הסבה מקצועית...

benibam

New member
הסבה מקצועית...

שלום , אני בן 32 בעל משפחה, השנה סיימתי לימודי הנדסאי תעו"נ בלימודי ערב , התמחות במערכות מידע. עובד כשכיר במקום מסודר (קביעות , תנאים פנסיונים וכו') שכר ככה ככה...ניתן לימור כי מקום העבודה שלי כרגע הוא ההפך לגמרי מכל הקשור לכלכלה או הי טק ניתן יותר להגדירו כ"חוטב עצים ושואב מים" ולמעט הלימודים אין לי כל נסיון בתחום ההי טק ולמרות זאת להפתעתי די נהנתי ואפילו הצלחתי בלימודים בכל הקשור לתכנות ולמערכות מידע. השנה נרשמתי להמשך לימודים לתואר בכלכלה (3 שנים) עם זאת עלתה גם האפשרות להשלים את הלימודים לתואר מהנדס תעשייה וניהול במכללת אריאל, דבר שדורש ממני השקעה של עוד 4 שנים (יום מרוכז ויום שישי) - קשה, אבל אפשרי. ברור לי כי ישנן השלכות רבות גם להחלטה להמשיך ללמוד וגם לאחר מכן להתחיל מהתחלה בתחום שהוא חדש לי (משכורת של מתחיל וכו') תוך כדי סיכון להפחתת הסכום בתלוש. אך עם זאת אני מרגיש מאוד להוט להמשיך ללמוד ולהתקדם בעיקר ברמה האישית. שאלתי היא - האם ישנה בעיתיות ממשית לאדם בגיל 37 (כאשר אסיים הלימודים) ללא ניסיון , להשתלב בתחום ההי טק או הכלכלה וגם בשנים הבאות לאחר מכן להתקדם, היכן הסיכוי להשתלב (ללא קשר לכישורים \ כישרון) גבוה יותר? אשמח לקבל התייחסות..

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

אם בזה אתה רוצה לעסוק, אתה צריך לקחת סיכון. בהחלט ניתן להשתלב בעבודה בגילאים מאוחרים יותר אבל זה יכול להיות קשה יותר.

הסבה מקצועית

הי, אני מתרשמת שאתה בחור מחושב, רציני ומודע למחויבויותיך המשפחתיות. עם זאת, נראה שיש לך תשוקה גדולה ללמוד ולהתקדם וזה נפלא. ברור שככל שסיום התואר הוא בגיל מאוחר והנסיון שנצבר הוא קטן או לא קיים בכלל, לא ברור כמה זמן ייקח למצוא את העבודה הראשונה. אין אדם שיוכל לתת לך תשובה אמיתית מאחר והשוק משתנה, התנאים משתנים ובכלל.. החשוב לטעמי הוא לתכנן תכנית פעולה לתקופת הלמודים ולתקופת החיפוש ועם רצון, עזרה מהסביבה ושימוש ברשת הקשרים שלך, תוכל למצוא עבודה ולהתחיל את דרכך המקצועית החדשה. בהצלחה גדולה!! אילת לבנון

benibam

New member
יש תשוקה ויש מציאות...

את כנראה מבינה אותי. יעם השנים תחושת המחוייבות הולכת ומתחזקת ואנו נהיים שקולים יותר (טבעי, לא?) והלוואי והייתי יכול להמשיך ללמוד... ובכל זאת, למה התכוונת בלתכנן תוכנית פעולה לתקופת הלימודים? האם הכוונה הייתה במקביל להתאקלמות בתחום?

תכנית פעולה

הי, אני מאד מבינה אותך- מחד את התשוקה העזה ללמוד ולהתפתח ועם זאת להיות אחראית ולדאוג למשפחה. תוכנית פעולה מפרטת את הצעדים בדרך למטרה. אין תכנית פעולה אחת אלא היא משתנה בהתאם לסיטואציה, לאדם, לנתונים ועוד.. שב עם עצמך ובדוק, מהם הדברים שכדאי שתתכנן מראש לפני הלמודים, כדי מחד כן לצאת לדרך ומאידך להיות אחראי. למשל, למצוא עבודה חלקית או להקטין אחוזי משרה במשרה הנוכחית.. אולי למצוא עבודה חלקית דווקא בתחום החדש כדי לצבור נסיון? לפתוח חשבונות חסכון או למצוא דרכים אחרות לפרנסה ולהבטחת תקופת המעבר. שב וחשוב, איזה עוד צעדים כדאי לתכנן בדרך? כל עבודה חדשה ללא נסיון היא עבודה בה השכר אינו גבוה ולכן צריך גם את זה לקחת בחשבון כשמסתכלים קדימה. בהצלחה!! שנה טובה, שמחה ומוצלחת. אילת לבנון

להתחיל כבר עכשיו

למה לחכות? דיימתי לימודי הנדסאי תוע"נ עם התמחות במערכות מידע יש הרבה עבודה בחברות היי טק בעיקר במחלקות תמיכה ופרוייקטים שבהם יקבלו אנשים כמוך לעבודה תחום הIT יכול להיות אופציה נפלאה זו דרך להתחיל את ההסבה כבר עכשיו לתחום ההייטק ואז המעבר בתוך המקצוע לתפקידים מתקדמים יותר יהיה על רצף שתתחיל אותו כבר כעת מניסיון- אני מגייסת למשרות של מנהלי פרוייקטים אנשים שיש להם תואר בתוע"נ ואנשים שהם הנדסאים כשמה שקובע בעיקר זו היכולת האישית שלהם והניסיון כך שבכלל לא בטוח שכדי להתקדם מה שאתה זקוק לו זה עוד תואר נסה לבדוק מה במשרה שיש לך היום + התעודה החשדה יכולים לעזור לך לעבור להיי טק כבר היום אפרת נצר וייס

benibam

New member
תחום ה- IT ?

אני די קרוב לגישה שלך , פשוט לוקח זמן לגבש החלטות כאלה. את מגייסת למשרות של מנהלי פרוייקטים? האם מעבר להנדסאי יש קורסים נוספים שיתנו לי כלים ויפתחו לי יותר דלתות בתחום לדעתך? כמה קריטי חוסר הניסיון והגיל? (נכון שאני לא מבוגר, אבל בכל זאת- הי טק...). שנה טובה...

קורסים

לניהול פרוייקטים זה נחמד אם יש קורסים שקשורים בניהול פרוייקטים וכמובן ניסיון בתוכנות כמו MS PROJECT ודומותיה לגבי תחום הIT יש המון קורסים- אתה צריך לבדוק בבתי הספר המובילים בתחום מה מושך אותך במיקרוסופט למשל,יש המון קורסים והסמכות ברמות שונות בתחום בגיל פחות משנה כששאר המשתנים מתאימים - כך אני לומדת מעבודה עם מנהלים מה שחשוב זה להתחיל לצבור ניסיון בתחום שמעניין אותך האם יש כיוון כלשהו במערכות מידע שמדבר אליך? תוכל לספר קצת על מה שאתה עושה היום? אפרת נצר וייס

למעלה