הנקה ומים

אמאורלי

New member
הנקה ומים

כרגע חזרתי עם בני מרופאת משפחה כיוון שהוא קצת מקורר. הרופאה שאלה אותי אם הוא שותה מים כשאמרתי לה שהוא רק יונק - הנקה מלאה, היא אמרה לי שזה לא טוב כי החלב זה רק אוכל ולא מים ושאני חייבת לתת לו מים. עוד אציין כי יובל בן חמישה חודשים וחצי, מתפתח יפה ולא מראה סימני רעב. תגידו לי שהיא סתם הלחיצה אותי - אני נוטה לא להקשיב לה. תודה מראש!

1טלטלים

New member
הנקה ומים

אך הרופאים ....בפעם הבא את יכולה פשוט להגיד לה שחלב אם מורכב ברובו ממים...משהו כמו 80 או 90 % ....ככה שהוא לא צמא...אגב עוד עובדה לפי המלצה של משרד הבריאות אין לתת לתינוק יונק מים עד גיל חצי שנה(תינוק יונק הנקה מלאה),רק כאשר מתחילים עם מזון מוצק ניתן לשקול מתן מים בנוסף לארוחה,כמובן עדיף להמשיך ולתת לתינוק לינוק .איך זה ....את יכולה בפירוש להתריע בפני רופאה שהיא לא ממש מעודכנת בהחלטות של משרד הבריאות...אהה ועוד משהו ,חלב אם מכיל נוגדנים מסוגים שונים העוזרים לתינוק להתגבר על המחלות ביתר קלות כל פעם שיקבל מים במקום יניקה טובה ומזינה ,יקבל פחות מהנוגדנים . הרבה בריאות לקטנצ'יק!!!! אמא של טל

הנטיה שלך לא להקשיב לה היא נכונה!

אני נורא "אוהבת" את העיצות שהרופאים זורקים ושולחים אותך איתם הביתה מבולבלת. בייחוד שהילד נינוח ומתפתח יפה! תדעי לך שכשהיתה לי דלקת בשד, אף רופאה של קופת חולים כולל מנהלת המרפאה (מרפאה מרכזית) לא ידעו לאבחן ולא ידעו מה לתת לי. לא יודעת למה צריכה להיות כזאת בורות בנושאי הנקה ולדעתי זה בגדר שערוריה. לשמחתי יש את הפורומים האלו עם בעלות ניסיון, שהן, לדעתי מקור מידע מספר 1, כי הן חוות את זה מניסיון ולא משום ספר/קורס/תעודה. תהיו בריאים ותמשיכי להקשיב לעצמך!

אמאגלית

New member
היא סתם הלחיצה אותך

אל תקשיבי לה. החלב מספק לתינוקך את כל הנדרש. ההמלצה של משרד הבריאות ושל ארגון הבריאות העולמי היא הנקה מלאה ללא תוספות (כולל מים) עד גיל חצי שנה. גם כשמתחילים עם מוצקים עדיין אין צורך במים, וההנקה מספקת את הנוזלים הדרושים.

אני עדיין מניקה ובתי בת 9 חודשים

אוכלת אוכל מוצק וכו'. מים התחלתי לתת לה בגיל 5 חודשים.

למעלה