הסבה ממשפטים

BlackUnicorn

New member
הסבה ממשפטים

אני בת 24, עומדת לסיים תואר במשפטים באוניברסיטת ת"א בסיום הסמסטר הקרוב. עוד מינואר האחרון אני עובדת במשרד עורכי דין כטרום מתמחה, בתחום שבגללו התחלתי ללמוד, היחידי שעניין אותי מלכתחילה. במהלך החודשים האחרונים גיליתי כי התחום אמנם מעניין אך סגנון העבודה לא מתאים לי - שמיעת הבעיות של הלקוחות כל היום חודרת לי לראש ומשפיעה עליי נפשית, שעות העבודה ארוכות (כצפוי), השכר נמוך מאוד (לעו"ד מתחיל - 500 ש"ח יותר מהמזכירה!), הקולגות הם אנשים שאין לי שום רצון לעבוד איתם או להיות בסביבתם, בלשון המעטה, והעבודה עצמה - משמימה משהו. אני רוצה לעשות הסבה, ולאחר התלבטויות רבות החלטתי ללכת כיוון ההייטק. תמיד נמשכתי למחשבים, יש לי "ראש" יותר ריאלי מאשר הומני, ואחרי שלמדתי מה זה לעבוד מול קהל לקוחות (גם בגלל משרות קודמות), החלטתי שאני מעדיפה לעבוד מול מחשב או לחלופין להיות עצמאית. אין ספק שהשכר חשוב לי מאוד,בעיקר בטווח הרחוק (5 שנים). מה זה "חשוב"? אני שואפת ל 10-15K לאחר שנתיים שלוש ואף חמש, ולטווח הממש רחוק, גם יותר. הבעיה היא שיש המון תחומים בהייטק, תכנות, הנדסה, אבטחת תוכנה, DBA, QA ועוד ועוד - ומעבר להסברים הכלליים אין לי מושג מה זה אומר בפועל, מבחינה פרקטית. איך אדע מה מתאים לי? האם כדאי, בהנחה שאני יודעת כבר היום שאני לא רוצה לעסוק בעריכת דין, להמשיך "לסבול" ולהוציא רישיון עריכת דין? כשזה כמובן כרוך בשנה וחצי של עבודה במקום בו אני לא מאושרת ואף סובלת? (קמה בבוקר במחשבות על תירוצים מדוע לא להגיע לעבודה..). מה היתרון של רישיון עריכת דין לאדם שאינו עוסק במקצוע, מבחינת אפשרויות מקצוע, קידום, ניהול, קו"ח וכו'? האם כדאי ללכת וללמוד תואר שלם, או שמא כדאי להסתפק במס' קורסים ממוקדים? כמובן שאני מעדיפה להתמקד במס' קורסים בודדים כדי שאוכל להשתלב בשוק כמה שיותר מהר. אחרי הכל, אם אתחיל רק שנה הבאה, אוכל לסיים רק בגיל 29, ומבחינתי זה גיל מאוחר מאוד. מה גם שהיום מבחינת לימודים אני מגיעה עם מעט מאוד אוויר בריאות להמשיך לימודים.. כבר די יצא לי כל המיץ מזה. אשמח לשמוע את דעתך.

