הסבה מקצועית

eden1010

New member
הסבה מקצועית

עבדתי כמתכנתת כל חיי. אני מובטלת מאמצע נובמבר 2008 ותושבת חוזרת מתחילת ינואר שנה זו. כרגע אני מנסה למצוא עבודה במקצועי, אך ללא הועיל. ידוע לי שהמיתון הנוכחי פגע מאוד בהייטק, כך שכנראה אהייה מובטלת עוד הרבה זמן. לאור כל אלה אני חושבת על הסבה מקצועית. בזמנו עברתי מבחן להכוונה מקצועית במכון אדם, ואחד התחומים שהוצעו לי שם היה תחום הצורפות והתכשיטנות. הייתי רוצה לדעת מהם סיכויי לעבוד במצקצוע זה לאחר קורס בן 4 חודשים, נניח.

ogold1

New member
תכשיטנות

הסיכוי לעבוד בתחום זה הוא כמו הסיכוי לעבוד בכל תחום יצירתי- אומנותי אחר. רוב הסיכויים שלא תמצאי עבודה כשכירה בתחום זה ותצטרכי להתפתח בתחום בכוחות עצמך ולשווק את עצמך כעצמאית. את צריכה לחשוב אם באמת מתאים לך תחום עיסוק עצמאי. ואם את יצירתית, אך מעוניינת לעבוד כשכירה אז אולי יש מקום לשקול לימודים יותר "פרקטיים". כשאדם נמצא בפרשת דרכים, עליו לחשוב היטב מה באמת מדבר אליו ומה כישוריו ויכולותיו, מה סדר העדיפות בחייו ועוד. אני לא אוהבת את המבדקים ה"טכניים" האלו שקובעים עבורך מה במה מתאים לך לעסוק ובמה לא. אני מאמינה שיש צורך בבדיקה פנימית ויותר מעמיקה ובבחינת נסיבות החיים לפני שמגיעים להחלטה מכרעת לגבי הסבה מקצועית. אני מציעה לך לפנות ליועץ תעסוקתי או למאמן אישי בכדי לקבל את ההחלטה הרלוונטית לגבי עתידך המקצועי. בהצלחה

eden1010

New member
תודה

מכל מה שאמרת, הדבר החשוב בעיניי הוא הצורך להיות עצמאית. אני לא חושבת שזה מתאים לי.

יוסיי25

New member
קורסי מנהל רשתות וכו'

שלום שלום!~! א. יש לך נסיון עם מחשבים יתרון בשבילך בכל מקום שתלכי ! ב. יש קורסים בין 4 חודשים לשנה-קורסי טכנאי PC מנהל רשתות מהנדס רשתות תחום תקשורת נתונים לא חסר. וגם לא חסר מכללות! יש עבודה? תיכנסי לJOBMASTER תבדקי לבד!!! סקר שוק! יש את המרכז הישראלי לטכנולוגיה ותקשורת- אני למדתי שם וכיום עובד כמנהל רשת בנס. שווה בדיקה-בהצלחה במציאת עבודה...

למואל א

New member
למדת מאפס טכנאי מחשבים?

כי זה גם מעניין אותי, אני רואה שטכנאי מחשבים, מנהל רשתות וכו' יש בזה עבודה, האשלה באמת איפה להתחיל ואם יש עבודה ומה המשכורות תודה

יוסיי25

New member
התחלתי מ-0~!

למדתי בIITC המרכז הישראלי לטכנולוגיה ותקשורת...אם אני לא טועה הם גם עוזרים למצוא עבודה,תבדוק את זה. אני אישית מצאתי לבד עבדתי בחנות מחשבים משכורת של 5-6 במידה ואתה עובד קשה. אבל הייתי עובד גם מהצד עבודות פרטיות והייתי מרויח עוד 600-800 שח בשבוע במזומן. פורמט,התקנות,רשתות וכו'. המשכתי עם זה למדתי תחום תקשורת ובגלל הנסיון לקחו אותי לעבודה. כיום אני מרויח 10-11 עם רכב פלאפון ונייד... רוצה להמשיך סיסקו. עם אתה הולך על זה תבדוק מי מנהל התחום שם... עם זה גלעד ליבוביץ' לך על זה... תוך שנתיים אתה בפיסגה ומי אמר שצריך כיום תואר שני... בהצלחה

למואל א

New member
כל הכבוד, האם זה אופייני

גם לשאר התלמידים שהיו איתך בקורס? כי יש גם אנשים שלמדו את זה והם לא מרוויחים משהו...

יוסיי25

New member
כן ולא~!

תראה, כמובן חשוב היכן אתה לומד את המקצוע,מי מלמד אותך וכמה אתה רציני. אני למדתי עם המדריך ומנהל התחום הכי טוב שיכול להיות דעתי על כך, כמוך חקרתי את הנושא לעומק! הביאו לי את הקורות חיים שלו המלצות וכמובן את המכללה אני מכיר משמועות כי היא באמת טובה מקצועית ומוכרת בשוק הייטק. לגבי המשכורות והתלמידים,יש ויש.. הראתי רצינות,לאחר חודש התחלתי לחפש עבודה בתחום עם בטחון מלא.... עבדתי 3 חודשים בחנות מחשבים וניסיתי ללמוד את המקצוע על תקלות האישיות שלי ושל הלקוחות במקום בו עבדתי... לקראת סיום הקורס היה לי ידע ענק בתחום וכמובן נסיון,עסיתי עבודות פרטיות הרוחתי והחזרתי את ההוצעה בזמן קצר מאוד זה מה שהביא לי את הביטחון וההתלהבות להמשיך... פשוט זרמתי עם זה בחיפוש עבודה חדשה במשכורת 5-6 אלף כדי לקבל ניסיון. היום אני חוזר שוב לאותו מקום כדי להמשיך עוד קורס מקוצר של סיסקו בידיע שזה לא בזבוז זמן ושהכסף יחזור אליי בעתיד הקרוב. בקיצור מתוך ה12-15 תלמידים בכיתה 8-10 מגיעים אלי אני מאמין. יש כאילו שנתקעים בPC ונארים לעבוד בתחום מעבודות פרטיות או בחברות תקשורת השונות.

למעלה