הנקה וצמחי מרפא

הנקה וצמחי מרפא

שלום, בתי בת שנה ו-5 חודשים יונקת חלקית. אני מעוניינת לנטול משקה צמחם להרזייה המכיל: גווארנה, תה ירוק, תה יונאן, הרבה מטה, שומר, סלרי, צ'יקורי, אשכולית ואגוז קולה. האם אוכל לשתות את הפורמולה במהלך היום עד לשעה 15:00, והחל מהשעה 20:00 להניק עד הבוקר ע"מ שהצמחים לא יעברו אליה בחלב אם? האם 5 שעות הפרש בין נטילת הצמחים ועד להנקה מספיקות? תודה.

yoelnd

New member
צמח ההנקה

היי לא ממליץ על נטילת צמחי מרפא בזמן הקנה כגורף למעט מקרים שבהם אפשר ורצוי לטפל בצמחי מרפא בהנקה - משפט מחץ? הא? תראי, כל מקרה לגופו, במקרה שלך ובלי להכיר אותך אישית לא הייתי ממליץ בכלל ויש דרכים אחרות לטיפול בירידה במשקל שאינן מסכנות את החלב אם שהינו אחד המזונות הטובים בעולם לתינוק וכמו יין משתבח! אם תרצי לנסות ניסוי את יכולה ותראי את תגובת התינוק הן לטעם החלב ואת ההתנהגות שלאחרי היניקה - ואני מבטיח לך שיהיה שינוי!!! המלצתי, לגשת למטפל רב תחומי ורק אחרי ראיון עומק מקיף לתת לך ייעוץ אינדודואלי למטרה והיעדים שלך ויש דרכים בטוחות יותר! בבריאות טובה!

צמחים בזמן הנקה

שלום אמא של נטע, זמן הריון וזמן הנקה הינן תקופות בהן יש צורך לבחון את השימוש בצמחים בקפדנות. ברוב הצמחים עדיף שלא להשתמש אולם מאידך ישנם צמחים מסויימים אשר ספציפיים לשימוש בזמנים אלו. לגבי הצמחים בפורמולה שלך, פירוט קצר שתקבלי מעט מושג: גווארנה - ממריץ ומעורר - לא מומלץ תה ירוק - מעט מריר, מינון קטן לטעמי לא יזיק תה יונאן - איני מכירה מטה ? הכוונה למנטה ? אם כן, מנטה קארמינטיבית (משחררת גזים) ומסייעת בהפרעות עיכול ונפיחות - לא תזיק שומר- ממריץ ייצור חלב אם, קארמינטיבי - מצויין לזמן הנקה, אפשר גם חליטה של הזרעים סלרי - משתן, מחטא, מפחית את לחץ הדם - לא מומלץ בהריון (בעיקר בטרימסטר הראשון), לגבי הנקה אין איסור אך מעצם היותו מוריד לחץ דם יכול להחליש אותך ולכן באופן אישי לא הייתי ממליצה. צ'יקורי - הכוונה לעולש ? אם כן, צמח בעל פעילות מזינה, מעורר חיסון, מזין את הדם - אין בעיה אשכולית - לא עבדתי אף פעם עם מיצוי של אשכולית, אם זה כמו הפרי הטרי (ואני בספק) אז אני לא רואה בעיה אגוז קולה- מכיל קפאין וטאוברומין. קפאין משפיע על המרכזים הגבוהים של מערכת העצבים וגורם לעירנות וטאוברומין משתן וממריץ את פעילות הלב - לדעתי, ממש לא להנקה ! לסיכום, זה נפלא שאת מניקה וגם שאת רוצה להשיל את מה שהעלת, חשוב שתעשי זאת בצורה נכונה. הפורמולה השלמה שאת מעונינת ליטול, לא מתאימה לדעתי לתקופה זו. גם הפרש של כמה שעות לא ישנה. תוכלי להתחיל מלשתות הרבה מים, חליטות של זרעי שומר, הרבה ירקות, אורז מלא, לחם שיפון, טחינה (שמכינים בבית...) ואם פיזית כבר התחזקת, להתחיל ללכת קצת ברגל, ואולי לשקול חדר כושר או חוג לחיזוק (פילאטיס / יוגה). הפורמולה תחכה לך.
בהצלחה, הילה

0 אור 0

New member
לגבי המטה

אם מדברים על המשקה הדרום ארגנטינאי, אז אני מניחה שבמבחן שדה עם מליוני השותים בארגנטינה וצ'ילה הוכח שהוא לא מזיק להנקה ולתינוק. מה שהארגנטינאים טוענים זה שהוא מסדיר את העיכול, וכמובן שהוא לא מתיימר להיות מרזה בשום צורה

למעלה