הנקת פגית

טלילב1

New member
הנקת פגית

היי לכולן, ילדתי בשבוע 35 בת שלישית מתוקה במשקל 1.720, ילדתי בניתוח קיסרי (סיפור ארוך) כיום שוקלת 2.5 קילו והיא בת חודש. מיום הלידה ועד היום אני שואבת עבורה חלב אם, במקביל כל יום אני "מניקה" אותה, ולמה במרכאות אתן שואלות, מפניי שהיא אכן מהרגע הראשון נצמדה אליי יפה מאוד, תופסת אתה פיטמה ויוצרת ואקום אבל...לא מוצצת חלב או לפחות לא כמות מספקת כלל. בגלל משקלה הנמוך ההתחלתי, שהייה של 10 ימים בפגייה וצהבת קשה נאלצתי להקפיד על כמויות מזון מדודות ובשעות קבועות ולא יכולתי לתת לה רק לינוק מפניי שהסיכון היה גבוה מידי. כל יועצות ההנקה שפגשתי גם בבית החולים וגם פרטית אותה הזמנתי הביתה אתמול אומרות חד משמעית שההנקה לא יכולה להיות מלאה כרגע ושעליי להמשיך בשאיבות. לי נראה שאני מאבדת את חלון ההזדמנות של ההנקה ולמרות שכל יום ובכל האכלה אני מציעה ציצי לפניי זה ברור שהמציצות לא מספיק אפקטיביות ואני נאלצת לתת גם בקבוק, ולדעת היועצת במשקל נמוך כזה קשה לינוק...האמנם? מתי לדעתכם כן אוכל להסתמך על הנקה בלבד? האם עליי להחליט שזהו לזרוק את הבקבוקים ורק להניק? האם ממשקל מסויים הייתן מציעות לי לעשות את זה? ההנקה מאוד מאוד חשובה לי ואני מרגישה ממש חסרת אונים...אשמח לכל עצה או לשמוע חוויה דומה שבסופה כן הצלחתן לעבור להנקה מלאה

אכן. שרירי הפה חלשים. לא אצל כולם, אבל אצל

הרבה פגים זה כך, ולמרות ש"יונקים" לא מצליחים באמת ל"הוציא" את החלב מעבר לקצת נוזלים שבאיזור הפיטמה. אני מניחה שהיועצת ניסתה פינגר פידינג? זה מראה האם באמת האם מה שכתבתי נכון לגבי התינוקת שלך (האם יכולה לינוק מקש שמוכנס לבקבוק ו"לשאוב" את החלב אל הפה?).
אם זו הסוגיה - מעבר להנקה בלבד משמעו הרעבה, אבל השאלה אם זו הסוגיה. יש הרבה פגים שהצליחו לינוק, אבל לא לכולם יש את הבעיה שתיארתי כאן..

kita1000

New member
חברה שלי ילדה פג קיצוני

אשפוז 3 חודשים

עכשיו בערך חודשיים אחרי החזרה הביתה היא מסיימת מעבר להנקה מלאה...
שאבה 5 חודשים

אז ודאי שאפשרי.
היא לא הסתדרה עם צינוריות ושיטות אחרות
כל שבוע בערך הורידה בקבוק הוסיפה הנקה ובדקה שעולה במשקל...

העצה שלי

אני מבינה שההנקה חשובה לך, בייחוד חודש לאחר לידה. עם זאת, אני בטוחה שהילדה חשובה יותר. ההנקה היא רק כלי, חשוב אבל לא הכרחי, לגידול של ילדה בריאה.

אם מאוד מאוד חשובה לך ההנקה, אז הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות כרגע זה להמשיך לשאוב ולנסות להניק בו זמנית. יקח כמה זמן שיקח.
האלטרנטיבה היא להחליט כבר עכשיו שאת מוותרת על ההנקה. אין אפשרות שלישית.

כרגע מה שחשוב זה לעשות את מה שנכון וטוב לילדה, לא את מה שנכון להנקה. גם אם זה אומר שמעבר להנקה מלאה יקח זמן רב ואפילו אם זה אומר (רחמנא ליצלן...) שבסוף תוותרי על ההנקה לגמרי. תזכרי שהילדה היא שחשובה כרגע ואת צריכה לקבל החלטות שמבוססות שכל ולא רגש, ולעשות הכול כדי שהיא תתפתח ותגדל. בהצלחה.

