הנקה מתישה

הנקה מתישה../images/Emo122.gif

עמית בת שנה (מתוקן 9.5 חוד), נולדה בשבוע 29. היא יונקת ואוכלת מוצקים, לא שותה מבקבוק ולא לוקחת מוצץ. במהלך היום היא יונקת הרבה, להרדמה, ניחום, פינוק, אוכל וכו.. הבעיה היא בלילה, היא נרדמת בהנקה ומתעוררת כל 20 דק, יונקת כמה שניות ונרדמת שוב. כשאני הולכת לישון אני מעבירה אותה לידי והיא יונקת כ-ל הלילה ללא הפסקה..חלק מהיניקה היא מציצה ולא יניקה. כשאני נשברת, היא נשארת במיטה עם אבא וממשיכה לישון לפחות 2-3 שעות. ברור לי שרוב היניקה בלילה היא מוצץ. איך שוברים את המעגל הזה? איך גומלים בלילות מבלי לגמול לגמרי (הלחץ בבית לגמילה כללית הוא גדול
) את אחותה שינקה עד גיל שנתיים כמעט, גמלתי בלילות בסביבות גיל שנה +, עם הסבר שעכשיו לילה וכולנו ישנים וגם ציצי וכו'..וזה עבד (היה מוצץ במקום) איתה זה לא עובד, היא ממש לא מבינה מה אמא מקשקשת כ"כ הרבה לפני השינה. תודה רבה.

גמילה לילית ../images/Emo29.gif../images/Emo1.gif

אכן, לא קל ולא פשוט. בכל זאת יש לך נסיון עם הגדולה, אז את יודעת שזה אפשרי
הבעיה היא (בעצם, זה לא ממש בעיה זו פשוט עובדה) שכל תינוק הוא אחר. יכול להיות שלעמית אופי שונה משל נעם, או שרמת ההבנה שלה בגיל שנה אחרת... עצם המצאות המוצץ בטוח עזרה לנעם לישון ביתר קלות בלי הציצי, מה שלא קיים אצל עמית וייתכן שזה חלק ממה שמקשה עליכם יותר. יכול להיות ששיטת ה"עכשיו לילה וכולם ישנים" לא תעבוד עם עמית, ותצטרכו למצוא שיטה אחרת. יש תינוקות שאצלם הגמילה הלילית לא תעבור ללא בכי ומחאות.... ויש כאלו שיקח להם קצת יותר זמן. שתי המלצות יש לי עבורך: האחת היא הספר "לישון בלי לבכות" של אליזבת פנטלי. השניה היא לקרוא מעט במאמרי הגמ"ל בפורום הנקה השכן - אולי שם תמצאי פתרון או שילוב של פתרונות שיתאימו לכם?

למעלה