הנקה

hagitorin

New member
הנקה

שלום, ביתי בת 7 שבועות משקל 4100 (נולדה 2400 ק"ג) ויש לי מספר שאלות בנושא הנקה : 1. מהי הכמות שהיא צריכה לאכל ? כשאני שואבת היא אוכלת בערך 60ML (במשך היום יונקת כל שעתיים וחצי ובלילה החל מהשבוע כל 4 שעות) האם הכמות תקינה ? או שהיא אוכלת מעט מידי ? 2. בגיל 3 חודשים אני חוזרת לעבודה והיא תהיה אצל מטפלת-במידה וארצה להמשיך להניק כיצד אוכל לעשות זאת ? 3. האם שילוב בין חלב אם (רוב היום) לבין תחליף חלב (פעם פעמיים ביום) עלול להגביר את בעיית הגזים ? או לחילופין הנקה בבוקר מוקדם ובלילה ותחליף ביום? 4. האם מ ותר לי לאכל אבטיח בהנקה (אמרו לי שזה עלול לגרום לתינוקת כאבי בטן)? סוף סוף יש לי את מי לשאול...תודה מראש

הנקה

זה נשמע שהתינוקת שלך גדילה ממש נפלא! כל הכבוד לשתיכן! 1- כמה היא צריכה לאכול? תינוקות יונקים אוכלים בממוצע 600-700 CC ביממה. 60 CC לארוחת בקבוק זה בהחלט כמות רגילה. 2-חזרה לעבודה דורשת התארגנות והסתגלות. אפשר ללמוד הרבה על הנושא במפגשים של לה לצ'ה (פרטים באתר www.lllisrael.org.il ). צריך תכנון מראש בהשגת משאיבה, מקום לשאוב ולאחסן חלב אם, וכ"ו. ישנם יתרונות רבים בלהמשיך להאכיל את התינוקות בחלב -אם בלבד, כמובן גם בריאותיים, אבל גם כלכליים, ובנוסף תפסידי פחות ימי עבודה עקב מחלות שלה! 3- אם את בוחרת לשלב הנקה ותמ"ל, החשיפה לתמ"ל עלול להשפיע על בעיית הגאזים (וזה גם עושה עצירות לחלק מהתינוקות). בכל מקרה, הגוף שלך יתרגל ליצר חלב על-פי מספר ההנקות שאת בוחרת. ככל שתגדל את תראי למה מתכוונים כאשר אומרים שהנקה זה לא רק אוכל, וכיצד המשך ההנקה מקילה עלייך את החיים. 4-מותר לאכול אבטיח בהנקה! רוב ה"איסורים" הם מיתוסים. מה שעובר לתינוק זה מולקולות קטנות (אלכהל, קפאין, חלבונים). בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה