הנקת לילה

הנקת לילה../images/Emo68.gif

לי שלי כבר בת 7 חודשים ואנחנו עדיין נהנות מהנקה מלאה לחלוטין (כשאני בעבודה היא מקבלת בבית התינוקות חלב שאוב בבקבוק) ובחודש האחרון התחלנו ארוחת ירקות בצהריים. חשוב לציין שלי עולה במשקל יפה. (נולדה 2.490 והיום שוקלת 8.200). הייתי רוצה לדעת האם סביר שהיא מתעוררת בלילה בין פעמיים לשלוש כדי לינוק? עד איזה גיל בדרך כלל (פלוס מינוס)קיים צורך אמיתי באכילה בלילה? אשמח לקבל תשובה.

עפרה 688

New member
ליעד שלי....

ליעד שלי בן 8 חודשים, יונק כמעט מלא ומקבל גם פירות וירקות ועדיין הוא קם 1-2 פעמים בלילה לאכול. שאלתי ואמרו לי שאין שום נוסחה בזה ושזה הגיוני מאוד.

sagitlaleche

New member
הנקת לילה ../images/Emo20.gif

טווח ההתעוררות של תינוקות בלילה משתנה. יש תינוקות מתעוררים גם אחרי גיל שנה וזה נורמאלי. הם עדיין זקוקים להנקות הלילה מבחינה תזונתית. אפשר להתחיל לגמול (בקלות יחסית) מהנקות לילה (גמ"ל) סביב גיל שנה וכמה חודשים, תלוי מאוד בהתפתחות התינוק.

עפרה 688

New member
הבעיה היא עם השיניים.....

אומרים שעששת מתפתחת אפילו בהנקה אז מה עושים בהקשר הזה? לליעד פשוט יש כבר 4 שיניים ואנחנו דואגים להם.....

sagitlaleche

New member
הנקה ועששת ../images/Emo20.gif

מחקרים שנעשו בנושא הראו כי הנקה אינה מקושרת עם עששת כמו בקבוקים מקושרים עם עששת-הבקבוק. לא רק שאין בעיה להמשיך ולהניק בלילה, אלא שחלב אם מכיל אנזימים המונעים עששת בשיניים. חשוב להקפיד על צחצוח השיניים כבר בגיל זה לפני ההירדמות כדי לחסל אפשרות של שאריות מזון שנשארו בפה ויכולים לעזור להתפתחות עששת. היום ידוע כי עששת היא מחלה מדבקת ותינוקות יכולים לקבל עששת ממעבר של חיידקים מפה נגוע בעששת על ידי מעבר אוכל או נשיקות, אז יש להקפיד גם על אלו אם אתם נגועים בעששת.

למעלה