הנקה

irisita

New member
הנקה

שלום בני, דניאל, בן שנה וחמישה חודשים ועדיין יונק. אינו לוקח בקבוק, גם לא עם חלב שאוב. את המוצץ אימץ לפני שלושה ימים בגן, כנראה מכיוון שמוציא שיניים ומשייף החניכיים איתו. אני מעוניינת לגמול אותו בתהליך הדרגתי ועדין, וכבר הגענו למצב טוב של הנקה בבוקר (פעמיים) לפני הגן, בצהרים לפני השינה ובלילה לפני השינה. בפסח ירדנו לסיני ושם הכל השתבש - בשלושת הימים הראשונים הוא שילשל (כנראה כתגובה לחיסון הצהבת שקיבל) ונצמד לי לציצי, אולם גם כשחש בטוב וחזר לאכול מזון מוצק, עדיין לא ויתר על הנקות תכופות. מאז המצב לא חזר לקדמותו והוא יונק גם בלילה ואחה"צ מס' פעמים. מה עושים? כיצד גומלים בלי לגרום לילד לנזק או טראומה? ברצוני לציין שכשהוא רוצה לינוק ואני מנסה להסיח דעתו, בין אם ע"י מתן אוכל חיצוני או בכל דרך אחרת זה לא עובד. הוא מתעקש ובוכה וצורח ותולש ממני החולצה. הוא מוכן לאכול רק לאחר שינק מעט. אשמח לשמוע דעתכן.

1טלטלים

New member
כיצד לגמול?

תראי כלל זהב הוא גמילה הדרגתית תוך כדי התחשבות בילד ובגוף שלך.אפשר לנהוג לזמן לפי עיקרון של "לא להציע וגם לא לסרב".יכול להיות שילדון שלך עובר משהו(גן,נסיעה לארץ זרה,היה גם חולה באמצע,שיניים)יותר מדי בבת אחת ובהנקה הוא מוצא קצת נחמה ובטחון ,אפילו שגרה (משהו כדי להיצמד אליו).תנסי לבדוק מה מפריע לו(גם אם זה טיפה מאתגר בשלב זה). שוב,לאט לאט,נסי באילו הנקות הוא פחות מעוניין,אילו הנקות חשובות לו,הורידי את אלו הפחות מעניינות ,תני לזה יום יומיים או כמה שידרש על מנת לראות מה הולך לקרות הלאה,איך הוא ואת קבלתם את זה. ועוד,מזמינה אותך להתקשר לקו החם של ליגת לה לצ'ה ,תוכלי לבקש עזרה וטיפים נוספים בנוגע לגמילה נכונה. 1-700-700-254 בהצחלה ותעדכני איך הולך, אמא של טל

למעלה