הסבה מקצועית

הי, הסיפור שאת מספרת הוא סיפור די מוכר- בחרת מקצוע שחשבת שתאהבי ואחרי שהתחלת לעסוק בו גילית שזה לא זה- הרבה גורמים שלא ידעת על קיומם לפני תחילת עבודתך התבררו כלא מתאימים עבורך ואת שוקלת הסבה מקצועית. מכאן, שכדי לקבל החלטה על בחירה מקצועית מומלץ מאד לשוחח עם כמה שיותר אנשים שעוסקים במקצוע, עם סטודנטים שלומדים, עם בוגרים שסיימו בשנים האחרונות ועם אנשים שעוסקים זמן רב במקצוע. כל זאת, כדי לקבל תמונה רחבה ומלאה, עם פרספקטיבה וכמובן שכל אחד יברר את השאלות והפרמטרים החשובים לו. את שוקלת הסבה לתחום ההיטק ולכן חפשי בסביבתך אנשים שלומדים, שלמדו, שעוסקים בתחומים השונים. פני לאוניברסיטאות ודברי עם מזכירות החוגים כדי לקבל מידע רחב. יש באוניברסיטת תל אביב ספריית מקצועות שמכילה מקצועות רבים מאד- ובה תוכלי לקרוא כתבות רבות על כל תחום ולקבל מידע רחב ביותר על המקצועות הקיימים בשוק, על תנאי העבודה, סביבת העבודה, אפשרויות הקידום ועוד.. לגבי שאלתך, האם להשלים את הסטאג' ולהוציא רשיון- זוהי כמובן שאלה שאף אחד לא יוכל באמת לענות עליה. השאלה היא המחיר שאת משלמת לעומת הרווח- מה רמת הסבל שלך לעומת הרווח שיהיה לך אחרי שתקבלי את הרשיון ותהיי עורכת דין מן המניין. אני משערת שהמטען שאנו באים איתו מקדם אותנו או עשוי לקדם אותנו במקומות שונים בחיים, שהם לעתים בלתי צפוים. אני מכירה באופן אישי מישהי שסיימה משפטים, קיבלה רשיון וידעה שאינה רוצה להיות עורכת דין אלא להתחיל ולעבוד בתחום משאבי אנוש. היא היום עובדת בחברת השמה גדולה של עורכי דין וזהו שילוב מופלא של הידע שלה, של הנסיון שלה, של התואר שלה כמובן ושל הנטיות האחרות שיש לה. אני מעודדת אותך לברר לעצמך מה את אוהבת? מה חשוב לך בחיים? מה את רוצה בעיסוק הבא שחסר לך היום , מלבד עבודה עם מחשב ופחות עם אנשים? אני מאחלת לך בהצלחה!! אילת לבנון

