הנקה / שאיבה

הנקה / שאיבה

תינוקת בת חודש וחצי יונקת יפה. בשאיבה אני מצליחה להוציא מקסימום 50 מל, האם זה מספיק בגיל הזה כארוחה? זה נראה לי מעט מאוד.
איך אפשר להגביר את הכמות בשאיבה?
איזה כמות של חלב כדאי לשמור ( הכוונה לכמות בחלוקה למנות)?
האם אפשר לתת חלק ששאבתי לפני שבועיים למשל, רק בעוד חודש? הרי הרכב החלב משתנה לפי צורכי התינוק, אז איך בעצם אפשר להכין מלאי חלב?

קצת סדר בבלגן

אז ככה:
א. אין קשר בין תפוקה בהנקה לכמויות שיוצאות בשאיבה. אלה שני דברים שונים לגמרי. תינוק בריא שיונק היטב הרבה יותר אפקטיבי בהוצאת חלב מכל משאבה - והגוף שלך מגיב אליו יותר טוב מלכל משאבה.
&nbsp
ב. להצליח להוציא 50 מ"ל בשאיבה בין הנקות זה מעולה. כל הכבוד!
&nbsp
ג. "האם זה מספיק בגיל הזה כארוחה? זה נראה לי מעט מאוד"
תינוקות יונקים כמויות מאוד משתנות של חלב בכל פעם. כמות החלב שתינוק עשוי לינוק ביניקה אחת יכולה להיות כל דבר בין חמישה ל- 250 מ"ל. כך שחמישים מ"ל בהחלט עשויים להספיק לו ביניקות מסוימות.
בממוצע, תינוקות יונקים ביום בערך 750-800 מ"ל - מי יותר ומי פחות. תחלקי את הכמות היומית הזאת במספר ההנקות, ותקבלי הערכה גסה של הכמות *הממוצעת* לארוחה.
&nbsp
ד. שמירת חלב - אני הייתי שומרת במנות קטנות יחסית, עד שאני לומדת כמה התינוק בדרך כלל רוצה, ולמנוע בזבוז. מנות של 40-60 מ"ל זה אחלה. אם את שואבת כמה פעמים ביום, את יכולה לקרר כל מנה בנפרד ואז לצרף כמה מנות מאותו יום ולהקפיא ביחד.
&nbsp
ה. חלב אם נשמר בפריזר עד 3 חודשים, ובהחלט אפשר לתת לתינוק חלב מלפני חודש וחצי. נכון שהרכב החלב משתנה לפי גיל, אבל זה תהליך איטי
ובכל מקרה, לחלב אם יש תמיד ערך רב, גם אם יש הפרש גילאים בין החלב לתינוק.
אפילו הפרש של שנה בגילאים עדיף על הפער (הענק והבלתי נתפס) בין חלב אם לתמ"ל, למשל.
כיוון שאצלך החלב השאוב מהווה רק חלק מהתזונה שלו, לא הייתי דואגת בגלל זה בכלל בכלל בכלל

למעלה