הנקה והתאוריות

gali 25

New member
הנקה והתאוריות

כמו כולם גם אנחנו נסחפנו לקרוא תיאוריות רבות בעניין ההנקה אלא שאתמול נתקלתי בפרק (בספר הלוחשת לתינוקות) ששם ממליצה המחברה להניק משד אחד בכל הנקה ולא להחליף...מה דעתכן/ם?

yoyo10

New member
או בתזונת תינוקות בכלל

היא ממש לא הסמכות בהנקה

yoyo10

New member
את האמת זאת גם דעתי

אבל השרשור היה בתחילתו בנושא תזונה

shir215

New member
זה נכון מאוד אך תלוי בגיל. זה כתוב

בעלונים המונחים בחדרי ההנקה של טיפת חלב שכשהתינוק גדל הוא מרוקן את כל השד ועל כן ארוחה אחת היא שד אחד. שוב, לא מדובר בתינוק בן יומו שאז השדיים צריכות גירוי ולכן מניקים משני השדיים.

היא צודקת -

יועצת הנקה מוסמכת שהנחתה אותי בהנקה המליצה להניק משד אחד כל ארוחה. לאחר סיום ההנקה (משד אחד) אפשר להציע לתינוק את השד השני. מנסיוני הם בד"כ מקבלים את ההצעה אולם בתור קינוח (מס' דק' בודדות),והסיבה היא שכך הם מגיעים לחלב האחורי המזיןוהמשביע.

shapir1

New member
זה לא מה שהיא התכוונה אליו.

היא מתכוונת להיניק רק מצד אחד ולא להציע את הצד השני. ולגבי הלוחשת, לפי מה שהבנתי מומלץ לא להקשיב וליישם את מה שהיא כותבת בענייני תזונת תינוקות.

GAL L1

New member
אני מאוד התחברתי

להרבה דברים שלוחשת כתבה בספר שלה, לגבי שיגרה והרגלים וכו'. אבל ממש לא לגבי הנקה, היא לא סמכות וגם מה שהיא כתבה היה נכון מלפני המון שנים, היום כבר יודעים הרבה יותר. לפי דבריה של אלן שיין שהיא יועצת הנקה עם כל התארים האפשריים מניקים מצד אחד מציעים את השני כאשר את השני סיים ולא נרדם מציעים את השד הראשון, בקיצור לא מקבילים את התינוק בזמן ההנקה, נותנים לו כמה ומטי שהוא צריך. הנקה מצד אחד בלבד ובזמנים מוגבלים דרך בטוחה לגרום לתינוק להישאר רעב ואמא בלי חלב בסופו של דבר

דעתי שהיא לא מבינה ולא יועצת הנקה

ילד צריך לינוק כמה שהוא רוצה מציצי אחד ושהוא מסיים אפשר לעשות גרפס מנוחה קצרה או לא, ולתת לו את הצד השני, בהתחלה השדיים צריכים לקבל אותות מהתינוק לייצר חלב אוי ואבוי אם לא נציע ואם לא נדרבן את התינוק עוד לינוק ולייצר עוד חלב, אז החלב יגמר.......... היום אני יכולה להגיד לך שהתינוקת שלי יונקת מצד אחד ולא רוצה את השני, אבל אני מקפידה כל פעם לתת את הצד שלא ינקה ממנו קודם, ולהתחיל תמיד בצד שהיא רק מצצה קצת. דעתי היא להתייעץ אך ורק עם יועצת הנקה מוסמכת.

למה את כל כך החלטית?

דוקא אני לא עושה לא זה ולא זה הוא אוכל מכמה צדדים שהוא רוצה אבל בפרוש לא יותר מחצי שעה (כשהיה יותר קטן עכשיו הוא כבר רגיל שלא) וכן לא במרוחים קצרים.

רחלי@

New member
כי ככה ממליצות יועצות הנקה..

ההמלצה היא להניק לפי דרישת התינוק.

גרזנית

New member
הבת שלי לא קוראת תאוריות

ולכן היא עושה מה היא רוצה. ב 99% מהמיקרים היא יונקת רק מצד אחד ובכלל לא רוצה עוד לא מאותו ציצ וגם לא מהשני. היא בת חצי שנה וקצת ועולה יפה במישקל על הנקה בלבד (חמסה חמסה)

lulyK

New member
הפרק על ההנקה פשוט מזעזע.

ההמלצות שלה בפירוש יכולות להרוס הנקה (אני מניקה מצד אחד כל פעם, אבל זו בחירה של התינוק שלי, לא הוראה של הלוחשת).

גם הידה שלי לא קראה את התיאוריות

ומה שהיא מבקשת - ומקבלת - משתנה לפי צרכיה. עד גיל שלושה חודשים, הילדה אכלה משני השדיים בארוחה. בניגוד למה ש-"מקובל", מהראשון היא נהגה לקחת מעט, לנוח, ואז את הארוחה העיקרית לקחת דווקא מהשד השני. יום אחד היא פתאום התחילה להסתפק בשד אחד בלבד, שאותו רוקנה ביסודיות, ולסרב לשד השני. בימים האחרונים (בת ארבעה חודשים וחצי) יש לה קפיצת גדילה (שמתבטאת בשינויים קוגניטיביים ניכרים) והיא שוב אוכלת מדי פעם שני שדיים בארוחה. באופן כללי, לגבי הנקה הייתי מתייעצת עם מומחית לנושא. לגבי הלוחשת, שאני מודה שלא קראתיה, שמעתי הרבה ביקורות קשות לגבי המלצות התזונה שלה (ולגבי עוד דברים, אבל זה לא לעכשיו).

עזבי את הלוחשת מבחינת הנקה

כל שאר הפרקים אחלה

המלצות מאד שגויות יש ללוחשת

לא לפתוח את פרק ההנקה. בכלל, לי אישית יש בעיה עם מי שמציעה לתת לתינוקות רגילים בקבוק הברמן כפי שהלוחשת ממליצה, זה בקבוק לתינוקות עם תסמונת דאון, חיך שסוע ופגועי מוחין.

למעלה