הסבה מקצועית

netastok

New member
הסבה מקצועית

שלום רב, הנני בעלת תואר ראשון בתקשורת וניהול. כיום עוסקת בפרסום. לצערי הרב, הבנתי שזה ממש לא מה שאני רוצה לעשות!!!! הבעיה הנוספת היא- שאני לא יודעת מה אני כן רוצה לעשות!!! מצד אחד- ממש קוסם לי ללכת לתחום השיווק (מנהלת מותג, עוזרת שיווקית וכו') ומצד שני חשבתי אולי לשלב את האהבה שלי לילדים וחיות וללמוד ריפוי בעזרת בע"ח. אני ממש מפוזרת מבחינת קריירה ואינני מוצאת את ה"ייעוד" שלי... איך מתחילים בכלל לשקול מה אני רוצה לעשות כשאני בעצמי לא יודעת??? אשמח לעצות/הארות. נטליה המיואשת

אימון אישי בהחלט יכול לקדם אותך

הי נטע, אימון אישי הוא תהליך שמטרתו ליצור בהירות ולהשיג מטרות החשובות לנו בחיים. אימון אישי יאפשר לך לבדוק עם עצמך מה את אוהבת, מה את רוצה, מה חשוב לך, איזה חיים את רוצה ליצור עבור עצמך ועוד.. אני מאמנת בעלת נסיון רב באימון קריירה. בעברי אף עבדתי במכון אדם מילא ביחידה לייעוץ קריירה. אשמח לסייע לך. בברכה אילת לבנון

יעוץ קריירה

הי נטע רק כדי להרחיב את האפשרויות שאילת הזכירה אפשר לעבור גם יעוץ קריירה אצל פסיכולוג תעסוקתי התהליך כולל הכרות מעמיקה עם עצמך, סדרת מבחנים לבדיקה של יכולות שכליות, שאלוני נטיות, ביקור בספריית מקצועות ושיחות עם פסיכולוג ישנם מכונים שמתמחים ביעוץ כזה וגם פסיכולוגים פרטיים אשמח להמליץ על אחד כזה במקום מגורייך אפרת

בָלבָל

New member
אשמח גם אני להמלצה על מקום כזה בת"א..

וגם לדעת כמה עולה דבר כזה...

הכוונה מקצועית ואימון אישי- מה ההבדל?

הי, כמאמנת אישית שעסקה בייעוץ קריירה במכון לייעוץ קריירה בעבר, אני אשמח להסביר את ההבדל בין שני התהליכים: ייעוץ קריירה הוא תהליך כמו שאפרת תיארה, של אבחון של פסיכולוג תעסוקתי שעורך עם האדם שיחה, אח"כ יש בד"כ סדרת מבחנים שמטרתה להכיר את האדם- נטיות הלב, הכישורים-היכולות והאישיות. יש מבחנים מול מחשב וסיטואציה קבוצתית שגם היא מנותחת על ידי הפסיכולוג המנחה אותה. הפסיכולוג התעסוקתי מנתח את המבחנים ועל פיהם ממליץ על כיוונים שונים העשויים להתאים. אחרי המבחנים הפסיכולוג נפגש בד"כ עוד פעמיים עם האדם- בוחן איתו את תוצאות המבחנים, ממליץ על כיוונים ובודק איתו איך הוא מתכוון להמשיך הלאה. אימון אישי (קואצ'ינג) הוא תהליך שונה בו המאמן האישי הוא שותף לדרך.המאמן אינו מאבחן והוא מסייע לאדם להגיע לתשובות שלו בעצמו. המאמן שואל, מכוון ומאפשר לאדם לבחון מה הוא אוהב, מה הוא רוצה, מה חשוב לו, מה סדרי העדיפויות שלו, מה מעכב אותו מלקבל החלטה ועוד.. זהו תהליך של ליווי יותר ארוך שמאפשר לעבור דרך יש אנשים שזקוקים רק להכוונה נקודתית ומשם ממשיכים הלאה. לאנשים שמעוניינים שמישהו מקצועי יאבחן אותם- מכון להכוונה מקצועית הוא המקום המומלץ. אנשים שמעוניינים לבדוק עם עצמם ולהגיע לתשובות שלהם- באמצעות הכרות מעמיקה וממקום אחר, של עצמם, מומלץ שיפנו לאימון אישי. אימון אישי מתאים לאנשים שמעוניינים לבחור מקצוע, לשנות מקצוע, לשנות תפקיד ועוד.. אנשים המתקשים לקבל החלטות- אנשים שיודעים אבל משהו עוצר אותם מלעשות את הצעד. המאמן מסייע לזהות את הכיוון ולבנות תכנית פעולה מפורטת להשגתה. אילת לבנון

למעלה