החלטות החלטות

שלום חד קרן שחורה :) אהבתי את עצותיה של איילת ומבקשת להוסיף: 1. לא כתבת באיזה תחום במשפטים את עוסקת. אנא כתבי כדי שאוכל להתייחס. 2. מניסיוני הרבה פעמים עבודה כטרום מתמחה אינה משקפת את העבודה כעורכת דין. זה לא אומר, שאת צריכה לסבול עוד שנה וחצי רק כדי לנסות, אבל חשוב להבין מה בדיוק את לא אוהבת כרגע,האם זה זמני, ומדוע הגעת לבחור ללמוד תחום שהתברר שאינו מתאים לך. גם אם תחליטי לעזוב את עריכת הדין, התשובות לשאלות האלו יעזרו לך לא לחזור על אותן טעויות. מבחינת רמות שכר, את יכולה במקצוע עריכת הדין להגיע לרמות השכר אליהם את שואפת בטווח הזמן של שנתיים-שלוש ממועד קבלת הרישיון. 3. לגבי עולם ההיי טק אני רוצה להגיד שני דברים הפוכים: הייתי שנים בהיי טק והגעתי לרמות ניהול משמעותיות, כך שמה שאני אומרת מבוסס על ניסיוני. בתקופות הגאות ראיתי גם אנשים שהצליחו בהיי טק ללא תואר רלוונטי רק עם קורס , אבל בתקופות השפל נותרו הרבה פחות מהם (אגב, היה לפני כמה שנים ממש אופנה של משפטנים שעברו קורסים מיוחדים להסבה להיי טק, בזמן האחרון שמעתי על זה הרבה פחות). השורה התחתונה שלי: תואר משתלם לאורך זמן (תואר מלא רצוי באונ' נחשבת וכו'). מהצד השני, דווקא בעולם ההיי טק יש אפשרות בתקופות גאות (שלצערי אחת מהם הסתיימה בימים אלו ממש) להתשלב ללא כל הכשרה (או עם הכשרה שניתנת במקום העבודה) בחברות מסוימת. יש הרבה משרות QA פתוחות לאנשים שאינם משכילים (או אנשים שעברו קורס קצר). אם תצליחי למצוא מקום כזה, זה אולי יכול להיות רעיון טוב, כדי לוודא שאכן משרה בהיי טק היא החלום שלך. שורה תחתונה: אם החלטת לעזוב את עריכת הדין (וזה עדיין "אם גדול", אחרי הרבה שנות לימודים), ואחרי תהליך אמיתי הבנת שהיי טק זה הכיוון, לנסות למצוא מקום בהיי טק שמקבל אותך כמו שאת, או אחרי הכשרה קצרה - ואם אחרי תקופה של עבודה את מתאהבת בתחום - לא להתעצל וללכת ללמוד. 4. חייבת עוד הערה לסיום: חשוב שהפעם תקבלי החלטה ממקום של בחירה שמתאימה לחלומות שלך, לחזון שלך, לבטן שלך ולראש שלך. מניחה שגם לפני שלמדת משפטים התלבטת מה ללמוד, והחלטת החלטה, שהיום נראית לך שגויה. עדיף שהפעם תעשי מה שאפשר כדי שההחלטה שתקבלי תעשה לך טוב לאורך זמן. תהליך אימוני כזה קשה לעשות בפורום, אבל כמה שאלות מקדמיות חשובות: היכן את רואה את עצמך עוד 10 שנים? מתכנתת? מנהלת? מה מלהיב אותך בעבודה בהיי טק (חוץ משתוכלי סוף סוף להפסיק לעבוד כטרום מתמחה :)) - האם אלו דברים שיכולים להחזיק לאורך זמן? מה החוזקות שלך - והאם הם באות לידי ביטוי בעבודה החדשה? מה החלומות שלך - דמייני את עצמך עוד 10 שנים, כשהכל עבד בדיוק כמו שרצית - היכן את נמצאת? קראתי אצלך התחלה של תשובות להרבה מהשאלות, ואני בהחלט מתרשמת שאת מגיעה ממקום בוגר, שעשה תהליך עם עצמו - ומבינה לקראת מה את הולכת. עצתי היא, להמשיך ולהעמיק הפעם ככל שאת פנויה ויכולה, ולא לפעול מיידית ממקום של מיאוס מהקיים. הרבה בהצלחה, רימה גורן וצוות שמים

BlackUnicorn

New member
תשובות לך שיענו גם לקודמתך

התחום שבו אני עוסקת הוא דיני משפחה. זה התחום שבגללו הלכתי ללמוד משפטים מלכתחילה, הוא התחום שעניין אותי באופן ייחודי. כל שאר התחומים (נזיקין, מסחרי ושאר ירקות) לא מעניינים אותי ולא עניינו אותי מעולם. פשוט גיליתי שזה לא מה שחשבתי, שאת עור הפיל שאני צריכה לגדל, לא מתאים לי לגדל, זה נוגד את מי שאני וגורם לי להיות בן אדם אחר, מישהו שאיני רוצה להיות. + עניין המשכורות, הסביבה הנוראית (גם עורכי הדין וגם הלקוחות, שהרבה פעמים הם מזעזעים באופן כללי כבני אדם), העבודה עצמה שלעיתים נראה שהיא משחק של מילים יפות ותו לא, וכן הלאה. דווקא זרקו אותי מאוד יפה למים כך שאני בטוחה ויודעת איך זה להיות עו"ד, ולכן אני דווקא סגורה על עצמי שעו"ד אני לא רוצה להיות בשום פנים ואופן.... לגבי רמות שכר - בדיני משפחה לצערי זה לא אפשרי אלא אם כן אהיה עצמאית, וגם אז המצב בשוק מאוד קשה עד כמה שידוע לי ועד כמה שראיתי ונחשפתי אליו בשנה האחרונה. עדיין מההודעה שלך לא הצלחתי להבין, ובאופן כללי משיחות שלי עם אנשים אני לא מצליחה להבין, מהי המשמעות של התואר (כטייטל) "עורך דין" לאדם שאינו עוסק בתחום. אם אין לי שום כוונה לעסוק בדבר הקשור למשפטים (ובאמת שמעולם לא הייתה לי חיבה יתרה לתחום, למדתי כי רציתי לעזור לאנשים, כי תחום הזוגיות תמיד עניין אותי, לא רציתי לפנות ללימודי הפסיכולוגיה וכו') - עד כמה הטייטל הזה יהיה באמת משמעותי מבחינת מעסיקים עתידיים? מה יותר משתלם מבחינת מעסיק עתידי - שנה של לימודים/עבודה בתחום ההייטק, או שנה שבה אני אסיים את מה שהתחלתי, יהיה לי רישיון של עריכת דין אבל זו תהיה שנה מבוזבזת מבחינת הקריירה העתידית שלי, ככל הנראה? לגבי עוד 10 שנים - אני לא מגובשת על עצמי לחלוטין. יש לי 2 דרכים לראות את עצמי שבהן אהיה מאושרת: 1. עובדת שכירה בחברה גדולה, בתפקיד ניהולי כלשהו, בתחום ההייטק. להפעיל ולהניע אנשים, לבצע שינויים, לקבל סיפוקים מעצם העבודה והמעש. עבודה עם אנשים חכמים, משכילים, שגם להם יש רצון טוב להתקדם ולהצליח (בניגוד לתחום עריכת הדין בו אוהבים לשים רגליים זה לזה). 2. עצמאית (או קבלנית) אשר משכירה את שירותיה לחברות הייטק בתחום כזה או אחר, קובעת את שעות העבודה לעצמה (כאן זה חשוב לי במיוחד כי אני ובן זוגי ככל הנראה נרצה לבנות משפחה תוך מס' שנים), בעלת שכר גבוה יחסית. חשוב לי מאוד בעבודה הסיפוק שבעשייה, הפעלת החשיבה ועם זאת תנאים סוציאליים טובים יחסית או לכל הפחות סביבת עבודה טובה, נעימה עם אנשים שנוח לעבוד איתם. עבדתי בעבר לדוגמא במשרד ממשלתי כלשהו ונהניתי מכל רגע. הסביבה עשתה את העבודה מהנה הרבה יותר.

אם אכן תפני להיי טק

לא תהיה כל משמעות לתואר "עורכת דין" (אלא אם כן כמובן תעסקי בעניינים המשפטיים של התחום, וזאת לא כוונתך). אין לזה יתרון עבור מהנדס תוכנה או איש QA או איש סיסטם וכד'. אין תשובה כללית לגבי משמעות התואר הנ"ל לאדם שעוסק בתחום אחר. יש תחומים שבהם זה יהיה ערך מוסף חיובי, ויש כאלו שבהם זה לא יתרום כלום. ציינת בסוף דבר מאוד חשוב: האנשים שעובדים איתם קובעים במידה רבה מאוד עד כמה את נהנית או סובלת מהעבודה. אבל לפי דעתי אי אפשר לומר שבתחום X יש אנשים שרע לעבוד איתם ובתחום Y יש אנשים שטוב לעבוד איתם. גם בהיי טק את תיתקלי בחברות מסוימות באנשים שיהיה לך רע איתם, ובחברות אחרות אחרות באנשים מקסימים שכיף לך איתם. אני בטוחה שגם במשרדים הממשלתיים יש כאלה ויש כאלה, ושאותו הדבר בתחום המשפטים. לכן אני חושבת שצריך לבחור מקצוע קודם כל לפי מה שאוהבים לעשות, ואח"כ למצוא בתוך אותו תחום את המקום והחברה שטוב לך בה.

כמה מחשבות

מהפוסט שלך עולות כמה שאלות: 1. האם שווה להשקיע שנה בסטאג' ומבחני לשכה בשביל הרזומה? 2. מה בדיוק אני רוצה לעשות כשאני אהיה גדולה? 3. האם תחום עריכת הדין מתאפיין באנשים מזעזעים כבני אדם, לקוחות מזעזעים, ושימת רגליים אחד לשני. אני רוצה להתחיל דווקא מהשאלה השלישית, שלא באמת שאלת אלא ענית עליה בביטחון רב, ולהציע שאת לא מכירה את תחום עריכת הדין ואת הלקוחות שלו. את מכירה משרד (יש להניח משרד קטן) בדיני משפחה. שניים שלושה עורכי דין, עוד כמה חברים וצדדים שכנגד. בעריכת דין מניסיוני, יש הרבה אנשים שווים במיוחד, טובי לב, שמנסים לעזור, והרבה חלאות שמנסים לרמות את הלקוח, את בית המשפט ואת הצד שכנגד. את נפלת, כנראה, על הצד הלא טוב. בדיני משפחה באופן מיוחד, יש נטיה ללוחמנות ונורמות אתיות לא ראויות, אבל אני מכירה, גם בדיני משפחה עורכי דין ישרים הגונים וטובי לב, שהם קרש הצלה של ממש ללקוחות שמגיעים אליהם במצוקה מהגדולות בחייהם. דווקא במקומות הקשים האלו, תמיד יש מחסור באנשים טובים. כל זה לא בשביל להגיד לך להישאר שם (נראה כאילו החלטתך נחושה), אלא בשביל שלא תקבלי את ההחלטה על סמך התרשמות ראשונית ולא משקפת. לשאלה הראשונה שלך - התשובה שלי היא: לא. ההבדל בין התואר "משפטנית" ובין התואר "עו"ד" לא שווה שנה של סבל - בוודאי כאשר הסטאג' הוא בדיני משפחה - תחום שקשה לי לראות כיצד יישתלב עם עבודה עתידית שלך. לשאלה השניה והיותר קשה - נשמע לי כאילו את בתחילתו של תהליך בו ברורים לך הכיוונים הכלליים. את מנתחת את ייתרונותייך, ושאיפותייך בצורה מרשימה. חשוב להמשיך את התהליך הזה, ולא לעצור בשלב ה"כיוונים הכלליים". חשוב לגבש לעצמך חזון ברור מאוד, מפורט ומוגדר מאוד, ואחריו תוכנית פעולה מפורטת, כיצד מגיעים ממצבך היום להגשמת החזון, כל זה בכדי להפוך את ההחלטה למושכלת באמת, ולא לחזור על טעויות עבר. חשוב, לדוג' להבין ממה נהנית באותו משרד? מהם המאפיינים אשר גורמים לך הנאה? "סיפוק בעשיה" ו"הפעלת חשיבה", הם התחלת התשובה - אבל לא סיומה - הם כלליים מדי (יש אותם בהרבה עבודות בהם כנראה שלא היית נהנית) ווכנראה שאינם כוללים את כל התשובה (יש כנראה מאפיינים נוספים). ובנימה אישית: לפני כחמש עשרה שנה, נכנסתי לתחום ההיי טק. לפני כחמש שנים יצאתי ממנו, כאשר הבנתי שנכנסתי אליו מהשיקולים הלא נכונים. היי טק היום הוא מקור משיכה כלכלי לא מבוטל, אבל אני מכירה כל כך הרבה עובדי היי טק מתוסכלים שרק מחפשים איך לברוח. כל זה, לא בשביל להפחיד אותך מלעבור להיי טק - אלא בשביל להמליץ לעשות את ההחלטה החשובה הזו, ממקום נכון וחכם ככל האפשר. מקווה שעזרתי. נדמה לי שהגענו הכי רחוק שאפשר להגיע בפורום. אם תרצי - מזמינה לשוחח טלפונית. בהצלחה, רימה גורן וצוות "שמים"

