הנקה + שאיבה

oritzu2

New member
הנקה + שאיבה

שלום, אני אם לתינוק בן חודשיים וחצי ואני מניקה מלא. הייתי מעוניינת לדעת אם זה בסדר שתינוק יונק בפעם ב- 3-4 שעות ביום ובלילהכמעט ולא? יוצא שביממה הוא אוכל 6-7 פעמים בערך , האם זה בסדר? (למרות שלפי טיפת חלב הוא עולה בערך 1 ק"ג לחודש). דבר נוסף שרציתי לדעת הוא לגבי שאיבת חלב. בקרוב אני אחזור לעבודה ואני מתכוונת לשאוב חלב. כמה לשאוב? כמה לתת לו בארוחה? הרי לא ניתן לדעת כמה הוא יונק. אשמח לקבל תשובות ממך, תודה רבה, אורית

אושינקה

New member
כל עוד ההתפתחות שלו תקינה

(עלייה במשקל, היקף ראש, גובה, התפתחות מוטורית וכו') אל תהיי מוטרדת מכך. אם הוא ילד שמח ועירני אז הוא מקבל את מה שהוא צריך. ולפי הנתונים של טיפת חלב הוא *בהחלט* מקבל מה שהוא צריך
נכון שהרוב אוכלים 8 פעמים ביום לפחות אבל יש כאלה שלא. בהנקה אין חוקים - יש הנחיות כלליות וחשוב לזכור שמדובר כאן בבני אדם, וכמו שאת ואני שונות כך גם ילדינו.
בקשר לחזרה לעבודה - הכי טוב זה יהיה אם תשאבי בעבודה בכל פעם שהוא אמור היה לאכול. תתחילי לשאוב שבועיים לפני החזרה לעבודה בכל בוקר אחרי או תוך כדי ההנקה על מנת שיהיה לך קצת מלאי אקסטרה. זה גם חשוב לאימון הגוף שכן את יוצרת ביקוש חדש ולגוף לוקח טיפה זמן להסתגל. לא כדאי להתחיל רק ביום הראשון לעבודה. את החלב השאוב אפשר להציע במנות של 120-150 CC בארוחה. ואם את משתמשת בבקבוק אז לקנות אחד עם הפטמה הכי איטית ועם בסיס רחב כמו NATURAL SHAPE של פלייטקס או הבקבוק של AVENT לחצי כאן לאתר לאמהות שואבות שחזרו לעבודה

למעלה