הסבה למידענות

rodli

New member
הסבה למידענות

שלום לכולם, למדתי תואר ראשון במדעי החיים ואיכות הסביבה ותואר שני במסגרת מסלול מחקרי באיכות הסביבה. לאחרונה אני שוקלת לבצע הסבה לתחום המידענות. ביררתי על תכניות הלימודים השונות והיות ואני מתגוררת באיזור המרכז, התכנית המועדפת עלי היא של לימודי תואר שני בבר אילן ללא תזה (עם השלמות היות ולא למדתי תחום זה). תחום זה מעניין אותי מאוד, אולם אני לחוצה מעט במסגרת הזמן של ההכשרה יש לי רקע של חיפוש במנועיי חיפוש אקדמיים וידע כללי נרחב במונחים מדעיים. על סמך ניסיונכם ודעתכם, האם אפשרי גם להשתלב בתחום המידענות רק עם הכשרה של קורסים ספציפיים שאינם אקדמיים? (ובמקביל ללמוד במסגרת האקדמית ולהעמיק יידע בנושאי המידענות) אשמח לקבל הערות והמלצות תודה

mig76

New member
הסבה למידענות 2

אני מצטרפת לשאלה. לי יש תואר ראשון בריפוי בעיסוק, ולאחרונה הלכתי לייעוץ תעסוקתי והמליצו לי לעשות הסבה לתחום המידענות. אמרו לי שזה מקצוע עתידני ושיש בו אפשרויות תעסוקה ופרנסה טובות. האם זה כדאי לדעתכם? האם יש באמת הצעות עבודה רבות? מהן המשכורות אם מותר לשאול? כי בתור מרפאה בעיסוק אני מרוויחה משכורת מינימום ולא בא לי לעשות הסבה למקצוע נוסף שמרוויחים בו שכר מינימום. האם כבעלת תואר ראשון ניתן לעשות לימודי תעודה של שנה ולחפש עם זה אח"כ עבודה? תודה! נ.ב. אפשר לשלוח לי גם תשובות במסר, אם אתם מתביישים לומר בפומבי.

Sapientia

New member
תראי... זה מורכב../images/Emo4.gif

אני מניחה שכספרנית התיכון או בי"ס יסודי מרוויחים כמו מורים, וזה לא הרבה...
אבל אם תיפלי על אקדמיה או מקום כמו חברת חשמל/אינטל/רפאל/חברת הייטק וכו'- אז ברור שיש הבדל. כמו בכל מקצוע- תלוי איפה נופלים וצריך הרבה מזל.

ET2k

New member
ספר מבוא למידענות

שלום אני שוקל ללמוד מידענות בשנה הבאה.רציתי לדעת האם יש ספר מבוא שניתן ללמוד ממנו קצת על המקצוע. האם ניתן לרכוש אותו רק בחנויות הספרים של האוניברסיטאות?

Sapientia

New member
אין משהו כללי לחלוטין שאני מכירה../images/Emo4.gif

למידענות יש הרבה פנים. מישהו מהותיקים כאן מכיר משהו כזה?

Sapientia

New member
זהו, גם אני לא מכירה כזה.

גם לא נתקלתי בכזה דבר במהלך הלימודים.

ET2k

New member
כל הספרים שמצאתי היו רק על חיפוש

מידענות לחטיבת הבינים מידענות מתקשבת מידענות בקצה אצבעותיך כולם עוסקים רק בחיפוש מידע באינטרנט,ולא נראה לי שזה נושא שכולל את כל תחום המידענות.

חוטהשני

New member
אין לימודים בקורסי השלמה לאקדמיים.. הלימודים בבר אילן אולי לא קשים, אבל זה המון שעות - ובשביל תואר שני נוסף זה נראה לי די הרבה (בשביל השכר שרובנו מרוויחות ../images/Emo3.gif)

kanojo

New member
נצל"ש - שכר מקובל בספריות האקדמיה

היי, רציתי לדעת מהו טווח השכר החודשי/לשעה המקובל בספריות האוניברסיטאיות ,עבור ספרנית מתחילה בעלת תואר שני במידענות. תודה מראש, וחג שמח

למעלה