהם ולמספר המקומות בתחום. עשויים להיות שינויים גדולים משנה לשנה. תוכנית לימודים: וטרינריה - לימודים לתואר דוקטור לרפואה וטרינרית DVM . הלימודים כוללים את ההיבטים הנורמליים ואת מצבי המחלות למיניהן בבעלי חיים בכלל, ובבעלי חיים של המשק החקלאי בפרט, וכן של הרפואה ההשוואתית והרפואה המשותפת לבעלי החיים ולאדם. הלימודים מותאמים לצרכים המיוחדים של משק בעלי החיים בישראל ובארצות השכנות. בוגרי ביה"ס יכולים להשתלב בסיום לימודיהם במקצוע הרפואה הוטרינרית, במדעי הביולוגיה, במדעי משק בעלי החיים ובמקצועות הרפואה המונעת. מבנה הלימודים: הלימודים נמשכים 4 שנים רצופות (אין אפשרות לפצלם). שנת הלימודים הראשונה מתקיימת בקריית הפקולטה למדעי החקלאות המזון ואיכות הסביבה ברחובות, ושלוש שנות הלימוד האחרונות מתקיימות בעיקר בבתי החולים האוניברסיטאי לרפואה וטרינרית, בקרית המכון הוטרינרי בראשון לציון. מידע נוסף בשנתון הפקולטה למדעי החקלאות המזון ואיכות הסביבה. מידע נוסף (מלגות, מעונות וכו'): א. מילגות - מוענקות על סמך הישגים לימודיים ומצב כלכלי. ב. מעונות - פרטים בלשכת דיקן הסטודנטים. ג. מענה קולי טלפוני 02/6584111 ניתן לקבל מידע על ההרשמה ונתוני הקבלה. לקבלת המידע על הפונים להקיש את מספר הרישום (המופיע על ספח הקבלה של שובר דמי ההרשמה) ואת מספר תעודת הזהות. בירורים נוספים בטל. 02/5882882 בשעות 10.00 - 13.00 . ד. גם הרשמה באמצעות האינטרנט באתר האוניברסיטה (דמי הרשמה מוזלים). טלפון בחוג: בי"ס לרפואה וטרינרית 08/9489700 אתר באינטרנט: info.huji.ac.il או אתר הרשמה www.huji.ac.il אתר כללי נכון ל- תשס"ד

וטרינריה 2

הוטרינריה הקלינית בחיות בית, היא התחום המוכר לציבור. אלה הוטרינרים המטפלים במרפאותיהם בחיות מחמד - חתולים , כלבים, ציפורים ואחרים. אך הוטרינריה כוללת תחומים נוספים: וטרינריה קלינית בחיות משק - פרות, סוסים, תרנגלות ועוד. וטרינריה העוסקת בבריאות הציבור, מטעם הרשויות המקומיות - פיקוח על בתי מטבחיים, מסעדות וחנויות לממכר מזון. וטרינריה מונעת - עוסקת בנושא מחלות מדבקות של חיות משק ועופות, זו נעשית במסגרת ממשלתית. ישנה תחרות גדולה בין קלינקות פרטיות המטפלות בחיות מחמד. המצב טוב יותר במשרות הפחות מבוקשות כגון עבודה בבתי מטבחיים.

stallin

New member
הסבה מקצועית?

למדתי רפואה וטרינרית, ועסקתי כמה שנים במקצוע, עד שנשבר לי. העבודה האינטנסיבית עם לקוחות הולכי-על-שתיים היתה לי קשה מאוד, וגם השכר הזעום, שלא רק שאינו מצדיק את הלימודים הממושכים, אלא גם אינו מאפשר לקיים משפחה. מאז אני בהתלבטות מתמדת באשר לכיוון מקצועי חדש. אין לי בעייה להמשיך בלימודים, למשל, לעשות דוקטורט בתחום כלשהו של מדעי החיים, השאלה, לאן זה מוביל. יש למישהו המלצות? האם עולה בדעתכם תחום, שישלב בתוכו גם את הידע שכבר רכשתי?

