הנקה- עליה במשקל

snager

New member
הנקה- עליה במשקל

שלום, בני בן כ-3 שבועות ואני מניקה באופן מלא כמו כן שואבת ע"מ שבעלי יוכל לתת לו לאכול בשעות הערב (כ-100-80 מל' בכל פעם). משקל התינוק בלידה היה 3420 בצאתו מבית החולים שקל 3200 ולאחר שבוע עלה ל3450. בשקילה שבוע אחרי עלה התינוק ל3820, בטיפת חלב אמרו לי כי זאת עליה גבוה ולא תקינה ויש לעקוב אחרי העליה. שאלתי היא האם העליה תיקנית שכן התינוק יונק ע"פ דרישתו בלבד במרווחים של בין 2.5 ל-3 שעות. תודה.

1טלטלים

New member
עליה במשקל

היי, נכון זו עליה גבוהה (לפי ספר של ללל "THE BR.ANSWEAR BOOK"- ג"ר 113-170) יש תינוקות שעולים קצת יותר או קצת פחות, איזה תינוק עולה לפי הספר? עליה במשקל היא לא לינארית ולפי שקילה בודדת לא ניתן להסיק הרבה (לעתים,עליה מוגברת במשקל יחד עם עוד דברים מצביע על ריבוי החלב אצל האם,אך שוב חייב להיות עוד כמה דברים ועל סמך שקילה יחידה לא ניתן להסיק כלום).הייתי מציעה לך לא לדאוג ופשוט להמשיך לעקוב לאחר התפתחות שלו ועליה במשקל.הנקה לפי דרישה זה מה שצריך להנחות אותך . אם הינך מודאגת מ"עליה לא תיקנית" (ככה זה בטיפת חלב!אף פעם לא מרוצים...:) את יכולה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת לעזרה והנחיה נוספים. נקודות למחשבה : ***אולי הייתה קפיצת גדילה (גילו מתאים) והא דרש קת יותר חלב (את מניקה לפי דרישה ולכן אולי לא שמת לב שפתאום יש ריבוי בדרישה,ניתן להסביר את עליה "לא תיקנית" ע"י דרישה מוגברת לחלב עקב קפיצת גדילה. תעדכני ותהני מהנקה ומקטנצ'יק, יום טוב!

רק בריאות

אין עלייה גדולה מדי אצל תינוק יונק! תינוקות שמיועדים להיות גדולים מתחילים בקפיצות גדולות. בהרבה מקרים אחד ההורים גם היה תינוק גדול. גם לא רשום בשום מקום בנוהלים של טיפת חלב (יש לי שם "קשרים") שעלייה גדולה היא לא תקנית, זה פשוט המצאה. המשך עלייה מוצלחת! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה