הסבה מקצועית

jinji17

New member
הסבה מקצועית

שלום רב, שמעתי שישנן חברות שפותחים קורסים לבודקי תוכנה עם התחייבות כשנתיים לעבושה , הרם זה טוב? האם אתם מכירים רת החברות ותרשמו לי שמות שלהן? והאם כדאי להיעזר בהן בתחילת הדרך של הסבה .( אני כרגע אחות מוסמכת במקצוע ואינה מעוניינת להמשיך בבמקצוע הזה שנייה). תודה מראש על תשובה ועצות ותודהמלמי שמבין אותי ומזדהה איתי בעיניין הזה.

עמית ו

New member
לא מכיר את החברות האלה

&nbsp
אבל הגישה הראשונה שלי תהיה לא לסמוך על הבטחות מהסוג הזה.
&nbsp
&nbsp
לבי לך על שלא טוב לך במקצוע הנוכחי שלשמו עבדת כל כך קשה.
עם זאת, לפני שאת בוחרת עוד מקצוע, נראה לי שכדאי לך לשאול את עצמך שתיים-שלוש שאלות -
1) למה דווקא בדיקות תוכנה?
2) אילו כישורים את חושבת שתצטרכי במקצוע? עד כמה את חושבת שיהיה לך קשה לרכוש אותם?
2) האם בדיקות תוכנה עונות על הציפיות שלך מתחום התעסוקה (בדרך כלל, זו התשובה שלך לשאלה הראשונה) ?
&nbsp
יצא לי במעט הזמן שאני מסתובב כאן לשמוע מגוון תשובות לשאלה הראשונה ולשלישית - בחלק מהמקרים, התשובות היו מנותקות מהמציאות, בחלק מהמקרים הן היו טובות מספיק. לפני שאת מחליטה האם את מנסה הסבה מקצועית במסלול המהיר, או פשוט לקפוץ למים ולחפש עבודה, או לדאוג לעצמך להשכלה קצת יותר יסודית ממה שרוב הקורסים מציעים - חשוב לך לדעת מה את מחפשת במקצוע. הצעד השני, יהיה לנסות לוודא שההנחות שלך נכונות - ובשביל זה אנחנו כאן.

jinji17

New member
הסבה מקצועית

תודה על התשובתך, הסיכון הכי גדול בחיים הוא לא לקחת שום סיכון, אז בכל מקרה מוכנה לנסות, לסיים קורס בודקי תוכנה ... המקצוע עונה על הציפיות שלי מימנו , מקצוע שדורש קפדנות, יסודיות, יצירתיות והגיון, עבודה מול מחשב (ולא נותנת שירות )... השאלה היא באיזה מהמוסדות לימוד לבחור? מתאימים לי לימודי ערב

עמית ו

New member
לא בטוח שזו השאלה הנכונה.

השאלה שכדאי לשאול היא - האם ללמוד באחד מהם בכלל.
&nbsp
בלי להכיר את המועמדים הספציפיים שיש לך, הניחוש שלי הוא "לא".
מה הרווח שאת חושבת להפיק מקורס בדיקות התוכנה? את רוב החומר שם קל ללמוד בחינם, או בזול, באינטרנט (אם יש לך את הסבלנות לזה), ולתעודה עצמה יש ערך לא מאוד גבוה במציאת עבודה.
ההבטחה של המקומות השונים לעזור בהשמה - על זה אין לי נתונים, ומטבע הדברים תשמעי תגובה אחת ממי שמצא עבודה, ותגובה אחרת ממי שלא מצא.
&nbsp
אילו כישורים רלוונטיים את חושבת שאת צריכה להשלים?
יכול להיות שאת יכולה למצוא עבודה בה הניסיון שלך כאחות יהווה יתרון (למשל - בבדיקה של מוצרים רפואיים, את מכירה את התנהלות בתי החולים היטב, ויהיה לך קל יותר מאשר לי ללמוד את השפה המקצועית הספציפית למוצר). יכול להיות שכדאי לך להשקיע זמן קצר (חודש?) בהבנה טובה יותר של המקצוע (אני לא מנסה להעליב, אבל "מקצוע שדורש קפדנות, יסודיות, יצירתיות והגיון" נשמע כמו תיאור משרה של מזכירה. אני לא קפדן, לא יסודי, לא מאוד יצירתי ולמרות זאת אני טוען שאני בודק תוכנה טוב למדי) ואחר כך להתחיל לחפש עבודה, בלי לעשות את הקורס.
לסיום, שני קטעי וידיאו שאני חושב שיכולים לעניין אותך -
הראשון, הרצאה שמציגה את נושא בדיקות התוכנה בפני סטודנטים למדעי המחשב ומוליך אותם (ואת הצופים) דרך כמה מושגים בסיסיים ובעיקר דרך הלך מחשבה בזמן בדיקות:
https://www.youtube.com/watch?v=ILkT_HV9DVU
&nbsp
הקטע השני הוא הדגמה מכנס של איך ניגשת בודקת תוכנה מנוסה לבדוק תוכנה חדשה ולא מוכרת. זה לא משקף בצורה מדוייקת יום עבודה סטנדרטי של בודק תוכנה, אבל אני חושב שזה מדגיש יפה מטרות וגישה:
https://www.youtube.com/watch?v=mhYeLfMIzzU

עמית ו

New member
אגב, יש דיון דומה מאוד במורד הדף, נראה לי שכדאי להעיף בו מבט

halperin

New member
מנהל
חסר קצת רקע לגבייך - ובמיוחד האם יש לך תואר?

סליחה על חוסר ההיכרות - אבל האם כאחות מוסמכת יש לך תואר אוניברסיטאי כלשהו?
וכמובן מה הרקע והיכולות שלך במחשבים - אם אתן לך תוכנה מורכבת שאת לא מכירה - תצליחי לתפעל אותה לבד או תוך כדי חיפוש בגוגל?
&nbsp
בין תהליכי ה"הסבה" הקיימים כיום - ניתן להבדיל בין 2 סוגים:
1. אלו הלוקחים כל מי שבא - (ומוכן לשלם) - רובם גם מבטיחים השמה אבל מקיימים זאת רק במיעוט מהמקרים (תחת הרבה סעיפי התחמקות באותיות קטנות)
(בשנתיים האחרונות ע"פ מה שאני רואה - חלק ניכר מהאלו מצליחים למצוא עבודה לבד, אבל יש גם כמה שכבר מחפשים מעל שנה ולא מוצאים)
2. חברה או שתיים שלא לוקחות שכר לימוד מראש - ממיינות את הנכנסים היטב (לפחות אחת מהן לוקחת רק בעלי תארים אחרים), ומרוויחות מהשמתך בשיטת אאוטסורסינג עם התחייבות שלך לשנתיים במשכורת בינונית של 8-10K כשהם מרוויחים מההפרש.
ע"פ מה שראיתי לאלו יחסית יש אחוזי השמה סבירים למי שהצליח לעבור התהליך,
(צריך לציין כי המסלול הנ"ל קשה ותובעני - אחוז לא קטן נופל בדרך - אבל לפחות מפסיד רק זמן ולא כסף)
אני לא אוהב לעשות פרסומות לחברות הכשרה (בכדי לא ליצור מצב שאני מפרסם אחת על חשבון האחרת) - ולכן לא אציין כאן שמות.
&nbsp

למעלה