הנקה עד גיל מאוחר

meravab

New member
הנקה עד גיל מאוחר

שלום. הנקתי את בני הבכור עד גיל שנה וחצי וכעת אני מניקה את בני הקטן והוא בן שנה וחודש שניהם ללא שום תחליף חלב האם זה אפשרי לסיים להניק בגיל שנה וחצי ולא לתת תחליף חלב לאחר מכן אלא רק אוכל רגיל ? כמו כן האם יש ערך בריאותי להנקה בגיל זה ? בברכה מירב

meravab

New member
יחס ?! הלו ?!

1טלטלים

New member
הנקה עד גיל מאוחר

מירב היי, למיטב ידיעתי ניתן לגמול בגיל זה מהנקה ולא לתת תחליף חלב(אני עשיתי זאת,יותר נכון לא אני,אלא טל נגמלה לבד בגיל שנה+3 חוד' לא קבלה לעולם תמ"ל ,ינקה ושאר השלימה מאוכל של גדולים...).אם את מתכוונת לעשות זאת : * חשוב שתקפידי על מזון בריא ועשיר ,מזון מכל אבות המזון. * כדי לעקוב ולוודא שאין חוסרים (שוב במקרה שלי אני עם המוגלובין די נמוך ותמיד פחדתי שהעברתי זאת בירושה לטל) אני מקפידה לעשות בדיקת דם . * להתעייץ עם דיאטנית או תזונאית טובה לגבי גיוון התפריט ,אגב זה נהדר ,מתחילים לקנות רק אוכל בריא ,בלי ג'נק פוד,ממתקים מיותרים,שתיה ממתוקת,חטיפים ...תראי שגם את מרזה. *התעייצי עם רופא ילדים שלך ,יועצת הנקה מוסמכת. לגבי ערך בריאותי----מסתבר שחלב רק משתבח עם השנים.קראי פה!שלא נדבר שאת עדיין מספקת לבנך את כל הדרוש לו :ויטמינים,נוגדנים ושאר מרכיבים חשובים + בנך ממשיך להרוויח מקרבה הפיזית וזמן איכות ... מקווה שעזרתי, אמא של טל

meravab

New member
לאמא של טל

עזרת מאד תודה רבה רבה אנחנו גם משתדלים לאכול אוכל בריא בבית עודדת ונתת לי רצון וחשק להמשיך להניק עוד כמה חודשים טובים תודה מירב

טליה111

New member
הגיוני בהחלט

לעניות דעתי, אם הילד שמח, מאושר, מתפתח,זה מצויין. אין כמו חלב אם, שום תחליף .

למעלה