הסבה מקצועית??

הסבה מקצועית??

שלום לכולם, אני רוצה לשתף אתכם במחשבות שלי - אני בת 28 בעלת תואר ראשון. תמיד כיוונתי את עצמי לעסוק בתחום משאבי אנוש וכל מאמציי הופנו לכיוון הזה. עבדתי שנתיים בחברת כ"א ועל אף שלא אהבתי את העבודה ואת המשרד משכתי ככל שיכולתי כדי לצבור ניסיון. לאחר מכן עבדתי כמחליפה לחל"ד בחברה גדולה כרכזת משאבי אנוש, תפקיד שמאוד אהבתי וחיזק לי את הידיעה שבזה אני רוצה לעסוק. לאחר מכן המשכתי לחפש עבודה ולצערי כדי להמשיך בתחום הייתי חייבת להתפשר שוב על משרת מחליפה ושוב עבדתי כרכזת משאבי אנוש ולמדתי המון. כשסיימתי שם קיוויתי שעם ניסיון של שנה כרכזת אוכל למצוא עבודה קבועה ורצינית. ולצערי בתחום משאבי האנוש אין היצע גדול של משרות (לפחות לא בצפון). הייתי כחצי שנה בבית כי לא הסכמתי להתפשר ולמצוא עבודה אחרת אך הצורך בפרנסה הוא גדול יותר.. ולכן התחלתי לעבוד כעוזרת סמנכ"ל. תפקיד נחמד אבל ממש לא מאפשר מעוף או עשייה. ניצלתי את הזמן כדי להיכנס להריון והיום אני מסיימת את חופשת הלידה עם תינוקת מהממת בת 5 חודשים! בזמן חופשת הלידה וכתוצאה מחוויית האמהות גיליתי שאני מאוד אוהבת ומחוברת לנושא של התפתחות תינוקות. קראתי המון בנושא, תירגלתי על התינוקת שלי, בילינו בסדנאות התפתחות ועלתה בי המחשבה ללכת ללמוד ליווי התפתחותי לתינוקות ולעסוק בזה בעתיד. הרי אני לא בטוחה שאמצא עבודה בתחום משאבי אנוש היות והשוק מוצף בעלי אלפים כמוני ואף טובים ומנוסים יותר והיצע המשרות הוא קטן. ברור לי שאאלץ להתפשר ולא לעסוק במשהו שאני אוהבת. הבעיה עם תחום הליווי ההתפתחותי היא שמדובר בתפנית די גדולה. זה לקבל החלטה שבזה אני רוצה לעסוק כי הלימודים כל כך יקרים שזה לא יהיה בשביל הכייף או הרחבת האופקים. העיסוק הוא בהעברת סדנאות לאמהות לתינוקות עד גיל שנתיים. לרוב מדובר באמהות בחופשת לידה. בדרך כלל המדריכות הן עצמאיות ופותחות סדנאות פרטיות. שאלתי כמה מדריכות והבנתי שהתחרות היא גדולה והעבודה היא לעולם לא יציבה, צריך לעבוד חזק בשיווק וכל הזמן לייצר עוד ועוד סדנאות וההשתכרות לא גבוהה במיוחד. (תלוי כמובן בכמות הסדנאות) אני ממש מתחבטת האם לעשות את הצעד הזה. בעלי תומך בי לעשות משהו שאני אוהבת אבל כמובן שכדי לעמוד בהוצאות המשפחה עלי לעבוד בעבודה מכניסה. יש למשהו עיצות בשבילי??

הסבה מקצועית אחרי לידה..

הי, מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת. גם אני בעבר הייתי בתחום מש"א וזה מקצוע שקשה להתקדם בו. מאוד אופייני לנשים לאחר לידה לעשות תפנית מקצועית. מכתיבתך נשמע לי שיש לך חשק ורצון אבל חסרה לך הודאות והביטחון שזה אכן מתאים לך ושתצליחי. מה גובר על מה? אני חושבת שכדי לדעת אם זה מה שמתאים לך יש צורך לעשות עבודת מודעות קטנה ולווודא שזה מה שאת באמת רוצה גם לטווח הארוך. איזה חוזקות יש לך שיבואו לידי ביטוי בעבודה הזו? מה מניע אותך לעשייה? להתלהבות? מה החלום שלך? איפה את רואה את עצמך עוד כעשר שנים? אני אוהבת לגלות את הדברים האלה תוך כדי חוויה, משחק והנאה בצורה עקיפה שנותנת קצת למוח ל'נוח'.. אם היה לך המון כסף / היית עשירה- מה היית עושה? עובדת? במה? איך? האם המכשול כרגע הוא כלכלי בלבד? בנוסף בגלל שהעלית את עניין הודאות/ הביטחון/ הידיעה מה יהיה- האם אפשר לעבוד בעבודה זו גם כשכירה ואם לא- עד כמה את מוכנה לסכן בהתחלה של בניית העסק? כבר עשית עבודה והתייעצת עם נשות מקצוע אבל זה לא אומר כלום... אל תשכחי שאת כן יכולה להצליח בזה כי את אחרת וזה הרבה פעמים עניין של תשוקה והדרך בה את עושה את הדברים. יש לך תמיכה מבן זוגך וזה מאוד חשוב! מאחלת לך בהצלחה.

