הנשואה המבולבלת

הנשואה המבולבלת

שלום פרידה! אני נשואה פחות משנה, ואני מרגישה תסכול שלא הרגשתי בעבר. את בעלי אני מכירה מלפני שבע שנים. גרנו ביחד שנתיים לפני החתונה. היום הוא הולך לסדנא שנקראת "הדרך הרביעית" והוא כולו משקיע את מרצו שם ואת הונו. כסף אין לנו וזוהי דאגה גדולה, אבל אותי מטריד ההליכה שלו לסדנא כמו עדר. בחודש הבא הוא ייסע לאיטליה עם הקבוצה לשמוע שיחות על עצמו. לי קשה עם זה, ואני יושבת ורק בוכה. לא יודעת איך לגשר ביננו. אני נולדתי בתאריך- 29.10.1971 הוא נולד בתאריך 24.08.1965 אשמח אם תעזרי לי, או תכווני אותי תודה.

F r i d a

New member
היי אלמוגיתים

נתחיל מהקשר שלכם - הקשר עצמו נבנה בצורה טובה במהלך השנים שאתם יחד. זה קשר טוב, הוא מתאים לשניכם. בנוגע לסדנה - מכיוון שאני מכירה את החומר שעובר בה, נראה שזה חלק מתוך הניסיון של בעלך להגיע לסוג של אמת ובמיוחד בתקופה הזו שהיא מבחינתו תקופה של חיפוש וחשבון נפש. אני לא מוצאת את התהליך כולו כשלילי, המצב הפחות נכון ביחס לתהליך כולו הוא הפגיעה בקשר הזוגי. הדרך לגשר היא בעצם לנסות להבין את הצרכים של כל אחד מן הצדדים, אני לא חושבת שאת צריכה להגביל אותו אם הוא מעוניין להתפתח בכיוון מסויים ומצד שני אם נראה לך שלמשל הנסיעה כרגע לא מתאימה בגלל התנאים הכלכליים, את בהחלט יכולה לומר לו את זה. אני בעד לשים גבולות אם זה פוגע בצד השני, אבל אם זה מפריע לך בגלל סיבות אחרות אז כדאי שתבדקי מה את רוצה ואולי תתחילי גם את למצוא תחומי עניין חדשים (לאו דוקא בכיוון רוחני). עוד עצה - גם אם זה לא ממש מדבר אליך, נסי ללכת לאחת הפגישות של הקבוצה, או אפילו להסתכל בספר הדרך הרביעית (לקרוא זה כמעט בלתי אפשרי... אז תעברי שם על השאלות והתשובות) ולהבין את הרעיון שמסתתר שם.

עודדת אותי- תודה!../images/Emo42.gif

היי פרידה! קראתי את תשובתך. היא מעניינת. היה חשוב לי לשמוע אנשים אחרים מה הם חושבים בעניין, ואת ענית לי תשובה מנקודת מבט של מישהי שמכירה את תוכן השיחות של "הדרך הרביעית". אני מודה לך שענית לי. אני אקח את תשובתך איתי ואחשוב עליה. מה שכן בימים אלו אני יותר רגועה, והשאיפה שלי להגיע לרגיעה מתוך הבנה ותמיכה בבנזוגי. אז שוב תודה על העיצות. שבועות מתקרב, אז שיהיה חג שמח ושהשכינה תשרה על כל עם ישראל.. ממני, אלמוגית-ים.

למעלה