הנקה מלאה

keren shemesh27

New member
הנקה מלאה

שלום. יש לי תינוקת בת 6 שבועות (בדיוק היום). היא יונקת באופן מלא. אין לנו סדר יום הכי קבוע. היא אוכלת מתי שהיא מבקשת. (או יותר נכון מתי שאני חושבת שהיא מבקשת, לפי סימנים של בכי או מציצת היד או תנועות שהיא עושה עם הפה שהיא מחפשת...) אני גם שואבת פעמיים ביום (לא בשעות קבועות, אך בד"כ פעם אחת בבוקר ופעם נוספת באמצע היום). אני מעוניינת להמשיך ולהניק אותה כמה שיותר ולא לתת לה תוספי מזון. השאלה שלי היא כזאת : איך אני יכולה להגביר את כמות החלב שלי ? אני מרגישה שבימים האחרונים היא מבקשת יותר ממה שיש לי. אולי היא בקפיצת גדילה (
) כי בימים האחרונים אני שואבת יחסית מעט חלב (סה"כ כ-200 מ"ל), כשקודם שאבתי פעמיים ביום אותה כמות. איזה מאכלים מגבירים את החלב או מעשירים אותו, ואיזה פעולות אני יכולה לעשות על מנת להגביר את ייצור החלב ? אשמח לייעוץ. תודה מראש וסליחה על האורך.

אכן יש קפיצת גדילה בגיל זה

בד"כ. לא תמיד היא מורגשת, לעתים כן. לגבי הגברת החלב, לא צריכה להיות לך בעיה עם החלב. אם היא יונקת לפי דרישה, את כפי הנראה מייצרת את החלב לו היא זקוקה. באיזה משקל נולדה? כמה שוקלת כעת? כמה חיתולי פיפי וקקי יש לה ביממה (24 שעות)? אלו נתונים חשובים שלפיהם אפשר להתחיל להעריך האם יש לך מספיק חלב עבורה (ושוב, בד"כ יש בהחלט מספיק חלב). אגב, מדוע את שואבת? זה לא קשה לך לשאוב באופן קבוע כרגע? ובאיזו משאבה? רק לידיעתך, אם אכן יש קפיצת גדילה ייתכן ותראי זאת על החלב השאוב, כי בתך מוציאה את החלב טוב יותר מהשד מאשר כל משאבה. אפילו הטובה ביותר.

למעלה