הנקה ויציאות

הנקה ויציאות

קצת רקע על הקטן: נולד בשבוע 32 במשקל 1868. השתחרר בשבוע 35 2130. מהיום שהשתחרר יונק מלא, כבר 4 שבועות בבית. הוא בן 7 שבועות היום ( שוקל 3070 שאני מאוד גאה בהם). מהיום שהגיע הביתה, ועד לפני שבוע, עשה קקי בין 1-3 ליום. התדירות הלכה וירדה, הגיעה ל - 1 ביום, ומלפני שבוע, עושה כל יום וחצי, שלשום הגיע ל - 48 שעות, ועכשיו עברנו את ה - 48 שעות. הילד ממש סובל. איך זה יכול להיות, אם קראתי פה שתינוק יונק עושה כמה פעמים ביום קקי אם לא כל ארוחה?! ומה אפשר לעשות בשביל לעזור לו? יש משהו שאני יכולה לאכול כדי שיעבור אליו על מנת שיוציא יותר קקי? לא מספיק הגזים שהוא סובל מהם, אז גם כאבי הבטן של לא לעשות? עד לפני כמה ימים גם לא סבל יותר מדי מגזים, ופתאם זה התחיל במכה.. ועוד שאלה. כשיצא מהפגיה אמרו לנו להאכיל כל 3 שעות כי הוא קטן. אז הערתי כל 3 שעות אם ישן, ובמידה וקם וביקש קודם, קיבל. יצא לנו בערך 8 ארוחות ביום. לפי מה שהסבירו בפגיה, כשיעבור את 3 קילו, לעבור להאכלה כל 4 שעות, וברגע שיעבור את 3.5 קילו להאכיל כרצונו. איך זה מסתדר עם זה שאומרים שצריך בין 8-12 ארוחות ביום? הרי הילד יכול לישון הרבה, אני אאכיל כל כל 4 שעות נניח, ואז לא יקבל 8 ארוחות הרי? כמובן בהנחה שהוא לא יקום לבד.. תודה

what does the kaki look like

If it is liquidy and yellow, it is not a problem. You should be feeding your baby when he wants, not by the clock. at this stage, you do not have to wake the baby, but if he wants to feed after one hour, let him. If he is crying, he may be telling you that he wants to feed. Does he wake up on his own, or do you always have to wake him? what happens if he wakes after one hour? are you kangarooing him alot? Undress him until he only has a diaper, undress yourself and put him on you, skin to skin. this will help him make up for time he lost inside of you. Here is a site which tells you all about the importance of Kangaroo care. Are you offering both sides each feed? It is important to offer the first side until the baby finishes, change the diaper, then offer the other side. In which hospital did you give birth?​

תשובות

הקקי צהוב ונוזלי. אבל עד מתי זה תקין? לגבי ההנקה: יש פעמים שהוא מתעורר לבד, ומקבל. אם מתעורר אחרי שעה, אני בודקת שזה באמת רעב, ולא חיתול מלוכלך או הוצאת אויר, ואם לא, הוא מקבל לאכול. הוא מקבל שני צדדים, ואנחנו מחליפים צד רק לאחר שהוא עזב את הראשון לבד. יש פעמים שהוא ישן, אז אני מעירה אותו אחרי 3-4 שעות. ילדתי בבילינסון, והוא היה בפגיה של שניידר.

You should always offer the breast

first. Babies at that age do not cry becuase of a dirty diaper, and if he is breastfed, he does not swallow air, so first offer the breast, then after he has eaten, you can change the diaper and then offer the other side. It is normal for babies to eat more often than every 3 or 4 hours. In fact it is NOT normal for them to eat every 4 hours, unless it is at night. the more often your baby feeds, the more calories he gets in a smaller amount of milk, which is the best for small babies. I don't know what information you got in belinson, but there is not a yoetset hanaka IBCLC there and very often moms get wrong information about breastfeeding.​

עוד תשובות ושאלה

אי אפשר להאשים את בילינסון כיוון שאת המידע של מתי להאכיל ומתי לא קיבלתי מהפגיה שהוא היה בה בשניידר. לא קיבלתי כל הדרכה להנקה במחלקת יולדות בבילינסון, כיוון שלא ביקשתי, בזמן ששהיתי שם שאבתי על מנת להביא לו לפגיה. לשיטתך, גם אם הוא בוכה בגלל גזים, להציע תמיד לינוק. האם נכונה הטענה שילד שבע לא יינק? הרבה אומרים לי שהוא תמיד יינק, גם אם הוא שבע, ואני טוענת שאם הוא שבע הוא לא ישתף פעולה, ורק ימצוץ סתם או לא יתפוס. מה נכון? כמו כן, מתי להתחיל לדאוג בגלל הקקי? היום כבר סיימנו יום שלישי בלי יציאות. חשבתי שתינוק יונק יותר קל לו להוציא קקי מתינוק שאוכל תמ"ל, כיוון שיותר קל לעכל חלב אם. אגב, מישהי אמרה לבעלי שיכול להיות שהוא בקפיצת גדילה ולוקח את כל המזון לגדילה, ולכן לא מוציא קקי. לי זה לא נשמע הגיוני.

למעלה