stallin

New member
תוספות

לגבי תנאי הקבלה, אין לי מה להוסיף. אך לגבי ההודעה השנייה, אולי תתעניין בדעתה של בעלת נסיון. אז ככה, אם הכיוון הוא חיות מחמד, אתה חייב להבין, שהתחרות באמת קשה. הצפיפות גדולה גם באזורים פריפריים. שכיר מקבל משכורת זעומה לרוב, וקשה מאוד להיות עצמאי מההתחלה, כי הקמת מרפאה, ולו עם ציוד בסיסי בלבד, זה עסק יקר מאוד, שלא תמיד מחזיר את עצמו תוך זמן סביר. מה ששבר אותי היתה ההבנה, שהוטרינר לא עובד עם חיות המחמד, אלא עם הבעלים שלהן. בעצם, זו עבודה של שירות לקוחות פרופר. והאנשים בארץ הם לקוחות קשים מאוד, ולא ממושמעים. אותי זה שחק די מהר. תוסיף לזה את העובדה, שאין לך יום ואין לילה, אנשים מתקשרים בכל שעה, כולל אמצע הלילה, שבתות וחגים. למיטב ידיעתי, המצב אינו טוב יותר במשרות הפיקוח (וטרינרים רשותיים), המשרות האלו די מבוקשות, בגלל שהן נושאות משכורת יותר מכובדת, ויש שעות עבודה מוגדרות. כמו כן, כדי להתקבל למשרה כזו, צריך קודם כל להשיג תעודת וטרינר רשותי, שאותה מקבלים אחרי קורס של מספר חודשים, עם בחינה בסופו. גם לקורס הזה יש תור ארוך. בקיצור, אם אין בעייה של ציונים, לדעתי כדאי לנצל אותם לבחירת עיסוק יותר מתגמל. אם יש עוד שאלות, אתה מוזמן לפנות אלי במסרים אישיים. בהצלחה בכל מקרה.

stallin

New member
מדברת, בטח מדברת.

איך הכי כדאי לי לגשת לנושא? תואר ראשון חדש? דוקטורט? איפה? ומה הסיכויים למצוא עבודה אח"כ? האם התחום לא רווי עדיין? תודה מראש! נ.ב. חשוב שאציין, אני מאוד לא רוצה לעבוד עם בע"ח למטרות מחקר.

ביוטכנולוגיה

תוכלי להתקבל בעקרון לתואר שני, או במסלול ישיר לדוקטורט (מותנה כמובן בציונים): ביוטכנולוגיה: משותף לפקולטות - מתמטיקה ומדעי הטבע. רפואה. מדעי החקלאות. תואר שני שנתיים לימודי יום תואר ראשון 02/5882882 הר הצופים 91905 אונ' עברית, פקולטה למדעי הטבע ומתמטיקה, י"ם פרטי מסלול תשס"ד ביוטכנולוגיה - תוכנית בין יחידתית בהשתתפות היחידות הבאות: הנדסה אזרחית, הנדסה כימית, הנדסת מזון וביוטכנולוגיה, הנדסה חקלאית, כימיה, ביולוגיה ועוד. תואר שני שנתיים לימודי יום תואר ראשון 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה פרטי מסלול תשס"ד המחלקה למיקרוביולוגיה מולקולרית וביוטכנולוגיה. תואר שני שנתיים לימודי יום תואר ראשון 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ' תל אביב, פקולטה למדעי החיים פרטי מסלול תשס"ד ביוטכנולוגיה - מגמת התמחות במחלקה למדעי החיים. תואר שני שנתיים לימודי יום תואר ראשון 03/5318520 52900 אונ' בר אילן, פקולטה למדעי החיים, רמת גן פרטי מסלול תשס"ד א.בחוג למדעי החיים תחום ביוטכנולוגיה מולקולרית. ב. בחוג ללימודי מדבר מגמת ביוטכנולוגיה וחקלאות באזורים צחיחים, ראו לימודי מדבר. תואר שני שנתיים לימודי יום תואר ראשון 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הטבע, באר שבע בשלב זה עקב המיתון בכל המקצועות קשה יותר להשיג משרה, אבל הצפי הוא לבקוש לאחר היציאה מהמיתון.

stallin

New member
תודה רבה!

אינפורמציה טובה, חשובה וברורה!

למעלה