הנקה

קוקו78

New member
הנקה

שלום,
הבת שלי בת חודשיים ורק יונקת. לאחרונה היא יונקת ובשלב מסויים לא מצליחה להתפס על השד ואז אני יודעת שיש לה גרפס והיא אכן פולטת והרבה. ובערב זה מלובה בסדרה של כאבי גזים וזה די סיוט. אני רואה שיותר אוכל עושה לה רע. השאלה שלי היא, איך אני יכולה לדעת שהיא לא נשארה רעבה? איך לדעת מתי לתת לה ויחד עם זאת לא להעמיס לה יותר מדי?

תודה רבה

האם היא רעבה?

שלום לך
התופעה שמכונה גזים (ולא בטוח שזה באמת גזים או כאב עצבי אחר במערכת העיכול שטרם הבשילה) יכולה מאוד להעיק גם על ההורים שעומדים לפעמים חסרי ישע. כדי לך לנסות להפסיק לאכול מוצרי חלב ולראות אם זה משפר את המצב. לגביי התזונה שלה, תינוקות בת חודשיים, בריאה, מתפתחת ועולה יפה במשקל "תודיע" לך שהיא רעבה. יכול להיות שהיא אוכלת באמת "יותר מדיי" כי היא בעצם מעוניינת רק למצוץ כדי להרגיע את הכאב, וזה בסדר. אבל אם את חושבת שזה מעמיס עליה, בסופו של דבר, אז את יכולה להציע לה מוצץ כדי להירגע או להסתובב איתה ולהרגיע אותה בלי הנקה. בגיל חודשיים הנקה יכולה להיות קצרה מאוד, אבל אם כואב לה היא מעוניינת למצוץ/לינוק כדי להירגע. אני מציעה שתמצאי את הדרך שהכי טוב לה להרגיע את הכאב (הנקה, נדנוד, דיבור, הליכה, ישיבה על כדור פיזיו) אם היא תישאר רעבה לאחר שהיא נרגעה, את כבר תדעי לפי התגובות שלה.
והכל יעבור סביב גיל 3-4 חודשים ואז תהיה לך תינוקות חייכנית ורגועה כל היום.
בהצלחה

למעלה