BlackUnicorn

New member
ושוב, תשובה לשתיכן -

דבר ראשון - דווקא נפלתי על משרד שבו כן מנסים לעזור, כן יש יושרה מקצועית, אתיקה וכו'. הבעיה היא הראייה איך כל יום מחדש הלקוחות (ברובם המכריע, לפחות) לא יודעים להעריך את העבודה שנעשית למענם, איך שום דבר אינו מספק אותם והם מסוגלים "להקיא" את כל הרעל שמצטבר בתוכם על עורכי הדין שלהם. מעבר לכך, זה לא דווקא עורכי הדין איתם עובדים במשרד, אלא ברור שנאלצים ביום יום להיות בקשר עם עורכי דין אחרים, משרדים רבים וכו', אם זה בשיתוף פעולה או כמשרד של הצד שכנגד. אז נכון, גם במשרד שלי העובדים אינם הטופ שבטופ מבחינת יחסי אנוש (ואני יכולה להעיד שאם הייתי יכולה לבחור, הייתי בוחרת בחבורה שונה לגמרי..), אולם עד כמה שידוע לי - ויצא לי להכיר לא מעט משרדים הן דרך הניסיון שלי והן דרך ניסיון של חבריי למקצוע, החוויה שלי לא שונה כלל וכלל משל האחרים. התייעצתי עם עשרות (literally) אנשים מהמקצוע שכולם תיארו את אותן הרגשות בדיוק.. אז נכון שיש כמה עורכי דין שרוצים לעזור. נכון. אבל כשהרוב לא, והלקוחות כל היום מתלוננים (לעיתים בצדק, יש לומר), ואני בן אדם שרגיל להיות מאושר וחייכן וזה חודר לראשי ולנפשי, אז כנראה שזה בהחלט העיסוק שאינו מתאים לי. לגבי בחירת הסביבה האנושית - אין לי שום ספק שיש אנשים לא נעימים לעבודה בכל מקום.. אני טיפוס שמסתדר עם כל אחד (גם עם אותם אלו שאני לא "מחבבת" במיוחד במשרד...), אבל יש מקצועות שבהם קופצים לתוך ים של כרישים, ויש מקצועות שבהם כולם רוצים בסה"כ להתקדם קדימה או לעבור את היום ביחד, ושם כבר אפשר לחיות יחד הרבה יותר טוב, לראייתי. ברור לי שיכול להיות שגם בהייטק לא אהיה מאושרת. האמת שאם זה היה תלוי בי, הייתי בטח פותחת איזו חוות סוסים בפרבר ליד אמסטרדם.. אבל כל החלומות האלו שלי אינם ריאליים, ובחיים צריך להתפשר. אז כרגע הייטק נראה לי הכי הגיוני, שקול, ומתאים. גם כשבחרתי ללמוד משפטים, בזמנו, חשבתי על מדעי המחשב. אז, הייתי בת 18-19, ונראה לי קצת נורא כל אותם אנשים שיושבים כל היום מול המחשב. בזמנו גם היה חשוב לי "מה יחשבו" ולא רציתי להצטייר כחנונית, מודה, אבל מאז התבגרתי והבנתי בין היתר, שלהיות ליד מחשב כל היום זה משהו שבסופו של יום, הוא סוג של תחביב שלי לאורך כחצי מחיי, אם לא יותר. אז למה לא לקחת את ההרגל הזה ולהפוך אותו למשהו מועיל, לפחות? לשאלתך על סיפוקים - כרגע אין הרבה דברים שגורמים לי לסיפוק כלשהו במשרד, וזו הבעיה העיקרית שלי. העבודה שלי מאוד מגוונת (עד כמה שאפשר במשרד) ועם זאת אני לא מוצאת סיפוק בשום מקום. העבודה אינה מתגמלת בשום דרך. פעם בחודש חודשיים אני מקבלת איזו מילה טובה מהבוסית שעושה לי טוב על הלב, אני יודעת שאני יכולה מבחינה טכנית להיות עו"ד טובה, אבל זה לא מה שאני רוצה ולא מה שעושה לי טוב. הדרך להיות עו"ד טובה רצופה בלעשות דברים שאינם נוחים או מתאימים לי. שום סיפוק לא שווה את זה בעיניי, או במילים אחרות - המטרה אינה מקדשת את האמצעי, במקרה הזה. סיפוק אצלי משמעו חשיבה עצמאית או מקורית אשר מובילה לתוצאה חיובית כלשהי בעבודה. להפעיל יוזמה או "ראש גדול" ולהיות מוערכת על כך, בין היתר. להיות בעלת אופציה לשנות דרכי עבודה, יש לי נטייה לראות דברים בדרך שלי ולחשוב על דרכים יצירתיות ויעילות יותר לעבוד, להצליח, להתארגן - ואם אני מצליחה להוביל את השינוי הזה (גם בתפקיד זוטר מאוד, לפעמים אני מצליחה. במשרד שלי אולם, הבוסית היא מאוד מאוד מקובעת, מפחדת משינויים ולכן אינני מנסה אפילו..) - זה סיפוק רב מאוד עבורי. בנוסף - פשוט השלמת העבודה בזמן, בצורה טובה, מספקת אותי. אפשר לומר שהכתובת תמיד הייתה על הקיר - גם בלימודים תמיד אמרתי שאני אדם יותר ריאלי, טכני. תביאי לי משוואה ואפתור אותה. אני לא אוהבת להתפלסף ולהתברבר. לכן גם בלימודי המשפטים לא הייתי מוצלחת במיוחד (אם כי הציונים הממוצעים+ באו לי מאוד בקלות) - זה מקצוע שבו אף פעם אין "100" כי תמיד אפשר להיות יותר מחודד, יותר טוב, יותר מהוקצע, וכל אחד רואה זאת בדרכו שלו. תמיד אפשר לבקר את העבודה שלך בדרך זו או אחרת, אף פעם זה לא יהיה מושלם. ואני.. מודה.. אוהבת שהעבודה שלי היא פרפקט, מתאימה לתבנית. במשפטים אין כזה דבר. אולי בהייטק יש...

