הסבה מצועית

runa999

New member
הסבה מצועית

אמיר שלום רב וחג שמח רציתי לשתף אותך במשהו שקרה לי לפני מספר ימים..ישבנו בעלי ואני..הורי אחותי ובעלה ובעלי הוציא כרטיס ביקור שלי..(עשיתי הסבת מקצוע מהנדסה לרפואה אלטרנטיבית ודמיון מודרך) בעלי הוציא כרטיס ביקור שלי והראה בגאוה לאימי ולאחותי אך אימי ענתה בזלזול מי המשוגעים שיבואו אלייך?כמה את לוקחת שיבואו אלייך?ואחותי ואימי צחקו והתלחשו ואני הרגשתי בעיטה בלב...כאב חד...ולכן לא שתקתי ואמרתי את אמא ביקורתית ואמא כזאת רק הורסת...בעלי גם העמיד אותה במקומה...דברתי לאחר מכן מאימי וספרתי כמה נפגעתי ..היא התנצלה אך כמובן ...בחצי פה...אמרתי להורי שאני אוהבת אותם..אך איני יכולה להיות איתם בליל הסדר..התחושות והכאב שחשתי רודפות אותי ...נכנסתי למערבולת של מחשבות..לשמחתי שיתפתי חברות ...והם היו ממש המומות..אמרו שזה נובע מקינאה...ואני צריכה להבין מאיפה זה בא...כרגע אני בתחילת דרכי...וזה גורם לי להרבה מחשבות מטרידות...וכן הביקורת הזו לא הוסיפה לי הרבה...אשמח לקבל ממך תגובה.. תודה רבה... וחג שמח

קבלה בתהליכי שינוי

שלום, תהליכי שינוי גורמים לנו פעמים רבות לחשוף את עצמנו ומבלי שנהיה מודעים לכך נפגוש שם מערבולות בעלות פוטנציאל לחולל נזקים קשים. קרובי משפחה וחברי ילדות רוצים לפגוש את מי שהם מכירים מפעם. אני מכליל ויתכן ולפעמים נקבל תגובות אוהדות ומקבלות, אבל על פי רוב הם רוצים לשמוע שהסירה שטה על מי מנוחות. ללא סערות וסיכונים. כן, זה יכול לנבוע מקינאה, מקינאה שהם גם היו רוצים אבל לא עושים. מקינאה בעוצמה של מי שחולל שינוי, מקינאה בחירות. אבל לא רק מקינאה. גם מחשש. מפחד שעול השינוי יפול עליהם. מפחד לחוש רחוקים. הם תקועים וזה שחולל שינוי מתקדם ומפלס דרך חדשה ואז הם כבר לא יהיו באותו ראש. בקיצור המניעים רבים אבל זאת לא השאלה. המטרה העליונה היא להגן על עצמך. לדאוג לכך שתחסכי מעצמך את כל אותה ביקורת. לדאוג ולהישמר ולפרסם רק אחרי התבססות מסוימת. מבחינה זאת בעלך נקט בפעולה שאת נמנעת ממנה והשאלה היא מעבר לגאווה הברורה האם היו שם מניעים לא מודעים שלו שהובילו אותו לשלוף את הכרטיס. אפשר לצאת מהמערבולת הזאת מחוזקים, הייתי אומר שאולי זה אפילו חשוב, כי לא ניתן לאורך זמן וזה גם לא בריא לשמור מרחק השאלה היא כיצד לחולל שלום פנימי וממנו לפתח מערכת יחסים חדשה. כמטפלת את בוודאי מכירה עד כמה אנרגיה שלילית יכולה להיות קשה ופוגעת ולכן חשוב לעשות את העבודה הפנימית הנדרשת. מקווה שהועלתי - אמיר

למעלה