הנקה חלקית?

snager

New member
הנקה חלקית?

שלום, בני בן ארבעה חודשים עד כה הוא ניזון מהנקה בלבד, (לפעמים בערב בעלי מאכיל אותו בחלב שאוב). בזמן האחרון(כחודש) הנקות בשעות מסויימות ביום נגמרות בבכי אחרי זמן קצר כאשר אני יודעת בוודאות שהוא עדיין רעב. כמה פעמים אחרי בכי נתתי לו בקבוק עם חלב שאוב והוא אכל מנה גדולה. אני לא מקבלת את הטענה שאומרים שהם תמיד יאכלו מבקבוק כי זה קל- כאשר בני אינו רעב הוא גם לא אוכל מבקבוק. איני רוצה "להלחם" איתו יותר על הנקה כי בסה"כ האכלה אמורה להיות נינוחה/מרגיעה וכמובן משביאה. יש לציין כי ההנקות של הלילה והנקה ראשונה של הבוקר מעולות וכן הנקה אחת של אחה"צ שבד"כ הוא נרדם על הציצי. מה הפתרון האם לעבור להנקה חלקית, האם יכול להיות שזאת דרך של התינוק לגמול את עצמו? תודה,

בעיות בהנקה?

אני מבינה שאת מרגישה שהתינוק שלה רעב, וזה מדאיג אותך. כאשר תינוק זקוק לתוספת קלוריות, הצורה הטבעית לקבל אותם הוא על-ידי תוספת הנקות. תינוקות מקבלים יותר חלב ככל שהם יונקים יותר, והשדיים מייצרים יותר חלב ככל שהם מתרוקנים יותר. פתרון אפשרי זה מה שאתם עושים, לתת חלב שאוב. אבל אם לא רוצים לעבור לעוד ועוד שאיבות, לא חייבים. אין גמילה טבעית בגיל הזה, אבל יש מצב שתינוקות מתחילים להעדיף את הבקבוק, ומסרבים יותר ויותר הנקות. אם לאימא זה מתאים, אין שום בעיה. אבל אם את מעדיפה שלא להוריד הנקות, זה גם אפשרות. אם התינוק שלך רעב לאחר הנקה, כדאי לנסות לברר מדוע דווקא בהנקה הזאת ולא באחרות. אולי היה רווח זמן גדול במיוחד בין ההנקות? אולי זה זמן יותר לחוץ של היום? לפעמים יש שבוע קשה, ואחרי זה זה מסתדר. גיל 4 חודשים זה גיל שאני שומעת מהרבה אימהות על שינוי התנהגות בהנקה. כנראה שיש משהו בגיל הזה (אולי התחלת השיניים?)! בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

snager

New member
בעיות בהנקה- דיווח מהשטח :)

אני חוזרת עכשיו מהנקת לילה שנחשבת כבילתי אפשרית אבל.. בעצת בעלי לא נשברתי ולא נתתי בקבוק. הילד ינק דקות בודדות, פרץ בבכי קצר נרגע, חזר לינוק וחוזר חלילה... בפעם הרביעית הוא כבר נרגע לחלוטין ינק כ-15 דקות וסיים בחיוך... כנראה פשוט אסור לוותר לקטנטנים :) תודה רבה.... אני משארת שהבעיה נובעת מכך שהרבה יותר קל לאכול מבקבוק....

למעלה