אלה שאלות שכבר שאלתי את עצמי

כבר הרבה זמן שחיפשתי את הכיוון ולא ידעתי לבטא אותו עד אחרי הלידה. ברור היה לי שזה יהיה קשור להדרכה כי העברתי סדנאות בעבר ועמדתי בפני קהל. אחרי ילדו עוד כמה חברות והייתי להן כיועצת טובה ויש לי גישה מעולה לתינוקות. מה גם שהעבודה עצמה עם תינוקות היא מהנה, לא משעממת ואפורה, תמיד אפשר להתקדם וללמוד עוד. הבעיה היחידה היא שזו לא עבודה שגרתית, יומיומית. העבודה היותר קשה תהיה בפניה אל קהל האמהות ולייצר ביקוש לסדנאות. אין כאן עוגן ואין ביטחון וזה מה שמפחיד אותי. השאלה האם להיות מדריכת ליווי התפתחותי לתינוקות מתאים לי, פחות מעסיקה אותי כי נראה לי שיהיה לי טוב בכובע זה השאלה היא האם יתאים לי להיות עצמאית.. למרות שיתרון אחד מצאתי- אוכל לקבוע את סדר היום שלי ואף להתפנות לילדי. אני ממש לא מחפשת להתעשר מזה, אבל כן להביא פרנסה מכובדת הביתה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
פחד

יקירה, נראה שאת נותנת לפחד לנהל את ההצגה. נשמע שאת די בטוחה בכיוון שאת רוצה ללכת אליו, שם לא נשמע ספק. החשש עומד סביב - האם יתאים לך להיות עצמאית, והאם תוכלי להתפרנס מזה בכבוד. ראשית - לעובדות. להיות עצמאית זה לא קל. זה דורש השקעה בשיווק העסק שלך, ודורש סבלנות עד שהעסק מתרומם. אבל לפחות זה תלוי בעיקר בך, בעבודה שתשקיעי כדי לבנות את העסק שלך ולבסס את עצמך בתחום. מצד שני - להיות שכירה גם לא קל. לא מובן מאליו שאפשר למצוא עבודה במקצועך, וגם אם היית מוצאת, לא מכל עבודה מרוצים. כרגע החשש מנהל אותך. החשש נובע קודם כל מחוסר ידע מספיק על התחום ועל ניהול עסק עצמאי. האם את מוכנה לוותר על החשש ולמצוא מהם העובדות בשטח? איך בונים כזה עסק? כמה צריך ללמוד כדי להתחיל? כמה זמן יקח עד שתוכלי לראות הכנסה ובאיזה סדר גודל? האם יש לכם את אורך הנשימה הכלכלי כדי לאפשר זאת? המשימה שלך כרגע היא לא למצוא סיבות לא לעשות את מה שאת חולמת, אלא לבנות תוכנית שתאפשר לך לעשות את מה שאת רוצה. מוכנה?

drorvar1

New member
קריירה

בכל תחום תמיד תמצאי תחרות ואנשין מנוסים ,אם את מאמינה ביכולותייך ומתחברת לתחום משאבי האנוש ואף רכשת בו בעבר ניסיון והרגשת שמתאים לך איני רואה בשינוי שאת מציעה פתרון ,הרי גם בתחום זה יש מנחים מנוסים ותחרות . מציע לך לבדוק מדוע את מפקפקת בעצמך וביכולתך להצליח בתחום משאבי האנוש ,האם זה בגלל שעשית הפסקה וקשה נפשית לחזור? מהם החששות? אני מציע לך לחזק את עצמך ואם צריך ללמוד או להתלמד או כל מה שנדרש על מנת להצליח במשאבי אנוש ,איני רואה בהחלפת תחום כפתרון לתחושת בטחון שיהיה לך הרבה בהצלחה וכל עתידך לפנייך

bridges

New member
מצטרף, חלקית, לקודמי...

אני חושב שהעניין כאן איננו במה שתבחרי, שתי הבחירות האלה נשמעות כמתאימות לך. נראה לי שמה שאת רוצה לגלות היא איזשהי "נוסחה שיווקית" של עצמך, יש שקוראים לזה יכולת רתימה. יכולת לרתום אנשים אחרים להזדמנות בלהעסיק אותך (אם כעצמאית ואם כשכירה). יכולת זה היא יכולת נלמדת. רונן

maytalesh

New member
הסבה מקצועית

נראה כי את מודעת לחסרונות וליתרונות של כל אחת מהבחירות. לפני שאת מתחילה את הלימודים, שאלי את עצמך שאלות כמו האם זה באמת מה שאת רוצה לעשות, או שמא זו ברירת מחדל. הקמת עסק עם כל ה שכרוך בכך. האם באזור בו את גרה יש שפע של סדנאות כאלו? האם יש תחומים נוספים שמעניינים אותך? בנוסף, כפי שכתבת, יש לך ניסיון במשאבי אנוש, כך שאם תתמידי בחיפוש, תוכלי למצוא עבודה (ייתכן ותצטרכי לקחת רכבת למרכז)

סיפור אישי

מאוד התחברתי למה שכתבת. אני הייתי עורכת דין מספר שנים ולא מצאתי את עצמי במקצוע הזה - הרגשתי שזה פשוט לא אני. אני ניצלתי את הלידה של הבן הבכור שלי ועשיתי תפנית. אחרי הלידה עזבתי את מקצוע עריכת הדין לטובת אימון אישי. יש כל כך הרבה סיבות "למה לא" (לעשות הסבה מקצועית). אני התמקדתי ב"למה כן". מקווה שעזרתי

יודה ב

New member
הסבה מקצועית

בובולילה (מעניין השעטנז הזה) היקרה, עני לעצמך ראשית על השאלה: אם היה לך את כל האפשרויות בעולם, מה היית בוחרת? דמייני את עצמך מגשימה את הבחירה שלך בעוד שנה. מה את רואה? מה את שומעת? מה את מרגישה? כעת חישבי אם המאמץ להגשים את מה שאת מדמיינת, שווה? אם כן, לכי על זה. כי במקום שבו יש התלהבות, יש הצלחה, סיפוק, תגמול כלכלי וכל דבר אחר שמצדיק את המאמץ.

למעלה