הנקה

הנקה

שלום רב! אבקש לברר איזה סוכר/רב סוכר נמצא בחלב אם והאם ילדים עם אי סבילות ללקטוז יכולים לסבול מתופעות במערכת העיכול גם מהנקה בלבד? ידוע לי כי אין אלרגיה לחלב אם אך יש לי מטופלת (אני עובדת כאחות טיפת חלב)המתעקשת כי לו ידעה שכל אי השקט הקיצוני והסבל שביתה עברה במחצית חייה הראשונה יכלו להמנע,היא היתה מפסיקה להניק.לדבריה כאשר עברה לתחליף חלב ללא לקטוז ביתה השתנתה מן הקצה אל הקצה.למרות הסברי כי ניתן לשייך את אי השקט לגורמים אחרים,כי קוליק הינה בעיה שכיחה ,כי אין רגישות לחלב אם וכי לא היתה כל אינדיקציה להפסקת הנקה,,ועוד ,האם משוכנעת כי מדובר בלקטוז וכי חלב אם מכיל לקטוז (ניסו תמ"ל חלבי ,ורק בסביבות 8 חודשים,כאשר עברו לתמ"ל ללא לקטוז ,התינוקת נרגעה.עד לזמן זה גם ינקה. ידוע לי כי חסרה אינפורמציה בשאלה,אך שאלתי היא עקרונית לגבי סוכר חלב האם (לא לגבי חלבון חלב אם ולא לגבי תזונת האם כמשפיעה על ההנקה).הבטחתי לאם כי אברר בספרות וטרם מצאתי תשובה ץ=. אודה מאוד מאוד לתשובתכן.

1טלטלים

New member
אלרגיה לחב אם

אילת היי, אנסה לענות:לפי מה שזכור לי חלב אם מכיל :לקטוז/גלקטוז/אוליגוסכרידים... זה מה שזכרתי בכל הקשור לסוכר חלב אם. ציינת נכון,אין אלרגיה לחלב אם וכמובן,אי שקט קיצוני וסבל ניתן לשייך למס' לא מבוטל של גורמים. הייתי מציע לך לפנות לד"ר מירה ליבוביץ' היא רופאה וגם יועצת הנקה ,בוודאי היא תוכל לתת לך תשובה יותר מלאה 09-8858256 . אני אנסה לחפש לך חומר לגבי רגישות לסוכר חלב אם. בהצלחה,

noah27

New member
חשוב מאוד שתנסי

הי, הבת שלי בת 7+ חודשים ואלרגית לחלב ולסויה. בהתחלה אחרי כל הנקה היא היתה מתפתלת מכאבים והיה לה דם בצואה .חמותי הנחמדה כל הזמן הטיפה לי להפסיק להניק.יום אחד החלטתי שאני מפסיקה עם מוצרי החלב לגמרי... וראו איזה פלא אין יותר דם בצואה והכל השתנה, הטוסיק נראה יות טוב וחיינו הפכו להיות רגועים יותר. אני יודעת שזו הקרבה רצינית, אך בתור אמא שמניקה כבר הרבה זמן ושכחה איזה טעם יש לפיצה...אני יכולה להגיד שזה אפשרי. תנסי להוריד מהתפריט חלב ומוצריו ותבדקי...תני לזה לפחות שבוע וחצי. שיהיה חג שמח, נעה

למעלה