הנתגדויות היסטוריות -מרתק לקרוא

Master Stav

New member
הנתגדויות היסטוריות -מרתק לקרוא

מתוך : http://www.zooloo.co.il/qadima/qArticle_Selected.asp?id=516 קדימה נגד איחוד רשויות - קדימה התאחדה מול "האויב" -איחוד רשויות . כאשר הועלה נושא איחוד רשויות לראשונה הדעות שנשמעו היו מהוססות ואף אוהדות את האיחוד. תגובתו של ראש מועצת קדימה עזרא לוי לנושא איחוד רשויות " אני מברך על הרעיון של איחוד רשויות, מה עוד שמדברים על קדימה כמרכז הרשות החדשה. קדימה בהחלט ראויה להיות כזאת וזה מחמיא לנו מאוד. יש יתרונות רבים לרשות קטנה - בעיקר משום שכולם מכירים את כולם והמרחקים קצרים, אבל מנגד יש יתרונות רבים לרשות גדולה, ובראשן - חיסכון גדול בעלויות. ברשות גדולה ניתן לבצע שירותים משותפים ובכך לצמצם עלויות ולחסוך בכוח אדם. " לאחר שהנושא הועלה בעיתונות המקומית ומשרד הפנים פרסם את המועצות המיועדות לאיחוד (קדימה, צורן , תל-מונד ואבן יהודה) התכנסה המועצה לדיון בנושא. הפעם המגמה השתנתה וחברי המועצה הצביעו פה אחד כנגד האיחוד. החלטת המועצה נובעת, כך אומר סגן ראש המועצה, ישי יצחקי, מהמבנה החברתי של הישוב ומן הפוטנציאל הכלכלי של הישוב. יצחקי: "לקדימה יש פוטנציאל כלכלי גבוה בעיקר משום שבתחומה נמצאים כ- 700 דונם בבעלות פרטית. שלא כמו השכונות החדשות בדרום הישוב, שם כספי ההשבחה עברו למנהל מקרקעי ישראל, כאן מדובר בקרקע פרטית שכספי ההשבחה ממנה יעברו לקופת המועצה. באשר לצמצום בעלויות ובחיסכון בכוח אדם, אומר יצחקי: "בבדיקה שערכו אנשי מקצוע עדין לא הוכח שאיחוד רשויות אכן מוזיל עלויות ומביא לחיסכון בכוח אדם ומשאבים. מ"מ ראש מועצת תמרה עשה עבודה בנושא במסגרת הלימודים האקדמיים והגיע למסקנות הפוכות." לדבריו של יצחקי ניתן לצמצם עלויות בדרכים אחרות. "לפני שנתיים הוטלה עלינו תוכנית הבראה ואכן סיימנו את שנת 2000 בצורה מאוזנת, אלא שאז בעקבות המצב הכלכלי של מדינת ישראל, קצץ משרד הפנים קיצוץ דרסטי בכספים שהוא מעביר לרשויות וכתוצאה מכך התקשתה המועצה, כמו רשויות אחרות, בניהול הכספי. לדעתי, במקום איחוד רשויות, חייבים להטיל על הרשויות תוכנית הבראה כוללת שתאלץ אותן לעמוד בכוחות עצמן. אני מאמין שקיימת אפשרות כזאת בתנאים מסויימים." "העלנו את כל ההשגות שלנו בפני יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, מר יורי שטרן, ואנחנו מחכים להחלטה מי בכלל אמור לדון בנושא הזה, האם בועדת הפנים או ועדת הכספים." (את תגובתו של ראש המועצה לא ניתן לקבל עד אחרי החג.) עו"ד משה ימין, מועמד לראשות המועצה, מתנגד לאיחוד . לדברי עו"ד ימיןקיצוץ בשכר אינו תחליף ליעילות. איחוד רשויות מקומיות אינו תרופת פלא לכיסוי גירעונות. " קחו לדוגמא את הישוב הקטן, הקומפקטי והמאוזן "פרדסיה". קחו לדוגמא את העיר הגדולה והגירעונית "נתניה". הגודל איננו קובע. הראש קובע. רוצים להתייעל?! בבקשה!! בחרו ראש רשות עם ראש כלכלי - חברתי, בחרו ראשי מחלקות מקצועיים. יתאחדו מס' רשויות לאיחוד נושאי כלכלי. יקדמו מיזם משותף במיקום מתאים, למשל מיזם מסחרי תיירותי משותף שיניב ארנונות איכותיות לרשויות המשתתפות בו ותעסוקה למובטלים. לפני שזורקים עובדי רשויות לכלבים ולסל האבטלה ומוסיפים מצוקה, נא לבדוק את הראשים. נא להחליף כל ראש רשות שאינו יעיל, שאינו חושב כלכלית ושאינו יוזם. " תכנית משרד הפנים אינה מבוססת ואינה טובה. הערות והמלצות ברוח הדברים הנ"ל הוגשו ע"י עו"ד ימין לוועדה לקביעת גבולות, למשרד האוצר ולמשרד ראש הממשלה יצחק גולברי, ראש האופוזיציה ומועמד לראשות המועצה, הגיש אף הוא מכתב ערעור לוועדה לקביעת גבולות . עיקרי מכתבו של גולברי: " תושבי האזור בכלל ותושבי קדימה בפרט הגיעו לישוב משום שרצו להעניק לעצמם ולילדיהם איכות חיים של כפר, ושל שלווה. איכות חיים של בתים צמודי קרקע ולא של עיר, בשביל איכות חיים זו שילמו התושבים במיטב כספם. איחוד הרשויות יבטל במחי יד את תכניותיהם והשקעותיהם של התושבים להקים בית בכפר. כבר היום כאשר קדימה לבדה מונה למעלה מ- 9,000 נפש קיימות בכל האזור בעיות קשות של תחבורה ותנועה בשעות העומס . מבין יישובי האזור, קדימה הינו הישוב שקצב התפתחות הבנייה בו היה איטי יותר, איחוד הרשויות שיגרור בעקבותיו איחוד התקציבים יביא למצב שבו יישובי הסביבה שכבר ניצלו את היטלי ההשבחה לפיתוח יישובם "יזכו" בעצם לנתח נוסף מתוך היטלי ההשבחה של קדימה (אשר לה עתודות קרקע של אלפי דונם) על חשבונה ופיתוחה של קדימה ותושביה. כך גם יאלץ ישוב אחד לתמוך ו"לכסות" את גירעונות הישוב האחר שאוחד עימו לרשות אחת גדולה ובמיוחד כאשר הממשלה הצהירה לא פעם כי אינה מתכוונת לכסות את גירעונות הרשויות שמסתכמים במיליוני שקלים והתוצאה תהיה שהתושבים יהיו אלה שישלמו את מחיר האיחוד. איחוד רשויות משמעותו צמצום כ"א ונותני שירותים. האם יהא בכך כדי לשפר את השירות שעה שמספר קטן יותר של עובדים יאלץ לתת שירות למספר רב יותר של תושבים המפוזרים במספר ישובים - עובדים אשר ייאלצו להתנייד מישוב לישוב ? לא יתכן ואסור שכך יהיה !!! נושא כל כך רציני שיקבע עתיד וגורל של אזרחים כה רבים יעשה במחי יד כגנבים בלילה. חנה דיטל, מועמדת לראשות המועצה, מפיצה בימים אלו עצומה כנגד איחוד הרשויות. לדברי חנה דיטל במקום מושבה בעלת צביון כפרי נקבל עיר בת כ - 30,000 נפש שבה יחולו חוקי בניה עירוניים כגון בניה לגובה, ארנונה עירונית, משרות ציבוריות בסדר גודל עירוני על כל המשתמע מכך. איחוד רשויות הוא מהלך משמעותי, המצריך חשיבה מעמיקה, תכנון מדוקדק תוך התחשבות בכל המאפיינים של הישובים, המועמדים להשתלב זה עם זה. יישומו של האיחוד חייב להיעשות בצורה מדורגת תוך בקרה מתמדת, ויותר מכל נחוץ שיתוף פעולה של המערכות הקיימות, על מנת שהמהלך יעלה יפה. חנה מדגישה כי הגזירה הזו, לא רק שלא תביא לחיסכון אלא תעלה ממון רב ותוריד משמעותית את רמת השירות לתושבים. " ראו את דוגמת האיחוד העצוב של תל אביב עם יפו, של פרדס חנה עם כרכור, או איחודה של קריית חיים עם חיפה מול פריחתן של הקריות השכנות המתנהלות כרשויות עצמאיות והן מושא לקנאה. חשוב מאד, שקולם ודעתם של תושבי קדימה יישמעו אצל מקבלי ההחלטות, על מנת להעביר את רוע הגזירה

motisisr

New member
מעניין לקרוא את מה שכתב גולברי בזמנו

כיושב ראש האופיזציה איך שגלגל מסתובב לו...

