הנקה עם סכרת הריון

mikmik291

New member
הנקה עם סכרת הריון

היי,
אני חדשה כאן, כרגע בחודש שביעי (שבוע 29) ולפני כמה שבועות גילו שיש לי סכרת הריון. אני מאוד רוצה להניק ומנסה לקרוא וללמוד כמה שיותר על הנושא, השאלה אם זה מסתדר עם סכרת הריון (כרגע אני מאזנת את עצמי עם תזונה וטפו טפו טפו לא אצטרך אינסולין).

ועוד דבר, יש דברים שאני יכולה לעשות כבר עכשיו כדי להגדיל את הסיכויים שההנקה תצליח לי?

תודה!

giraffelle

New member
לא יודעת לענות לגבי הסכרת, אבל בשביל להגדיל את הסיכויים להצל

להצליח, הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה להתכונן היטב.
לקרוא וללמוד על הנושא זה מצוין, אפשר לשקול גם מפגש הכנה עם יועצת או מדריכת הנקה. אני עשיתי את זה לפני הלידה הראשונה והרגשתי שזה עזר לי יותר מאשר קריאה, ויש לזה יתרון נוסף שאת כבר מכירה את היועצת ואז יותר נעים להיעזר בה אחרי הלידה במקרה הצורך.
לפעמים בקופות החולים עושים מפגש הכנה להנקה קבוצתי, לא הייתי בדבר כזה אבל נשמע לי שבשביל הכנה מראש גם מפגש קבוצתי אמור להספיק בהחלט. אפשר גם ללכת למפגש של ליגת לה לצ'ה, ויש עוד כמה מקומות שעושים דברים דומים. אפשר לחפש אם יש משהו כזה באזור שלך.

michal@gal

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

אין בעיה להניק אחרי הריון עם סכרת הריון, או עם סכרת בכלל.
כדאי לדעת מראש שהגעת החלב עלולה להתעכב קצת, כך שהחלב יגיע 4-5 אחרי הלידה במקום 2-3 ימים אחרי הלידה. זו לא סיבה להלחץ, אבל כדאי לדעת מראש.
&nbsp
כמו שכתבו לך, הדרך הכי טובה להגדיל את הסיכויים שההנקה תצליח היא להתכונן אליה מראש. לקרוא על הנקה, לדבר/להפגש עם יועצת הנקה עוד לפני הלידה, לדבר עם חברה שהניקה בהצלחה.
ידע וסביבה שתומכת בהנקה הם הדברים שעוזרים להצלחת ההנקה.

mikmik291

New member
תודה רבה

אני הולכת למפגש בבי"ח בקרוב ומחפשת יועצת הנקה (אני גרה בחו"ל) בקרבת מקום מגוריי וכמובן מנסה לקרוא כמה שיותר.

קצת הלחצת אותי עם עניין ההגעה של החלב, מה אני אמורה לעשות עד אז ואיך לגרום להיווצרות של החלב?

michal@gal

Active member
מנהל
כדאי לך ליצור קשר עם ליגת לה לצ'ה באיזורך

תוכלי שם למצוא קבוצת תמיכה של נשים מניקות.
&nbsp
אל תדאגי לגבי עיכוב הגעת החלב, רק חשוב לדעת מראש שהאפשרות קיימת, כדי להיות פחות מודאגת ש"אין חלב" כשזה יקרה בפועל.
עד שהחלב יגיע - להניק על ריק כדי לעודד את יצור החלב וללמד את היונק/ת הטרי לינוק.
לתת תמ"ל בבקבוק ובאופן שמתאימים לשילוב עם הנקה עד שיגיע החלב ואפשר יהיה לוותר על הבקבוקים.
כשהחלב מגיע אי אפשר לפספס את זה, פתאום מרגישים גודש בשדיים.
&nbsp
אם יש קושי, בעיה בהתחלה, או צורך בתמיכה, והרי כולנו יודעות שההתחלה לא תמיד קלה ופשוטה, נשמח להמשיך לראות אותך כאן בפורום לתמיכה וירטואלית.

למעלה