מה הצעד הבא?

חד קרן יקרה, מרגישה שאת נחושה בדעתך ואפילו רואה כיווני התפתחות לכמה שנים קדימה. אם כך, השאלה המרכזית על הפרק היא מה הדרך? איך להגיע מאיפה שאת היום לאן שאת רוצה? כדאי להמשיך ולבדוק חלופות בדיוק כפי שאת כבר עושה ולהגדיר לעצמך את הדרך הכי נכונה לך. חשוב לבדוק מה פרקטי וגם לקשיב לרצונות שלך ולכוחות שלך (כוח ללמוד עכשיו, כוח להשלים את הרשיון...). אני יכלה ליעץ מנסיוני בהייטק: לגבי הרישיון, לפי כיווני ההתפתחות שתיארת אין לך צורך בו בהייטק. כמו כן, נראה שאת ממש לא רוצה לעשות אותו. . לגבי קורס או תואר, פגשתי אנשים שהתקדמו לתפקידים בכירים בהייטק ללא תואר, זה כן תחום שמאפשר זאת. אני מניחה שתוכלי להחליט על כך בהמשך הדרך. מה גם שאת עייפה כרגע מלימודים. עכשיו עומדות בפנייך 2 אפשרויות: 1. להתקבל לעבודה בתחום ה QA שם ניתן להתקבל פעמים רבות גם ללא ניסיון (אם תרצי אמליץ לך על חברה שתוכלי לנסות לפנות אליה בנושא) להתקדם משם לתפקידי תכנות וגם ללמוד על שאר האפשרויות בתחום. 2. האופציה השנייה, לחקור קצת את התחום בעזרת חברים שעובדים בו או דרך האינטרנט, ללמוד על התפקידים השונים ועל תחומי הידע המבוקשים היום ולצאת לקורס. כדאי לעשות קורס בבית ספר טוב שאולי יכול לסייע למצוא עבודה. כאישה בעלת חשיבה עצמאית, יוזמה שיכולה להוביל שינויים בטוחה שתמצאי את הדרך שלך אל עבודה מספקת. במקביל לכיוונים הפרקטיים, ממליצה לך להמשיך ולפתח גם את השאלה איפה את רואה את עצמך עוד כמה שנים. לפרטי פרטים כמה שניתן, זה כלי עבודה שאני מאמינה בו. ככול שתראי בבירור לאן פנייך כך תוכלי לראות הזדמנויות להגיע לשם. המון בהצלחה, רימה וצוות "שמים"