yonib1231

New member
הגלגל לא מסתובב

גולברי עדיין מאמין שקדימה היא המרכז ולראיה מספר שתיים שלו ברשימה הוא מקדימה. האם שוב נהיה עדים להפיכת צורן לחצר האחורית של קדימה. במחשבה שניה - הזנחתו העקבית של גולברי את היישוב גורמת לי לחשוב שהמשפט הנכון הוא הפיכת קדימה-צורן לחצר האחורית של מר גולברי.

motisisr

New member
התכוונתי להכרזתו ערב האיחוד

ואני מצטט "תושבי האזור בכלל ותושבי קדימה בפרט הגיעו לישוב משום שרצו להעניק לעצמם ולילדיהם איכות חיים של כפר, ושל שלווה. איכות חיים של בתים צמודי קרקע ולא של עיר, בשביל איכות חיים זו שילמו התושבים במיטב כספם. איחוד הרשויות יבטל במחי יד את תכניותיהם והשקעותיהם של התושבים להקים בית בכפר." אמר ונתן ידו להקמת 2 מגדלי מגורים בפאות של המרכז המסחרי בצורן ורק בזכות התעקשותו של מיקי אקרמן מס' הדירות קוצץ בחצי שזה מבחינתי הרע במיעוטו אחרי שגולברי אישר ליזם הקמת מעל 100 יחידות. וממשיך בשטחים הפתוחים במזרח קדימה דרך הבנייה הרוויה ברמת אמיר... זה שהוא לא רואה את צורן ממטר אלה כחצר אחורית על כך אני לא מדבר אבל הוא גם לעולם לא הכחיש זאת כמו שניתן להבין גם מהציטוט המובא

gillb

New member
לצערי כל מספרי שתיים בכל הרשימות הם מקדימה

כולל מנדי, שבהחלטה הראשונה שלו, כפוליטקאי, הוכיח את חוסר נסיונו. הוא הבטיח מס' 2 מצורן ואף הכריז שזה הדבר הטבעי והנכון. הנה, אנו רואים, שמס' 2 ברשימה הוא מקדימה (יוסי ברקן - איש ראוי בפני עצמו). להערכתי, כדי שמסביב לשולחן המועצה ישבו 4 חברים מצורן חייבים לתת כמה שיותר קולות ל"יחד בתנופה". רק הצבעה מסיבית ב"פתק הלבן" ל"יחד בתנופה" תאפשר להכניס שלושה תושבי צורן למועצה. תושבי צורן יהיו חייבים לפצל הצבעה. פתק צהוב למועמד המתאים בעיניהם ופתק לבן ל"יחד בתנופה". בברכה גיל ברקאי, מס' 5 ב"יחד בתנופה", תומך ביצחק גולברי לראשות המועצה.

yonib1231

New member
לפי ההיסטוריה של ראש הרשימה שלך

כבר עדיף לשים פתק לסמדר סאלם. כמות השלדים שיש לו בארון לא היתה מביישת בית עלמין ממוצע. מעבר לכך אני חושב שתפיסת העולם שלך מוטעית מיסודה. צא מהראש של קדימה או צורן. אנחנו התושבים צריכים אנשים שיעבדו מסביב לשולחן המועצה ולא כאלה שיחרחרו ריב. וצר לי מי שאני נכון להיום מזהה כמחרחרי ריב ושלא פועלים לטובת אנשי היישוב הם גולברי וצ'וח. אני בהחלט מציע לרשימת יחד בתנופה להתנער מהראש שלה שכבר הוכיח שהוא מוכן למכור אותנו האזרחים צמורת נזיד עדשים.

motisisr

New member
וואלה מנדי באמת פישל

בחוג הבית שאני הייתי בו הוא הציג את יונתן כמספר 2 חבל לי מאוד, מחר אני מתכנן ללכת לחוג בית שלו נראה מה הוא אומר על כך

gillb

New member
אין הרבה מה....

להגיד. טירון פוליטי. כפי שאמרתי, הרבה כוונות טובות. תנו לו להשתפשף חמש שנים (לא על חשבון קולות מצורן) ואז ניראה.

motisisr

New member
כבר כתבנו על כך

אבל נראה לי שאם הוא לא יבחר הוא יפרוש לעוד 5 שנים

למעלה