הנקה וגזים

onaama

New member
הנקה וגזים

בתי בת חודשיים וחצי נולדה במשקל 1.960 וניזונה מהנקה בלבד. כעת משקלה 4 ק"ג. לאחרונה לאחר יניקה של 10 עד 15 דקות היא מתפתלת בזמן ההנקה. אני מפסיקה את ההנקה והיא מתפתלת מכאבים שנראים כמו גזים. כך מתנהלת כל ארוחה. אני פותרת את הבעיה עם גליקול (לפעמים יותר מפעם אחת) או עם בייביזים. במשך כל היום היא לא רגועה, היא נרדמת ל 5 דקות ומתעוררת בבכי. בבדיקה אצל רופא לא נמצאה שום בעיה חוץ מהשערה של גזים ושאין לי מספיק חלב. א. האם יכול להיות מצב שגזים נמשכים לאורך כל היום? ב. האם ידועה הגבלה על גליקול בקיצור מה עושים מפני שאני די מותשת ?
 

sagitlaleche

New member
הנקה וגזים ../images/Emo20.gif

זה באמת מתסכל וקשה לטפל בתינוקת לא רגועה, אבל נראה שהיא עולה יפה מאוד במשקל (לא כתבת האם היא נולדה במועד, ולאיזה משקל ירדה לאחר הלידה בעת השחרור, אז אני מניחה שהיא נולדה במועד). יש תינוקות הסובלים מגזים משך כל היום. אין חוקים בנושא, ואפשר להקל עליה על ידי הנקה משד אחד עד שהיא מתנתקת בעצמה מן השד. כך היא תגיע לכל החלב שהיא זקוקה לו ולא תקבל רק את החלב שמגיע בתחילת ההנקה המכיל יותר סוכרים שיכולים לגרום לגזים. לגבי הגבלה על גליקול או כל מוצר אחר לטיפול בתינוק כדאי לפנות לחברה המייצרת/מייבאת ולהתייעץ איתם. מדוע הרופא שלך חושב שאין לך מספיק חלב? האם היא עולה לפחות 135 גר' בשבוע?
 

onaama

New member
הנקה וגזים

היא נולדה חודש לפני המועד, ואכן היא עולה יותר מ 135 גרם בשבוע. המצב השתפר לאחר שנפגשתי עם מדריכת הנקה. אולי הבעיה היא שילוב של כמה גורמים(גזים מעבר דירה שהשפיע עליי ובעקבות כך גם עליה וגרם לחוסר מנוחה ).
 
למעלה