צמחים בזמן הנקה
שלום אמא של נטע, זמן הריון וזמן הנקה הינן תקופות בהן יש צורך לבחון את השימוש בצמחים בקפדנות. ברוב הצמחים עדיף שלא להשתמש אולם מאידך ישנם צמחים מסויימים אשר ספציפיים לשימוש בזמנים אלו. לגבי הצמחים בפורמולה שלך, פירוט קצר שתקבלי מעט מושג: גווארנה - ממריץ ומעורר - לא מומלץ תה ירוק - מעט מריר, מינון קטן לטעמי לא יזיק תה יונאן - איני מכירה מטה ? הכוונה למנטה ? אם כן, מנטה קארמינטיבית (משחררת גזים) ומסייעת בהפרעות עיכול ונפיחות - לא תזיק שומר- ממריץ ייצור חלב אם, קארמינטיבי - מצויין לזמן הנקה, אפשר גם חליטה של הזרעים סלרי - משתן, מחטא, מפחית את לחץ הדם - לא מומלץ בהריון (בעיקר בטרימסטר הראשון), לגבי הנקה אין איסור אך מעצם היותו מוריד לחץ דם יכול להחליש אותך ולכן באופן אישי לא הייתי ממליצה. צ'יקורי - הכוונה לעולש ? אם כן, צמח בעל פעילות מזינה, מעורר חיסון, מזין את הדם - אין בעיה אשכולית - לא עבדתי אף פעם עם מיצוי של אשכולית, אם זה כמו הפרי הטרי (ואני בספק) אז אני לא רואה בעיה אגוז קולה- מכיל קפאין וטאוברומין. קפאין משפיע על המרכזים הגבוהים של מערכת העצבים וגורם לעירנות וטאוברומין משתן וממריץ את פעילות הלב - לדעתי, ממש לא להנקה ! לסיכום, זה נפלא שאת מניקה וגם שאת רוצה להשיל את מה שהעלת, חשוב שתעשי זאת בצורה נכונה. הפורמולה השלמה שאת מעונינת ליטול, לא מתאימה לדעתי לתקופה זו. גם הפרש של כמה שעות לא ישנה. תוכלי להתחיל מלשתות הרבה מים, חליטות של זרעי שומר, הרבה ירקות, אורז מלא, לחם שיפון, טחינה (שמכינים בבית...) ואם פיזית כבר התחזקת, להתחיל ללכת קצת ברגל, ואולי לשקול חדר כושר או חוג לחיזוק (פילאטיס / יוגה). הפורמולה תחכה לך.
בהצלחה, הילה