הנקה ומזון מוצק

אמאורלי

New member
הנקה ומזון מוצק

הרבה זמן לא ביקרתי... אז חזרתי עם שאלה מציקה. בני בן שבעה וחצי חודשים. עד לפני חודש הוא ינק בלבד. לפני כחודש התחלתי לתת לו פירות וירקות. את הפירות הוא מאוד אוהב ולטעמם של הירקות בא לו להקיא. ניסיתי שיטות שונות להאכיל אותו ירקות אך הוא פשוט מסרב. נוסף על כך הוא אינו שותה חלב שאוב או מים מבקבוק (כשאני לא בסביבה). אני חושבת שהוא קצת מסתבך עם הפטמה של הבקבוק. בעקבות זאת קשה לי להיעדר מהבית להרבה זמן כי הוא פשוט לא יאכל. לסיכום מה שיוצא שהבן שלי מקבל מנת פירות בבוקר ובמשך היום רק הנקה. זה בסדר? מה עושים?

1טלטלים

New member
היי ,אמאורלי

אם את מסכימה להתמין קצת לתשובה ... אני קצרה בזמן,ענייני מקלחת ולישון,אכנס יותר מאוחר וננסה לפתור בעיה ביחד... הולך? אמא של טל

1טלטלים

New member
הנקה ומזון מוצק

ראשית אין צורך לעשות משוה דרסטי אלא לתת לבנך להוביל במשחק המוצקים,הרי מדובר סה"כ במוכנות ובשלות לקבל דברים.תמשיכי לנסות ולהציע לו ירקות,נסי לגלות איזה ירק הוא אוהב ,איזה ממש לא מחבב.נסי להציע לו ירקות כשאתם אוכלים יחד(שימי קצל בצלחת שלך ותראי לו שאת גם את אוכלת מזה ואז תעבירי מצלחת שלך לשלו).יש אמהות שמוהלות את מחית ירקות בחלב שלהן ...נסי גם את זה. לגבי סירוב לבקבוק,מבינה אותו לגמרי וכמו שכתבתי כאן לאחת אמהות עם אותה בעיה,קשה לקבל פטמה מגומי או סיליקון אחרי שהתרגלנו לטעמו וריחו של שד,איך את מתנהגת לו היו מנסים לקחת ממך משהו שאת כל כך אוהבת?! תראי ,תינוק שהוא בריא ,לא ירעב את עצמו ובסופו של דבר יקח בקבוק גם מחוסר ברירה ,אולי תנסי לתת לו לשתות חלב שאוב מכוסית קטנה או מכוס פלא ... לגבי שאלה אחרונה שלך,זה לגמרי בסדר...כן,הרי הכל תלוי בקצב שלו ובמוכנות שלו להיחשף לדברים חדשים.יש תינוקות שמתחילים עם מזון מוצק הרבה יותר מאוחר מאשר חצי שנה(8,9,10 חוד'...). לסיכום,אל איוש,צמשיכי לנסות ולהציע לו גם ירקות וגם בקבוק.וזכרי,עדיין חלב אם מהווה בסיס לתזונתו,מוצקים אלו הם שמצטרפים להנקה ולא ההיפך. מצרפת לך כמה מאמרים בנושא מוצקים וגם טיפים להרגיל לבקבוק. תעדכני בהקדם איך את מתקדמים,שמחתי לשמוע ממך ושמחתי לשמוע עוד יותר על כך שאת ממשיכה להניק...כל הכבוד!!!! אמא של טל

אמאורלי

New member
תודה

אני אכן אוכלת לידו כשאני מציעה לו ירקות, הוא פותח את הפה אבל כשחש את הטעם, הוא עושה פרצוץ חמוץ משהו. בכל אופן אני לא מתיאשת ויודעת שצריך הרבה סבלנות והכל עניין של זמן. אני אנסה לערבב חלב שלי עם האוכל - נשמע רעיון טוב. אז שוב תודה ואני אעדכן בהמשך.

אמאגלית

New member
איזה ירקות את מנסה לתת לו?

אולי תנסי ירקות כמו בטטה, דלעת,גזר שטעמם מתוק יותר. בכל מקרה אם הוא אוהב יותר פירות אז תמשיכי איתם, ונסי מאוחר יותר עם ירקות.

אמאורלי

New member
ניסיתי ירקות שונים

התחלתי עם תפו"א אח"כ גזר. מאוחר יותר שילבתי ביניהם. הוספתי בטטה ודלעת אבל יובל מסרב לאכול. ניסיתי גם להוסיף מעט מלח אך גם זה לא עזר. חשבתי שאולי המרקם של הירקות הטחונים לא טוב לו, אז רק ריסקתי במזלג - גם אז הוא לא אכל. אני אנסה לערבב חלב שלי עם הירקות... מקווה שיתחיל לאכול.

עד כמה שזה נשמע מגעיל

הבת הגדולה שלי אכלה ירקות רק מצנצנות של גרבר! עשיתי לה מרק ירקות בגירסאות שונות מחיות של ירקות שונים, הכל ביחד וכל אחד לחוד ושום דבר לא היה לה טעים כמו גרבר. היו לי יסורי מצפון על האכלה הזאת אבל הרופא שלי אמר לי שמה שהיא אוכלת זה טוב! ואם היא אוהבת את זה אז שיהיה לה לבריאות. והאמת היא שעד היום היא לא מתלהבת מירקות(בת 6), אז ככה שהירקות היחידים שהיא אהבה ואכלה עד גיל 3 בערך היו מצינצנות של גרבר על כל סוגיהן.

למעלה