../images/Emo13.gif גם בהיי טק אין דבר כזה "מושלם"

אם את עושה תואר במדעי המחשב אז יש 100 בלימודים (כי זה תואר מתמטי), אבל בעבודה עצמה - לעולם לא. תמיד אפשר טוב יותר ותמיד יש דרכים שונות לפתור כל בעיה. אבל זאת סתם הערת אגב. בואי נניח (ואני מסכימה עם רימה שאת צריכה לבחון את זה יותר לעומק לפני החלטה סופית, ולא ניתן מהודעותייך כאן לשער אם זו בחירה נכונה עבורך), אבל נניח שאת מחליטה שזה מה שאת רוצה. כפי שהזכרת, היי טק זה הרבה מקצועות שונים בתכלית, וחיוני לבדוק איזה מהם, אם בכלל, מתאים לאופייך. אין דרך לדעת בוודאות את הדברים האלה בלי להתנסות בהם. החדשות הטובות הן שבחלק מהמקצועות המדוברים אפשר להתנסות לפחות באופן חלקי - בבית, בזמנך הפנוי ובחינם. לדוגמה: פיתוח תוכנה (=מתכנתת, מהנדסת תוכנה). מאוד פשוט: בוחרים שפת תכנות, קונים ספר לימוד או מוצאים מדריך כזה ברשת, ומתחילים לתכנת על המחשב בבית. רבים ממהנדסי התוכנה של היום התחילו בדיוק ככה. תוך תקופה לא ארוכה את תדעי האם את נהנית מזה והאם זה הולך לך טוב. זו אמנם לא ערובה מוחלטת שהמקצוע הזה יתאים לך, אבל זו אינדיקציה לא רעה לדעתי. (אני מהנדסת תוכנה, וכך אני התחלתי.). אבל מה שאת צריכה לקחת בחשבון: קשה מאוד מאוד היום להתקבל לעבודה בפיתוח תוכנה בלי תואר רלוונטי ובלי ניסיון. גם למקצועות ההיי טק האחרים (חלקם) יש דרכים דומות. אם תרצי לדעת משהו מסוים אני אפרט. (עוד יתרון בהתנסויות מסוג כזה: לימוד עצמי ופתרון בעיות ע"י חקירה עצמאית הן חלק משמעותי מהעבודה ברוב המקצועות הללו. כך שגם תלמדי מכך משהו על אופי העבודה ועד כמה זה מתאים לך מהבחינה הזאת, וזה גם דבר שיעשה רושם טוב על מעסיקים פוטנציאליים.) זה כמובן ידרוש ממך זמן והשקעה ומאמץ, אבל לדעתי זה שווה את זה בשביל שלא תיפלי שוב על משהו שלא מתאים לך, ותאמיני לי שאם את לא אוהבת לתכנת אז את תהיי מאוד אומללה, גם אם המשכורת תהיה בשמיים והאנשים יהיו נחמדים. אותו דבר נכון לגבי QA, וכל מקצוע היי טקי אחר.

BlackUnicorn

New member
תודה לשתיכן, אתן מקסימות פשוט!

אני יודעת באופן כללי מאוד שפיתוח תוכנה מתאים לי - עוד בימי התיכון כשלמדתי מחשבים, למדנו תכנות בסיסי מאוד (פסקל
) וזה היה המקצוע האהוב עליי ביותר, הצטיינתי בו ונהניתי מכל רגע. כן, לאחר שנתיים שלוש, ישבתי עם עצמי והתחלתי ללמוד תכנות HTML סתם ככה להנאתי וזה משהו שהסתדרתי איתו יופי. מחד, שני אלו הם מאוד בסיסיים, בסופו של יום, ואולי אין להשוות אותם לשפות המסובכות יותר הקיימות היום, אולם מאידך - אני מניחה שיש בכך כדי לשקף מעט על התאמת המקצוע, סגנון החשיבה, הלמידה העצמית וכו'.

למעלה