הסבה מקצועית

ashanni2

New member
הסבה מקצועית

שלום רב. אני עובד הייטק אך מאוד לא אוהב את עולם ההייטק אני מגיע מרוקן מכוחות לעבודה,וחוזר מרוקן ומתוסכל הבייתה.לשנות תפקיד לא יעזור כי יש לי בעייה ערונית עם העולם הזה ובתפקידי אני עושה מכוון של תפקידים. הייתי מאוד רוצה לעשות הסבה לאחד המקצועות הטיפוליים,אך אני לא יודע במה.(משכורת זה לא העניין כרגע) אשמח אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה ויום טוב.

הבהרה מה פירוש המשפט: "לשנות תפקיד לא יעזור כי יש לי בעייה ערונית עם העולם הזה ובתפקידי אני עושה מכוון של תפקידים"- מה תפקידך כיום?

ashanni2

New member
תשובה

היי עופר תודה על תגובתך המהירה ראשית אני מתנצל על הטעויות כתיב שלי מקודם כעת אענה לך על שאילותיך. 1.אני כיום בודק תוכנה בחברה מאוד קטנה ומכיוון שזו חברה קטנה,אני עושה בה מגוון של תפקידים בנוסף לQA כמו למשל:פיתוח,IT,NETWORKING וכ"ו. 2.הבעייה העקרונית שלי עם עולם ההייטק זו הדרישה שכולך צריך להיות מסור לעבודה ורק לעבודה זאת אומרת שאין לך חיים חוץ מהעבודה. ואני בתפיסתי רוצה להיות איש משפחה ולנהל גם חיים בנוסף לעבודה. אשמח לתגובתך בתודה מראש. איציק.

peach20

New member
לדעתי אתה צריך למצוא משהו אחר

אם אתה לא אוהב את התחום בכלל, לעשות משהו שאתה אוהב.

ashanni2

New member
השאלה היא איך?

כן אני יודעתאך השאלה היא מה ובאיזה דרך למשל אני מאוד מחובר לתחום הטיפולי אך אני לא כל כך יודע איך להגיע לשם.

לידול

New member
התיאור שלך את עולם ההייטק

אינו תואם את התיאור של מה שאני רואה שם. אם הבעייה שלך היא רק השעות אז אתה יכול למצוא חברה אחרת עם פחות לחץ. לדוגמה בתעשייה אוירית האוירה קצת פחות לחוצה ובטח יש עוד חברות כאלו. בסטרט אפים יותר לחוץ מאשר בחברות אחרות. אני בעד שתשנה תפקיד ותעבור לחברה פחות לחוצה. אין לי רעיון בשבילך איך לעבור לתחום הטיפולי וגם לא חושבת שזה רעיון טוב, אלא אם כן אתה עדיין צעיר ויכול לעשות תואר ראשון שלם ואז יש כמה אופציות. גם לא הבנתי את המשפט שכתבת "משכורת זה לא העניין כרגע". אם אתה לא בא ממשפחה של מיליונרים, זה משפט תמוה.

ashanni2

New member
הכוונה שלי בדברים היא:

היי לידול הבעייה היא לא רק השעות אלא גם העניין. אני בן 28 נשוי+1 האם זה נחשב צעיר? הכוונה בזה שכסף זה לא העניין כרגע זה כאשר אני חוזר הבייתה מתוסכל וחסר אנרגיות אז עניין הכסף מתגמד(וזה לא אומר שלא צריך להתפרנס). אשמח לתשובתך המשך יום נעים.

לידול

New member
היי

28 זה אכן מספיק צעיר בשביל הסבה מקצועית. אם היו לך ציונים טובים בתיכון אתה יכול ללמוד ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת. אם הציונים שלך לא מספיקים, אתה יכול להשלים בגרויות בשביל זה. המשכורות בזה סבירים אבל זה קצת פחות מאשר בבדיקות תוכנה. הבעייה היא שיש לך ילד, אני לא יודעת איך תחזיק משפחה תוך כדי לימודים. אלא אם כן חסכת מספיק או שאשתך עובדת. אבל זה כבר סיפור שאתה צריך למצוא דרך להסתדר איתו אם אתה מחליט ללכת על זה. אולי תעבוד במשרה חלקית בבדיקות תוכנה תוך כדי התואר. זה גם טוב. דרך אגב, לדעתי בודק תוכנה זה אכן מקצוע משעמם יחסית לדברים אחרים בהייטק.

ashanni2

New member
היי לידור

תודה על העזרה הרבה מצידך אשמח להביא לך כמה נתונים ואולי תוכלי לעזור לי: א.אני בעל תואר במדעי המחשב(בציון ממוצע מאוד) ב.אשתי היא קלינאית תקשורת ואני יודע ממנה שזהו מקצוע שקשה מאוד לשלב איתו עבודה כי זה 5 ימים בשבוע לימודים ג.לא חשבתי אף פעם על ריפוי בעיסוק-יש לך מה לספר לי על המקצוע הזה(בגדול אני יודע מה זה אך אני לא יודע איך התעסוקה בזה) וכמו שאמרתי הבעייה היא לא רק עם השיעמום אלא גם עם אופי העולם ההייטקי. תודה רבה על כל העזרה אשמח לתגובתך וסליחה על ההצקה שיהיה המשך יום נעים.

לידול

New member
היי

התואר במחשבים הוא ממכללה או מאוניברסיטה? עוד מידע על ריפוי בעיסוק תוכל לקבל בפורומים של מרפאים בעיסוק אם תמצא. אפילו בתפוז יש כזה פורום אבל הוא לא פעיל, אבל נשארו ההודעות באריכון שלו שאפשר לקרוא. כיוון שהפורום לא פעיל, אפשר לגשת אליו בעיקר דרך גוגל עם החיפוש "פורום ריפוי בעיסוק". התיאור שלך את אופי העולם ההייטקי לא נכון לכל החברות. יש הרבה חברות שפחות לחוץ אצלן.

ashanni2

New member
תשובה

התואר שלי הוא מהמרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון למה זה משנה?

לידול

New member
סתם סקרנות

אתה יכול גם לנסות להשתלב בתפקידים של שרות לקוחות/מהנדס שטח/מהנדס אפליקציה.

ashanni2

New member
תודה

תודה רבה על העזרה אצטרך לעשות עם עצמי חושבים כדי לא לחזור על טעויות העבר. שיהיה המשך יום מוצלח.

למעלה