הנקה ומחזור

רוצה2

New member
הנקה ומחזור

שלום לכולם, אני מניקה כבר 14 חודשים, ומאד לא רוצה להפסיק. אבל, אני גם רוצה מאד להכנס שוב להריון אך עדיין לא קיבלתי את המחזור מאז הלידה. האם יש דרך כלשהי (לא הורמונים סינטתיים) לגרום למחזור להגיע בלי שאאלץ להפסיק להניק?

אני חושבת שלא ../images/Emo10.gif

יש עדיין בנות (הבנתי שפעם ככה היו הרוב...) שלא נכנסות להריון כל עוד יש אפילו טיפת חלב אחת. אבל אולי אם תורידי את תדירות ההנקות, המחזור כן יופיע? כמו כן, מה שמעקב את הביוץ המחודש זה הנקות בשכיבה ובכלל הנקות לילה. נסי לנהוג בהתאם- כלומר להוריד את כמות הנקות הלילה ולהניק רק בישיבה. אני לא יודעת עד כמה את רוצה להכנס להריון אז אני לא יכולה להחליט אם כל זה מהווה מחיר גבוה מדי, או לא. בהצלחה.

כתבת את הרהורי ליבי

למרות שעילי רק בן 8 חודשים ושלושה שבועות (אנחנו עוד בשלב שסופרים...) אני חושבת על הריון נוסף, לפעמים כשאני לא עייפה מידי. וזאת רק בגלל גילי המתקדם והשעון הביולוגי שעובד נגדי (אני בת 43). גם אני לא קיבלתי עדיין. קראתי את התגובה של נדיה של משה. הייתי שמחה לדעת איך שכיבה והנקת לילה משפיעים על ביוץ?

zimes

New member
הנקות בשכיבה, ולילה - אין לי מושג

אבל עד כמה שאני יודעת, העיקר הוא המרווח בין הנקות. לכן, אולי גמילת לילה (שמשמעה רצף ארוך יחסית ללא הנקה) תעזור. שווה לשאול גם את אסתר בפורום בוואלה!

דיאנה1

New member
רק אצלי תמיד הכל צריך להיות הפוך ../images/Emo3.gif

שון ישנה לילה מגיל מאד מוקדם, וגם התחילה מוצקים ב 4 חודשים ועברה מהר מאד להנקת בוקר אחה"צ וערב בלבד. עם זאת המחזור לא הגיע עד אחרי שגמלתי אותה בגיל 8 חודשים. בר ינק כל שעתיים בלילה וכמובן עוד לא קיבל מוצקים אלא רק הנקה בלבד, ועם זאת המחזור הגיע לאחר כ 5 חודשים בלבד.

כן, כל הסטטיסטיקות האלה...

גם אני ככה, אצל משה קיבלתי נורא מוקדם, ברגע שירדה הנקה 1 ביום. אצל הגדולים, לא קיבלתי כל עוד אפילו טיפה אחת היתה לי. לא יודעת, אולי זה קשור גם לכמות הלידות. לגבי הנקה בשכיבה והנקות לילה- קראתי ב"באופן טבעי" מחקר שמצא קשר (שבדק אמהות מניקות באפריקה לעומת אמהות מניקות במערב, כי באפריקה הנקה הוא אמצעי מניעה בטוח, ובמערב ממש לא), הם קשרו את זה לכמות הפרולאקטין המופרשת בתנוחת השכיבה או בלילה והשינה עם התינוק. נסי לחפש או לשאול באתר שלהם.

למעלה