הנקה על פי דרישה (?)

רקשאלה4

New member
הנקה על פי דרישה (?)

תמיד אומרים שהכי טוב זה להניק על פי דרישה, ואכן קיבלתי את האמירה הזאת ומעולם לא הסתכלתי על שעון, לא כדי למדוד את משך ההנקה ולא כדי למדוד כמה זמן עבר מהנקה להנקה. אבל - מה שקרה זה שהקטנצ''יק רוצה ציצי לא רק בשביל אוכל, אלא כמובן גם בשביל נחמה וגם, וזה מה שיותר מטריד אותי - בשביל להירדם. בלי ציצי - הוא לא נרדם (לפעמים קצת במנשא, אבל בלילה ממש - רק על הציצי). השאלה היא אם נכון לתת לו את הציצי, כי זה כבר הפך ממש להתניה, או שאולי נכון להתעקש כמה לילות ולנסות שיירדם בעריסה או לפחות עליי אבל לא רק על הציצי? אשמח לשמוע מה ואיך כדאי לעשות, אם בכלל..

מינימי2

New member
הנקה

בן כמה התינוק שלך? כפי שכתבתי בתשובה לקשת, ההנקה אכן לא אמורה לספק רק את הצורך באוכל אלא לענות על מגוון צרכים של התינוק הרך. תינוקות רבים זקוקים לסיוע כלשהו על מנת להרדם - יש הורים שמטיילים עם התינוק במנשא או על הידיים, מנדנים עגלות, טופחים על הגב ועוד דרכים שונות. תינוקות יונקים רבים נרדמים תוך כדי הנקה - דרך קלה ונעימה וגם מהירה יחסית כדי לעזור לתינוק להרדם. כאשר התינוק קטן מאוד הוא לפעמים פשוט נרדם תוך כדי ההנקה ואז כבר ממשיך לישון, ולא ממש יש דרך למנוע את המצב. כאשר התינוק כבר גדול (בן שנה, נניח), ניתן לעשות הפרדה בין ההנקה לבין השינה וללמד אותו להרדם בלי 3י3י.

רקשאלה4

New member
הוא בן 3 חודשים

העניין הוא שאני יודעת שהוא לא אמור להיות רעב, אלא פשוט רוצה לישון... גם עכשיו למשל, הנקתי אותו, והוא ממש כבר לא היה רעב, אלא פשוט בכה מעייפות. שמתי אותו במנשא ותוך כמה דקות הוא נרדם. השאלה היא האם לא תהיה בעיה אח"כ, בגיל יותר מבוגר, ללמד אותו להירדם לבד? נראה לי שהוא פשוט מפחד להירדם.. (גם בלילה הוא בוכה קודם, מקבל ציצי ואז נרדם).

מינימי2

New member
ממשיכה

גם אנחנו אוכלים לפעמים שלא ממש מתוך רעב. הרי קורה שלאחר ארוחה טובה מתחשק פתאום תפוח, עוגיה, לשתות משהו... אם הוא לא נרדם בעת ההנקה ומיד אחר כך צריך ללכת לישון, את יכולה לנסות להחזיק אותו עלייך בלי שהוא מחובר לשד, לחבק ולהחזיק קרוב ולראות אם הוא נרדם בלי יותר מדי התערבות. בסופו של דבר זו החלטה שלך, ותמיד תוכלי להחליט שאת חוזרת להרדים באמצעות הנקה. בכל אופן, אין סיבה לדאוג עכשיו מיצירת 'הרגלים' שקשה יהיה להיפתר מהם, הרגלים תמיד ניתן לשנות (נכון שלא תמיד זה קל) אבל כשהתינוק גדול יותר ואנחנו בטוחים שזה רק הרגל ולא רעב או צורך אחר יותר קל לבצע שינוי בעניין.

למעלה