הנקה כל שעה

יערהחי

New member
הנקה כל שעה

הי, הבן שלי - יובל שמו, בן 5 וחצי חודשים. בזמן האחרון מתעורר יובל בלילה כל שעה שעתיים, ממש קשה! אני רק מניקה - במשך היום יובל גם אוכל קצת פירות. אולי החלב שהוא יונ לא מספיק לו? בגיל חצי שנה צריכה להיות קפיצת גדילה - אולי הוא עוד רעב. מה עלי לעשות? אולי לשאוב ולתת לו בבקבוק את החלב השאוב? אני קצת מיואשת, במשך היום אני שואבת בעבודה, בשלב זה אני מאוד רוצה להמשיך להניק, אבל איך אני אדע שהחלב מספיק לו. מה עלי לעשות כדי שיובלי ישן לפחות 4 שעות רצוף? אודה על תשובה מהירה תודה יערה

ציפיק2

New member
מתעורר כל שעה

האם חזרת מזמן לעבודה? לפעמים יש תופעה הקרוי "reverse cycling" שתינוק לאם עובדת יונק הרבה בלילה כדי פשוט להשלים "שעות אמא" אם הוא אוכל חלב שאוב ביום במרווחים סבירים, רוב הסיכויים זה שהמקרהלא נובע מחוסר אוכל חשוב לזכור שהנקה זה לא רק אוכל, זה המון דברים כולל הרגעה וקשר עם האמא ולכן סביר שמשלים שעות אמא בצורה שהוא מכיר. ייתכן גם צמיחת שיניים. הפתרון הטוב ביותר לאם עובדת זה פשוט שינה משוטפת עם התינוק. רק שתדעי הבת שלי בת 9 חודשים שותה רק חלב שאוב ולעיתים נדירות אני ישנה 4 שעות רצוף.

רק מניסיון אני חושבת שצריך לתת לילד

להחליט מתי הוא צריך ציצי ומתי לא. אני אמא לילד בן שנה ו10 (ואני חושבת שמיציתי) שעדיין יונק רק לפני השינה לפעמים בלילה וכשהוא חולה. יתכן שהוא "מבשל" משהו אז הוא נצמד לציצי בנוגע לעקומות גדילה... אכן צריכה להיות קפיצה... אבל אם לא מה תכנסי עכשיו לסרטים תפטמי את הילד בזמן שכל מה שהוא רוצה זה "תשומי" אני זוכרת שאנחנו נתנו לו גם ירקות בגיל הזה (לאט לאט) אבל לא רק פירות.... מה שבטוח הוא יודע מה וכמה הוא צריך... אני רק בחודשיים האחרונים התחלתי לישון שוב כמו שצריך.... (זה לא מעודד אה?!) אבל כל תינוק לגופו יש תינוקות שישנים כל הלילה על תמ"ל וגם בלי תמ"ל.. נקודה למחשבה - אולי זה שיניים?!

למעלה