הסהר

New member
קודם כל קבלי

אני יכולה לכתוב לך מניסיוני,
לתינוקת שלי היו עניינים אחרים אבל במשך חודשים רבים ניסיתי לאזן בין הנקה לאכילה בבקבוק שהייתי חייבת לתת כתוספת.
יש תינוקות שמקבלים בשלווה את השילוב,
אבל לשלי זה היה קשה והרבה פעמים ממש נלחמתי בהעדפת בקבוק שלה.

מה שעזר לי, ולזה שעכשיו, בגיל שנה, התינוקת יונקת
,
זה להרפות, לשחרר, ולהפוך את זמן ההנקה לחוויה טובה ונעימה ככל האפשר.
להוריד לחץ (ולפעמים זה היה מאוד , מאוד קשה ! )
ולהפוך את ההנקה לחוויה נעימה, שהיא לא תרצה לוותר עליה.
ובנוסף, לקחתי כדורים להגברת ייצור החלב, כדי שלמרות שהיניקה לא מאוד אפקטיבית, הרבה חלב יזרום ממני אליה.

להציע הנקה לפני כל בקבוק זה נהדר !
ואת יכולה להציע גם אחרי הבקבוק לפעמים.
חוויות של עור לעור הן מעולות ומאוד עזרו לנו (טובות להנקה, אבל גם למערכת החיסונית ובכלל לחיזוק תינוקות ופגים בפרט)
אפשר באמבטיה משותפת, או בחדר קצת חשוך שקט וחמים, לתת לתינוקת למשש, להריח, להרגיש את אמא ואת הדד.

הרעיון הוא ליצור חוויה שהיא לא תרצה לוותר עלייה !

וכמו שכתבו לך, את גם יכולה לנסות SNS ולשלב את התוספת תוככדי ההנקה.

מאוד ממליצה לך להמשיך מעקב עם יועצת הנקה שאת סומכת עליה .

מאחלת לכן שנה טובה , הרבה בריאות והנקה שופעת ומוצלחת !

סיפור לכאן ולכאן

קודם כל מקווה ששלומכם טוב, כתבת את ההודעה כבר לפני שלושה ימים...
אצלי נולדו תאומים - אמנם בזמן תודה לאל, אבל במשקלים מתחת לממוצע בהשוואה לתינוק יחיד. גם אצלי מאוד התקשו לינוק. לא יודעת לשים את האצבע איפה היתה הבעיה - בדחיית ההנקה הראשונה (ותודה לביה"ח), בכך שהיו קטנים או בבעיית ייצור חלב כלשהי. ניהלתי מלחמת חורמה על ההנקה שלהם עם הרבה טעויות בהתחלה. התוצאה - הקטנה למדה לינוק והגיעה להנקה מלאה, הקטן לא הצליח ללמוד וקיבל חלב שאוב והנקות "בשביל הנשמה" (הרבה חלב לא זרם שם). גם תמ"ל היה בסיפור לצערי.
מה שאני יכולה לייעץ מניסיוני (המועט) - יועצת הנקה טובה ומקצועית יכולה לעשות את ההבדל. לפעמים מספיקה יועצת צעירה אך טובה ולפעמים, כשיותר קשה, צריך יועצת מנוסה ומהוקצעת יותר. התמזל מזלי למצוא מישהי כזו שעשתה לא פחות מעבודת קודש איתי. השתמשתי במגביר חלב בשם "חלב רב" (לא חילבה) בהנחיית יועצת ההנקה. לא חוויתי טיפול בפגים, אבל בהחלט הייתי נזהרת עם מעבר להנקה בלבד, לפחות עד משקל מסוים. אפילו עם הילדים שלי נזהרתי. בסופו של דבר להנקה מלאה הגעתי אחרי לא מעט זמן, ככה שזה אפשרי. גם אני כבר לא האמנתי, היועצת בעצמה אמרה שהיא לא יודעת - אבל שהגוף הוא דבר מופלא. כמובן שהיא צדקה, כמובן שזה לא מספיק וגם הילד עצמו הוא פקטור ולראיה אצלי רק הבת הגיעה להנקה מלאה.

