הנקה

osnat007

New member
הנקה

רציתי לשאול האם יכול ליהיות שיש הרבה חלב,אבל הוא לא משביע??? תודה לכל מי שיכולה לעזורלי אוסנת

SHANILIROY

New member
חלב לא משביע

גם אני חששתי מזה כי התינוק שלי לא נראה רגוע אחרי האוכל , לאחר שיחה עם מס יועצות הנקה וגם בטיפת חלב אמרו לי שאין דבר כזה אבל שאני צריכה לאכול טוב - 500 קלוריות יותר מהרגיל , לשתות המון וחשוב מאוד לנוח .
לי העצות האלו עזרו ולמרות כל הקשיים שהיו בהתחלה היום לאחר שהבן שלי בן 6 שבועות סוף סוף אפשר לומר שהעניינים מתחילים להסתדר ברוך השם . אם תרצי עוד עזרה אשמח לכתוב לך , היו לי כ"כ הרבה בעיות בהתחלה וחוסר ביטחון בהנקה , אבל לא התייאשתי. בהצלחה

פושקרנה

New member
עצות בהנקה

אני הייתי מעוניינת אם יש לקבל עצות בהנקה. ביתי בת 7 שבועות יונקת כל היום מלבד פעם ביום שאני נותנת סימילאק עקב ירידה במשקל בתחילה. אני מרוצה מההנקה, אבל הדבר מאוד קשה לי היות ויש לי עוד 2 קטנים בבית והקטנה רוצה להיות רוב השעות על הציצי. אני לא תייאשת מההנקה, אבל מוצאת את עצמי מס' רב של פעמים מאוד לחוצה מכך שהם בוכים והיא רוצה לינוק או כאשר אני צריכה להוציא אותם מהגן. מאוד לחוצה!

אמאלניא

New member
תגובה לעצות בהנקה

כל הכבוד לך שאת עושה מאמצים ומיניקה את בתך. זה בהחלט לא פשוט להניק את התינוקת במשך זמן רב כשבבית יש עוד שניים. את בודאי מרגישה נקרעת בין שלושתם. את מתארת שתי בעיות: הבעיה הראשונה היא שבתך לא עלתה מספיק במשקל ןלכן את משלבת תחליף עם ההנקה. למה הכונה בעלי לא מספקת? האם העובדה שאת נאלצת לשלב מפריעה לך? האם את מודאגת שהחלב שלך לא מספיק? תני לנו עוד פרטים כדי שנוכל לעזור. הבעיה השניה היא כיצד ניתן לתמרן אחר הצהריים עם 2 ילדים קטנים ותינוקת יונקת? אמהות רבות נתקלות בבעיה זו ומוצאות פתרונות. האם יש לך אפשרות להביא עזרה לשעות שאת עם שלושתם: סבתא, דודה, מטפלת? היא תוכל לסייע בדברים טכניים להעסיק את הגדולים, להחזיק את התינוקת מדי פעם, להכין אוכל? נסי לחשוב היכן הכי קל לך להמצא עם שלושתם והרבי בכך. אולי בגן שעשועים, כך שהגדולים משחקים בחוץ ואת יכולה להניק בשקט? נסי להפוך את זמני ההנקה למשהו צופרי לילדים: זה הזמן לקרוא להם ספור, להוציא משחק מיוחד,לעשות משהו שרק בזמן ההנקה עושים. האם היית במפגש של להלצה? למפגשים מגיעות אמהות מיניקות ומביאות מנסיונן, במפגשים תוכלי לפגוש אמהות במצבך או שעברו את זה וללמוד מנסיונן למפגש הקרוב למקום מגורייך:www.LLLisrael.org.il

osnat007

New member
תגובה לתשובתך

תודה על תשובתך אני אוכלת אחרי כול הנקה רני מאוד רעבה אני מסיימת במהלך ההנקה בקבוק חצי ליטר מיים קניתי בירות שחורות כי אמרו לי שזה עושה חלב. לנוח לצערי אין לי אפשרות (משתדלת) בנוסך לתינוק יש לי עוד שני ילדים דרך אגב הבנתי שיש לך בן ופחות או יותר הוא בגיל של הבן שלי האם הבריא לו הברית? כי אצל הבן שלי לא הבריא ממש וזה לא נראה "אחיד" יש עדיין נפיחות והעור עדיין לא הגליד? תודה על תשובתך אשמח לקבל תשובה חזרה אוסנת

אמאלניא

New member
תגובה לחלב לא משביע

osnat007 מדוע את חושבת שהחלב שלך לא משביע? האם זה בגלל שהתינוק שלך לא רגוע? האם אינו עולה היטב במשקל ? הוסעפי פרטים כדי שאפשר יהי לעזור! החלב שלנו הוא המזון הטוב ביותר לתינוק. הגוף שלנו יודע לייצר חלב עם כמות השומן, החלבון, הויטמינים, המינרלים האופטימליים לתינוק שלנו. יש בחלב מה שאין בשום תחליף: נוגדנים, המסייעים למערכת החיסונית של התינוק!

osnat007

New member
חלב לא משביע

תודה על תשובתך. לי נראה כך שהחלב שלי לא משביע מהסיבה שהוא יונק בלי הפסקה חצי שעה עד שעה , במהלך הזמן הזה הוא נרדם אני שמה אותו במיטה והוא מתעורר בבכי ואז שוב אני מניקה אותו וכך חוזר חלילה במשך שעה לבסוף הוא נרדם לשעה שעה וחצי וכול הטקס חוזר על עצמו אני עייפה מאוד יש לי עוד שני ילדים בגיל7,6 שדורשים הרבה תשומת לב אני מגדלת אותם לרוב לבד כי הבעל בעבודה ומגיע עייף מה שנותן לי את הכוח להמשיך זה שהוא עולה במשקל אודה לך עך תשומת לבך ותשובתך שוב אוסנת

sagitlaleche

New member
חלב לא משביע ../images/Emo20.gif

אם יורשה לי להתערב ולתת עוד כיוון מחשבה: האם התינוק תופס טוב את השד? את מתארת סיטואציה שבה את מיניקה, מניחה במיטה והתיוק מתעורר שוב, בבכי וזקוק להנקה שוב. תינוקות שלא תופסים טוב את השד, לא מצליחים להגיע לכל המזון לו הם זקוקים ובמהרה יזדקקו שוב להנקה. יש מקרים בהם תינוקות שלא תופסים טוב את השד, עולים יפה במשקל על ידי פיצוי בהנקות תכופות יותר מן הרגיל. נקודה נוספת - לתינוקות לוקח זמן להיכנס לשינה, בערך 20-30 דקות. יכול להיות שכדאי לחכות קצת לפני שמכניסים אותו למיטה, כדי להיות בטוחים שהוא כבר ממש ישן. לעתים מנשא יכול להיות כלי שימושי כשהתינוק רוצה לינוק וצריך לעשות עוד דברים בבית או מחוץ לו הדורשים הסתובבות (כמו למשל גן שעשועים או הוצאה מהגן). התינוק במנשא (בעיקר מנשא צד-שבטי) יכול לינוק תוך כדי הנשיאה במנשא, לאמא יש יד פנויה אחת לפחות וכשהתינוק מסיים לינוק הוא מנמנם לו במנשא. כדאי להגיע למפגשי ליגת לה לצ'ה. במפגשים פוגשים אמהות רבות, חלקן בוודאי התנסו בסיטואציות דומות וחלקן אף משתמשות במנשא לצרכים דומים.

למעלה