תינוקות ושמנים
אכן, לא מומלץ שימוש בשמנים מסויימים בזמן הנקה, אך זה לא גורף לגבי כל השמנים. חשבו לדעת כי ריח השמנים הוא משהו שעושה שני דברים: א' הוא עלול לבלבל את חוש הריח של התינוק, שלפחות בהחלה מוצא את הפטמה בעזרת חוש הריח. ב', אסור לשכוח שהשמנים אלה חומרים כימיים חזקים מאוד מאוד, אלה תמציות מרוכזות ביותר וגופו של התינוק לא מסוגל לעמוד בהן. השמנים (ע"י מריחה ואמבט, בעיקר) עוברים למחזור הדם של האם ומשם - לחלב ולתינוק. כמו שיש חומרים שלא נצרוך בזמן הנקה (אלכוהול למשל), כך גם עם שמנים. ואם כבר צריך - אז במשנה זהירות. גופו של התינוק עדיין לא מסוגל להתמודד עם חומרים כאלה זוה עלול לפגוע בכבד (שמסנן את הרעלים מהדם ועדיין לא מפותח בגיל ימים ושבועות מספר). אני בטח לא אומר לך עכשיו שתינוק שנחשף לזה בטוח יש לו נזק כלשהו, אבל לא היתי ממליצה להשתמש בשמנים ממינים רבים בזמן הנקה. יש שמנים שמותר להשתמש בהם, אך, חשוב לשים לב - לא למרוח על הפטמה ואם כן, לשטוף היטב בסבון ומים לפני כל הנקה (למשל אם מורחים לבנדר על פטמות סדוקות וכיו"ב), כדי שחלילה לא יכנס לפיו של התינוק חומר כזה וכדי לא לטשטש לו את ריחה הטבעי של אמו. השמנים גרניום, מנטה, נענע, מרווה למשל, מורידים את תפוקת החלב. השמנים יסמין, פנל (שומר), קימל, אניס , סלרי ושמיר ידועים כמשפרים תפוקת חלב א ב ל אני הייתי צורכת את המוצרים הטבעיים שאין בעיה להשיגם ולא משתמשת בשמנים הארומטיים. יש שמנים נוספים שמותרים ואסורים, צריך לנהוג בזהירות! קמומיל, לבנדר, מנדרינה, אשכולית, לבונה, רוז, קלנדולה, נרולי, יסמין, פצ'ולי ועוד כמה, אלה השמנים שמומלץ ומותר, במינונים הנכונים, להשתמש בהם. בהצלחה...