מאוד מאוד מתחברת למה שכתבו לך לגבי "לשחרר" - בעיות ההנקה היו חד משמעית הקושי הגדול ביותר שלי אחרי הלידה - מעשית ובעיקר רגשית. בשלב מסוים הצלחתי לומר לעצמי שאני עושה את המקסימום שאני יכולה כדי שיצליח, ומכאן מה שיהיה יהיה. מהנקודה הזו היה לי הרבה יותר קל, ולשמחתי גם יותר מוצלח. ברור לי שזה לא היה חייב להסתדר ולו חלקית. אני מתפעלת ממה שאת עושה - יש לך ילדים גדולים יותר, את מצליחה לתת חלב שאוב, זה נקרא שאת באמת עושה כל מה שאפשר. בהצלחה בהנקה והכי חשוב - בריאות לכולם!

טליני

New member
קודם כל תודה

תודה לכל המגיבות והתומכות, תודה על כל העצות אפשר לומר שמימשתי את כולן: יועצת הנקה צמודה, האכלה חד פעמית באמצעות sns, המשכתי להציע לפני כל האכלה, הורדתי לחץ מעצמי, האמנתי בכל כוחי שזה יצליח, האמנתי שהיא וגן אני יודעות מה לעשות -וזה עובד! הקטנה ששוקלת כבר 2.700 לפני יומיים התחלתי להרגיש בהבדל, בתחושה הפיסית שלי וגם בסימנים שהיא הפגינה שהיא התחילה לינוק! היום היועצת שקלה אותה לפניי ואחריי ובפעם הראשונה המשקל הראה שאכן היא ינקה 20 סיסי אני יודעת שזו רק ההתחלה ויש תכנית מסודרת שללא ספק ממש בקרוב (כמה זמן שיקח יקח) נוגדר כסיפור הצלחה של הנקה שקירטעה בהתחלה אבל הפכה למוצלחת!

luray

New member
סיפור אופטימי של תאומים

ילדתי בשבוע 33 תאומים במשקל 1.650 ו-1.730. הם היו בפגיה כ-3 שבועות ושאבתי להם כל 3 שעות מרגע שנולדו. במשך האישפוז נתתי להם בקבוקי חלב שאוב אבל לאחר כשבועיים התחלתי לנסות ולחבר אותם לציצי. אצל התאום הלך טוב יותר ואצל התאומה קצת פחות.

כשהם השתחררו מביה"ח עברתי להנקה מלאה - ידעתי שיהיה בסדר, שהם הבינו את הרעיון וברגע שזו תהיה הנקה בלעדית, הם יסתדרו. יחד עם זאת, שקלתי אותם כל יום במשך כשבועיים כדי לראות שהם אכן עולים מכיוון שהם שקלו 2 ק"ג בשחרור.

למזלי מלבד תגבור של בקבוקים שאובים בשבוע הראשון כשהם היו עייפים מכדי לינוק, הם עברו מאד מהר להנקה בלבד וגם עלו יפה מאד במשקל. אני חייבת להודות שהיתה לי מוטיבציה מאד גדולה להניק כי אני שונאת להתעסק עם בקבוקים. מצד שני, החלטתי שאני לא פנאטית ואם לא ילך, אז יש פתרונות אחרים.

אני מחזיקה לך אצבעות ומאד מקווה שזה יצליח, ובכל מקרה - מה שלא יהיה, את אמא נהדרת ואת עושה כל מה שאת יכולה בשביל התינוקת שלך

תוסיפי הנקות בהדרגה

תתחילי עם הנקה אחת ותעקבי לראות הכל תקין (חיתולים משקל וכו')
וככה תעלי את מספר ההנקות בהדרגה.
חשוב לדבר עם יועצת שיש לה ניסיון בפגים ומבינה בנושא.
אני ממליצה לך גם לעשות חיפוש בארכיון של פורום "הורים לפגים" השאלה הזו נשאלה יותר מפעם אחת.

חוץ מזה עוד קצת היא תעלה וההנקות יהיו יותר יעילות.
אין סיבה שלא תצליחי להגיע בסוף להנקה מלאה, גם אם זה יקח קצת זמן

אני מכירה הרבה סיפורים מוצלחים, אני הצלחתי להגיע להנקה מלאה עם תאומות פגות

למעלה