הנקה ושינה

הנקה ושינה

יש לי תינוק בן חודשיים+, נולד ב- 15.10.2007. הוא נולד 3,195, והיום שוקל 4,870. כמעט מהיום הראשון הוא ישן טוב בלילה. לאחרונה התחיל להעלות את שעות השינה הרצופות, התחיל מ- 4-5 שעות והגיע עד ל- 7.5 - 8 שעות בשבוע האחרון. ביום הוא יונק די הרבה. כל שעה- שעה וחצי, בשנת הצהריים 3 שעות. לי נראה כי הנקות היום שלו די קצרות, בסביבות 5-10 דקות. האם יש צורך להעיר אותו להנקה בלילה ? האם הוא לא ישן יותר מדי בין הנקת הלילה להנקת הבוקר ? ועוד שאלה - עד לפני כשבועיים אם הוא לא היה יונק מספר שעות, החזה שלי היה מתנפח ונהיה קשה, כיום לא. הוא די מדולדל. בעבר השתמשתי בפדים להנקה ואם לא החלב היה מטפטף, היום כבר לא. האם זה אומר שאין מספיק חלב והתינוק התרגל לכמות המעטה ? אני קצת מודאגת ואשמח לתשובה. בתודה מראש, אילונה.

דפוסי יניקה ושינה

תינוק שיונק בלבד לפי דרישה, עולה במשקל יפה, מספק ביממה די חיתולים עם פיפי ויציאות, רגוע בין ההנקות ומתפתח- ניתן לסמוך עליו לנהל את זמנו. תינוק כזה- אין צורך להעיר בלילה (נצלי את הזמן לשינה. זה עוד יכול להשתנות...). גם קיצור משך ההנקה היא תופעה שכיחה, וכן- התופעה שבה נעלמת ההתמלאות של השד בין ההנקות והטיפטופים. גם התינוק שלך וגם הגוף שלך התייעלו, ואילו התוצאות. אם הסימנים שתיארתי בהתחלה תקינים- הסירי דאגה מליבך והמשיכי ליהנות מבנך.

למעלה