הנקה משד אחד

עדן77

New member
הנקה משד אחד

בעקבות סתימות וכאבים בשד הימני, סתימות שחזרו כמה פעמים, החלטתי לעבור להנקה רק מצד שמאל, אני יודעת שזה אפשרי אם זה מתבצע מתחילת הלידה אבל אני התחלתי להפחית מהציצי הבעייתי כאשר ליה הייתה כבר בת חודשיים וחצי, מחשש שציצי שמאל בלבד לא יספיק לה אני משלבת ארוחות סימילאק. שאלתי היא כזו, האם אחרי שלשה חודשים המעבר להאכלה משד אחד בלבד יכולה להספיק או שאני באמת צריכה להוסיף לה סימילאק? תודה.

שילוב סימילאק

אם את כבר משלבת סימילאק- את מאותתת לגוף שלך לייצר פחות חלב (כי מה שהיא אכלה מסימילאק היא לא אוכלת ממך וכמות החלב עובדת ע"פ עקרון ההיצע והביקוש). למעט העניין האסטטי (שעשוי להיווצר שד אחד גדול ואחד קטן), לרוב אין בעיה עם הנקה משד אחד- אבל זה תלוי בתינוק ובאם הספציפיים. בגלל שאת כבר משלבת תחליף לא ברור אם זה יספיק לה. לפי מה שאת מתארת, יכול להיות שיש בעיה בתפיסה של התינוק את השד הימני, לכן השד לא מתרוקן טוב ונוצרות סתימות וכאבים- פגישה אחת עם יועצת הנקה מוסמכת יכולה בקלות לפתור את הבעיה. ממליצה לך מאוד לפנות. הרבה בנות נפרדות מההנקה מרגע שמתחילים עם השילובים למיניהם כי זה יוצר הרבה בעיות. אם את רוצה באופן כללי להוריד בהדרגה את הסימיאלק, מה שאת יכולה לעשות זו קפיצת גדילה יזומה- לשים אותה כל הזמן על הציצי וגם לאחר ההנקה לשאוב אותו למשך 10 דקות-1/4 שעה עם משאבה טובה. כל פעם שהיא אוכלת סימיאלק- את שואבת, גם על "ריק", לפחות 1/4 שעה עם משאבה ברמת בי"ח. תנסי אפילו כל 3/4 שעה לוודא שיש גירוי לשד (מהנקה או שאיבה). יום יומיים כאלה יביאו את הפרולקטין לשיא. כל זה לא במקום פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת לדעתי.

למעלה