הנקה ומוצקים

mimi46

New member
הנקה ומוצקים

שלום רב! בני בן 7 חודשים. התחיל בגיל חצי שנה מוצקים. ירקות ואחרי שבועיים גם פירות. הבעיה היא שהוא לא ממש, יותר נכון ממש לא מתלהב מזה. ברוב המקרים כשאני נותנת לו פירות או ירקות הוא אוכל מקסימום 100 מ"ל ואז מושך לי בחולצה לציצי. כך שהמוצקים הם ממש לא ארוחה, אלא עדיין בגדר טעימות. בעיה נוספת שהוא כל כך מכור לציצי שגם כשהוא לא רעב, אלא עייף הוא מבקש לינוק. יוצא שהוא אוכל כל שעתיים ולפעמים אפילו פחות מזה. איך אפשר להכניס לו סדר בארוחות? תודה מראש ויום מקסים

אלונה ע

New member
הם תמיד רוצים ומעדיפים ציצי

במיוחד שאמא זמינה ואיתם כל היום. תגידי תודה שהוא אוכל כאלה כמויות, הבן שלי בן 13 חודשים ועדיין לא אוכל ככה וגם כשהוא כבר אוכל ושותה מים אחרי האוכל הוא בא ישר לציצי, הם חכמים, יודעים מה טוב בשבילם... ולשאלתך מה זה סדר? תינוק לא חי לפי שעון אלא לפי איסטינקטים, אם זה מאד חשוב לך תני לו את המוצקים בשעות קבועות. בהצלחה

shalon1111

New member
מצטרפת לשאלה על מוצקים והנקה ../images/Emo13.gif

בתי בת 7 חודשים. ויונקת ובבוקר שותה בקבוק של תחליף חלב אצל המטפלת. בחודש האחרון החלה לאכול מוצקים. בהתחלה זה הלך טוב. טעמה והתלהבה. בימים האחרונים משום מה. מסרבת. סוגרת את הפה ומחכה עד שאכנע ואגיש לה את הציצי להנקה.... אני בינתיים עושה זאת, אך לא נראה לי שזה פתרון לאורך זמן... מה לעשות? ולא בא לי גם מצד שני להתחיל להיכנס למאבקים ועד שתישבר....ותסכים למוצקים. לא נראה לי נכון בגילה ככה האם זה עובר? אשמח לסיפורים מניסיון....

אפרת_ח

New member
תבקשי מהמטפלת לתת את המוצקים

זה גם יותר בריא ככה - לוותר על תמ"ל ולא על חלב אם.

בהתחלה יש הרבה נסיגות

צריך סבלנות ולגמרי לזרום אתם... לפעמים לא רוצים מוצקים גם כי לא מרגישים כ"כ טוב או כי המעבר למוצקים היה מהיר מדי. כולם אוכלים בסוף, אל תדאגה... אצלנו (בני בן 11 חודשים) היו המון תהפוכות ורק בזמן האחרון הוא אוכל 2 וחצי ארוחות וזה לא לגמרי במקום חלב (ולא בגלל שהארוחות דלות קלוריות..) - הוא פשוט יודע מה טוב בשבילו

למעלה