הנקה ומוצקים

תיני25

New member
הנקה ומוצקים

בני עדיין יונק (בן 9 חודשים) ובנוסף אוכל מוצקים אבל לא ממש מתלהב. בבוקר אוכל פירות, בצהריים הודו עם ירקות ואורז/ קינואה/פתיתים ובערב התחלנו עכשיו חלמון ביצה (בטיפת חלב אמרו לי לתת רק את החלמון) ביחד עם אבוקדו או גבינה. אולי זה נשמע טוב, אבל חוץ מהפירות, הוא אוכל מכל דבר אחר רק כמה כפיות ומשלים עם הנקה. בלילה הוא התחיל לקום המון, אני כבר לא סופרת כמה פעמים וכל פעם רוצה לינוק לכן כנראה זה לא מספיק לו. איך אני גורמת לו לאכול??? שבוע שעבר הוא נשקל ועלה בחודשיים האחרונים רק 400 גרם ואני לא יודעת אם זה בגלל שהוא לא מתלהב ממוצקים או שזה גם בגלל השיניים והזחילה. אשמח לתשובה.

Revili

New member
הנקה ומוצקים

אין דרך לגרום לתינוק לאכול יותר ממה שהוא רוצה וגם אם יש "פטנטים" הם יגרמו יותר נזק בטווח הארוך מאשר תועלת. לתינוק יש מנגנון-רעב שובע שעדיין לא התקלקל ובמיוחד תינוק יונק לא ינק ולא יאכל אם אינו רעב. מצד שני, גם לתינוק, כמו לכל אדם, יש העדפות משלו לגבי המזון, יש טעמים ומרקמים שהוא מעדיף ולכל אחד הקצב שלו בנושא...אי אפשר ולא צריך לזרז אותו. מה שנשאר לעשות זה להציע לו מגוון של מאכלים מזינים המותאמים ליכולתו, לא להתייאש גם אם הוא מסרב כיוון שלוקח זמן לתינוק להכיר ולחבב מאכל חדש. לשבת ולאכול יחד איתו בכדי להוות מודל לחיקוי....ולתת לו לינוק - ההנקה היא עדיין מרכיב עיקרי בתזונה שלו. לגבי הלילות, יש לזכור שזהו גיל של חרדת נטישה, בקיעת שיניים ועוד כל מיני "צרות" נורמליות שמשפיעות גם על השינה. אפשר אומנם לנסות לשלוח את אבא עם מים או מוצץ, להרגיע בדרכים אחרות...לפעמים זה עוזר, אך לפי התרשמותי, בסופו של דבר הנקה קצרה היא הדרך המהירה ביותר לחזור לישון. זה לא ימשך כך לעד וכמו כל דפוס הנקה -שינה, גם המצב הזה ישתנה בעתיד.

למעלה