הנקה ומוצקים

dalitp

New member
הנקה ומוצקים

שלום, בני אוטוטו בן שבעה חודשים, יונק, ובשבועות האחרונים מקבל גם פירות וירקות. אני מוטרדת מנושא ההנקה, או יותר נכון לא יודעת למה לצפות. הוא בעל תיאבון בריא (טפו טפו), ואני מעוניינת להוסיף לו מאכלים מסוגים שונים לפי ההמלצות, מתי שיהיה מותר. במקביל אני רוצה להמשיך להניק לפי דרישתו. אם כך, למה לצפות? האם יהיה לי חלב להניק? איך הוא עתיד לשלב אוכל עם הנקה? בבוקר? לפני השינה (אגב בלילה ואחה"צ הוא נרדם בגמר ההנקה)? במהלך היום? אני לא מעוניינת לתת לו תחליפי חלב, אלא רק הנקה ואוכל "נורמלי" לפי המותר. אז עד מתי בכלל כדאי לי להניק אותו? על איזה ארוחות כדאי לשמור כארוחות הנקה? עצות אחרות? תודה, דלית

הנקה ומוצקים

את שואלת שאלה מאוד טובה: מה יהיה בהמשך עם האוכל וההנקה? אימהות רבות שאולות את השאלה הזאת, ומגלות עם הזמן שהתשובה נמצאת אצל התינוק שלהן. כל תינוק שונה, ואת כאימא מכירה הכי טוב בעולם את התינוק שלך. את יכולה ללכת על-פי הקצב של התינוק, והוא ימשיך לינוק עוד הרבה זמן. את תוכלי לתת לו אוכל, ושתייה של מים בכוס (לא צריך לתת בקבוקים). את ההנאה של מציצה הוא יקבל דרך ההנקה, עד שיגדל ויגמל בהדרגה. הקצב הוא שונה מתינוק לתינוק. ההמלצה הבריאותית הוא להמשיך הנקה עד לפחות גיל שנתיים. במשך הזמן מספר הארוחות עולה בהדרגה, וההנקה ממשיכה בין-לבין. כל עוד שאת מניקה, יהיה לך חלב, על-פי הצורך. ביום שירצה יותר, ינק יותר, ויהיה יותר. זה ממש קסם! בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה