הנקה

odelyagan

New member
הנקה

שלום לכולם, עדיין לא ילדתי אבל זה מאוד מאוד קרוב ואני מאוד רוצה להניק, הבעיה היא שאני חוזרת לעבודה אחרי 3 חודשים, ואני מאוד מבולבלת בעניין, מתי אפשר להרגיל את התינוק גם לתחליף חלב? האם זה אפשרי להניק במשך כל היום ובלילה לתת תחליף כדי שיתרגל גם לבקבוק? יש חומר לקריאה איפה שהוא שאני יכולה לקרוא? מצטערת על כל השאלות, אני פשוט מאוד דואגת בעניין תודה

איזה יופי

שאת מתענינת בנושא החשוב של הנקה לפני הלידה! מקום נהדר ללמוד על הנקה זה במפגשי לה לצ'ה : פירוט באתר www.lllisrael.org.il יש גם ספר- "הנקה פשוטה וטבעית. לגבי כיצד להרגיל את התינוק לבקבוק ולתמ"ל (תרכובות מזון לתינוקות)- כדאי קודם להרגיל לחלב שאוב בבקבוק, ולדחות את התמ"ל לזמן המאוחר האפשרי. זאת מכיוון שמערכת העיכול של התינוק החדש עוד לא בשל וקשה לו להתמודד עם מזונות מלבד חלב אם. ככל שגדלים יותר קל. כך גם עם מערכת החיסון (יש הרבה תגובות אלרגיות לתמ"ל כי זה עשוי מחלב פרה). הבקבוק של חלב שאוב זה ענין אחר. באופן רשמי אמורים לחכות עד התבססות ההנקה, אבל אם מתחילים קודם זה לא פוגע בבריאות (בניגוד לתמ"ל). זאת אומרת שאם יש איזה סיבה שאת מחליטה לתת בקבוק של חלב שאוב (למשל את חייבת ללכת לאיזה מקום בלי התינוק), לא קרה כלום. אז מדוע אומרים בכל זאת לנסות לחכות? כי יש תינוקת שקשה להם לעבור מהנקה לבקבוק ובחזרה. גם אם את מפספסת הנקות בתקופה הראשונה זה יכול לעשות מלאות לא נעימה. האם אפשר להניק ביום ולתת בקבוק בלילה? כן- אפשרי. אבל לא כדאי, כי בלילה נוצר המון חלב, יהיה לך מלאות והתינוק יפסיד הנקות חשובות. שעה עדיפה במקום בלילה- שעות הערב. את יכולה ללכת לישון מוקדם ובן הזוג יקח משמרת ראשונה. אבל שוב, עדיף להמתין ולא להתחיל (לפחות לא באופן קבוע) מיד לאחר הלידה. לגבי הסתגלות לבקבוק- אין שום הבטחה שתינוק שמקבל בקבוק בתקופה הראשונה עדיין יסכים לקחת בקבוק בגיל 3 חודשים. אני שומעת לעיתים מאוד קרובות מאימהות שטרחו ושאבו והרגילו לבקבוק והחמוד הקטן גדל והחכים והחליט שהוא מעדיף את האריזה המקורית! יש אימהות שמחליטות שרק המטפלת תרגיל לבקבוק, והאימא רק תניק. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה