הנקה תכופה
שלום, בתי בת שבועיים, נולדה קטנה יחסית (2700) ובבית חולים אמרו לי להניק אותה כל 3 שעות בשל המשקל הנמוך שלה. בביתה חולים ינקה טוב למשך 20 דקות כל שלוש שעות. מאז שחזרתי הביתה היא יונקת כל שעה וחצי מכיוון שהיא מתעייפת מהר מאוד ונרדמת תוך 5 דקות, אני כמובן מנסה להעיר אותה, מחליפה לה ועוד כמה שיטות, אז היא מתעוררת בבכי של רעב ואני ממשיכה להניק אותה, והיא שוב פעם נרדמת וכך זה תמיד חוזר... הבעיה היא שלאחרונה היא נרדמת המון ויונקת כל חצי שעה (ז"א יוצא מצב שהיא תמיד רעבה כי אף פעם לא שבעה כמו שצריך... המצב קשה יותר מכיוון שגם יש לי ילד בן שלוש בית שכל הזמן רואה אותי מאכילה אותה ואני לא מצליחה להיות איתו כמו שצריך, היא כל הזמן רעבה. מה עושים במצב כזה? בקשר למשקלה היא עלתה יפה וכיום היא שוקלת 2900 כך שהיא עלתה ממש יפה... מה עושים במצב כזה? להמשיך להניק אותה בכזו תדירות? בהתחלה חשבתי שאולי אני טועה והיא לא רעבה, אני מנסה להרגיע אותה, מוצץ וכו' וללא תועלת, וגם שאמרו לי שבגיל כזה לא מרגילים, אלא הנקה לפי דרישה... *יש לי עוד שאלה - מהשעה 9 בערב בערך היא ישנה טוב למשך 4 שעות בערך ואז אוכלת בלילה כל שעה וחצי שעתיים. אתמול זה גם היה כך ובמהלך ה4 שעות שלא ינקה נהייה לי גודש נורא, ואני מניחה שזה מכיוון שאני רגילה להניק אותה בתכיפות, היה לי ממש קשה ולא הייתה לי ברירה פשוט שאבתי... מה עושים במצב כזה? תמיד אצטרך לשאוב? תודה רבה... וסליח העל האריכות