הנקה וגזים

pupilon

New member
הנקה וגזים

בתי בת חודש. נראה כי ההנקה די מבוססת , היא אוכלת במרווחים של שעתיים וחצי עד שלוש תלוי בזמן ביממה. בלילות האחרונים היא סובלת קשות מגזים, ונראה לי כאילו הם קורים כתוצאה מאכילת כמות יתר בהאכלת הלילה . האם הגיוני? וכיצד ניתן להמנע מכך? היא בוכה במשך שעות ארוכות ולא מצליחה להרדם. תודה

1טלטלים

New member
צריכים קצת יותר פרטים

משקל לידה?עכשיו?טיטולים:קקי/פיפי?שגרת הנקה?כמה זמן התופעה נמשכת?

pupilon

New member
בבקשה- פרטים נוספים

משקל לידה : 2500 עכשיו :3000 (בת 4 שבועות כמעט) חיתולים : פיפי - בכמות יפה.. קקי - עד לפני יומיים שלושה 2 חיתולי קקי ב-24 שעות לפחות , פתאום , נראה כאילו מייצרת פחות - אולי אחת ל-24 שעות. התופעה אכן נמשכת מאז ובמקביל לשינוי בתדירות הקקי. תודה

pupilon

New member
אין על מה להתנצל :) להפך - תודה...

על היסודיות! משקל המינימום היה 2350 אך כבר לעחר יומיים או שלושה החלה לעלות במשקל.

1טלטלים

New member
תודה ראיתי

אני מנסה לעלות על הבעיה (חישבתי שהיא עולה 162.5 ג"ר בממוצע שזה לא רע,ממוצע לפי הספרות הוא 170 ג"ר אך תינוקות לא גדלים לפי הספר ),את מניקה משני הצדדים?מהו מרקם של קקי שלה ? כמה זמן התפועה נמשכת?איך היא מגיבה אם את מרימה אותה,מנחמת אותה ,מניקה אותה? תראי,בוודאי יש סיבה מוצדקת לבכי שלה ואולי לא נמצא שום סיבה ובכי יפסק ,אולי עייפות,טיטול מלא,רוצה אמא...

hmip

New member
גרפס ווטר

בתי שקבלה עד לפני 3 ימים רק חלב אם, גם סבלה מאוד מגזים. הדבר היחיד שהקל עליה משמעותית היה גרפס-ווטר מכיל חומרים טבעיים כגון שומר. הוא עוזר להם לשחרר את הגזים בקלות וללא כאב. לפני 3 ימים הפסקתי להניק והילדה החלה לקבל מטרנה, ופשוט מדהים איך נעלמו לה כל תופעות הגזים, היא רגועה יותר, לא בוכה וישנה סוף סוף. מכאן הבנתי שהחלב שלי (אולי) כנראה לא היה הדבר הטוב לבתי.

1טלטלים

New member
אולי ...

נוח לנו לפרש בכי של תינוק כגזים או שיניים ושאנחנו לא מוציאים שום סיבה אחרת לבכי או בכלל מלכתחילה אפילו לא לנסות לגלות מהי סיבה לבכי. תראי,אולי דעתי משוחדת,אך חלבאם נחשב למזון הטוב ביותר והמתאים ביותר עובר תינוק האנושי וחלב של כל אמא ואמא הוא ייחודי ומותאם לתינוק שלה ,מה עוד,הוא משתנה בהתאם לצרכיו של תהינוק ,לכן,טענה "מכאן הבנתי שהחלב שלי (אולי) כנראה לא היה הדבר הטוב לבתי,לא כל כך מקובלת עלי (ועל עוד כמה וכמה) :) נמצא שהנקה עצמה (פעולת המציצה )מקלה על הכאב של קוליק ומשחררת גזים,ניתן היה להעזר גם ערסול,הליכה,שירה,נדנוד,אמבטיה,קיפול ברכיים,יש תינוקות שאלרגיים לחלבון חלב הנמצא במוצרי החלב שאמא אוכלת (+סויה) ולעתים הורדה של מאכלים חלביים מתפריט מקלה על התופעה או היא נעלמת לגמרי,להחזיק בתנוחת סבתא,להשתמש במנשא...לעתים,זה גם עעיפות שלתינוק עצמו מיום שעבר עליו,מגירויים שסביבו ורצון שלו להתנתק מכל זה . רוב רובם של תינוקות סובלים מקוליק,ישכאלו קצת יותר,ישכאלו קצת פחות (הכל תלוי גם איך אנחנו הורים מתייחסים לכך) וגם תינוקות שניזונים מתמ"ל סובלים מאותה בעיה . ליל מנוחה,

1טלטלים

New member
מומלץ

לא להציע לתינוק שום דבר מלבד חלב אם (שום תוספת של מים,טיפות וכו'...) עד גיל של חצי שנה ~לפי המלצה שלמשרד הבריאות,ארגון בריאות העולמי,אקדמיה אמריקאית לרפואת ילדים...

למעלה